גואטה נגד ברקת - ככה לא פותרים את בעיית החוב הקונצרני

יו"ר הרשות לני"ע מסבירה לראש רשות שוק ההון שהוא לא יכול להציל את המצב לבדו בסוגיית החוב הקונצרני שהתפתחה במשבר הקורונה. לדבריה יש לקיים התייעצות רחבה ולקדם הצהרה משותפת של כל הרגולטורים הפיננסיים
 | 
telegram
(6)

יו"ר הרשות לני"ע ענת גואטה מסבירה לד"ר משה ברקת העומד בראש רשות שוק ההון שהוא לא יכול להציל את המצב לבדו בסוגיית החוב הקונצרני שהתפתחה במשבר הקורונה. "אני עדיין בדעה כי יש לחתור לפתרון מערכתי על מנת להגיע לתוצאה המיטבית..." אך לדבריה יש לקיים התייעצות רחבה ולקדם הצהרה משותפת של כל הרגולטורים הפיננסיים - רשות שוק ההון, בנק ישראל, הפיקוח על הבנקים והרשות לני"ע.

הביקורת של הרשות לני"ע על רשות שוק ההון מגיעה במסגרת מכתב ששלחה היום גואטה לברקת, בתגובה להודעת רשות שוק ההון אשר הציעה לספק גלגל הצלה לשוק האג"ח הקונצרני ולאפשר מעין דחייה של תשלומים באגרות חוב קונצרניות, במטרה למנוע הסדרי חוב, כאשר בתמורה, החברות יצטרכו להעלות את הריבית למחזיקים (לכתבה המלאה).

לדעתה של גואטה התוכנית של ברקת מספקת פתרון למספר מועט מדי של חברות שנמצאות במצוקה, כאשר לתפיסתה יש צורך להרחיב את היריעה, כל עוד מדובר בחברות סולבנטיות שנקלעו לכשל תזרימי ארעי בלבד, כתוצאה ממשבר הקורונה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אז מה בעצם מה מפריע לגואטה?

קווים מנחים במקום תנאי סף
בעוד במסגרת הצעתה הראשונית של רשות שוק ההון הוצע לקבוע תנאי סף למתן הקלות לחברות, ברשות לני"ע חושבים שיש להציע למוסדיים קווים מנחים בלבד. "בסוף היום האחריות לניהול החוב מוטלת על כתפיהם, והם יוכלו לשקול אותם בבואם לדון בבקשת דחיית פירעון על ידי חברה", מסבירים ברשות ני"ע ומדגישים כי הרוב המכריע של החברות בבורסה בכלל לא יעמדו בתנאי הסף המוגדרים במתווה שפורסם על ידי רשות שוק ההון.

דרישות דירוג ההשקעה מוגזמת
ברשות לני"ע סבורים כי אין הצדקה להגביל את מתן ההקלות לחברות בדירוג A ומעלה, שכן קיימות סדרות רבות המדורגות ב"דרגת השקעה" שלא יעמדו בתנאי זה. 

לא לסמן את בעלי השליטה
ברשות לני"ע סבורים כי יש לצמצם גם את המגבלה שהציעה רשות שוק ההון לגבי הסדר חוב קודם, לפיה לא תהיה חברה זכאית להקלות במידה והיה בחברה, אצל בעל השליטה בחברה או בחברה קשורה הסדר חוב ב-20 השנים האחרונות. לשיטת הרשות לני"ע רק חברה שביצעה הסדר חוב במשך השנים האחרונות (שנים בודדות) לא תהיה זכאית לקבל את ההקלות. 

אין גמישות במנגנון הפיצוי
לעמדת הרשות לני"ע ההצעה לפיה תמורת מתן ההקלות תעניק החברה ריבית נוספת כפיצוי לבעלי האג"ח, איננה מספקת גמישות נאותה לחברות ולנושים, אלא יש לאפשר מתן פיצוי גם בדרכים נוספות, למשל - חיזוק בטוחות. "אין זה מקומם של הרגולטורים להכתיב את אופן הפיצוי, אלא יש להותיר בידי הצדדים לנהל משא ומתן על גובה הפיצוי ומהותו", כותבת גואטה.

בנוסף, סבורים ברשות לני"ע כי יש לשלב בתהליך אישור מתן ההקלות את הנאמנים לאג"ח "שילובם בתהליך אינו רק מתחייב מכוח הדין אלא גם יתרום ליעילות ולמהירות ההגעה להסכמות לתקופת הדחייה ולהסדר בכללתו", כותבת גואטה ומציינת כי יש להוסיף גם דרישה כי החברה תפעל להשגת הסכמות מול הנושים האחרים (כגון בנקים ומוסדיים) בכדי לשמור על השוויון בין החוב הפרטי לחוב הציבורי.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    מעניין כמה כסף עשו הסופרים אונליין בתקופת קורונה (ל"ת)
    מעניין כמה כסף עשו.. 27/04/2020 08:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    CONRATS MOSHE YOU WON THR IGG NOBEL PRIZE (ל"ת)
    GUY 21/04/2020 22:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    דירה=קורת גג 21/04/2020 21:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    סגור
  • 3.
    בושה וחרפה
    עטו 21/04/2020 17:23
    הגב לתגובה זו
    1 1
    די כבר
    סגור
  • 2.
    מיותר
    אנונימי 21/04/2020 16:56
    הגב לתגובה זו
    1 0
    המהלך המוצע רק יגדיל את הסיכון שבעלי החברות ירשו לעצמם לקחת יותר סיכון בעסים שלהם בעתיד על חשבון מחזיקי החוב. חלק גדול מהחברות עליהן מדובר בכתבה עשו את זה במשך שנים ולא ראוי לתגמל אותם על זה .
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    פשוט הזוי ומסוכן
    עומר 21/04/2020 16:14
    הגב לתגובה זו
    1 1
    להתחיל לעזור לתשובה ופתאל על חשבון הציבור הרחב, זה הזוי ,זה מסוכן. זה רק יעודד אנשי עסקים להמשיך לקחת עסקאות עם סיכון מטורף, כי הם יודעים שככה יצילו אותם בכול מצב!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות