בלאומי ממליצים על אג"ח ממשלתי במח"מ של 5-7 שנים
על רקע גיוסי האוצר בחו"ל בחודש האחרון, ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות של לאומי שוקי הון, ממליצים על השקעה באג"ח ממשלתי במח"מ של 5-7 שנים.
בנוסף, בבנק ממליצים שלא להגדיל את החשיפה לאפיק הקונצרני, וכי מומלצת השקעה בעיקר באג"ח בדרוג AA-A ומעלה, ובסקטורים דפנסיביים. זאת, על רקע הירידה החדה ברמת המרווחים בשבוע החולף. זאת, לצד עליות שערים בכל המדדים המובילים, במהלך שלושה ימי מסחר בלבד.
אג"ח ממשלתי
בלאומי, ממליצים על אחזקה מאוזנת בין שקלים לא צמודים לצמודי מדד, כשצמודי המדד מומלצים להשקעה בעיקר בטווח של 3-6 שנים. החשיפה לשקלים הלא צמודים מומלצת לטווח של 7 שנים ומעלה. כמו כן, מומלצת השקעה באיגרות החוב בריבית משתנה לטווח של יותר משנה חלף השקעה במק"מ ושקלים לטווח קצר.
על פי הבנק, "גיוסי האוצר בחו"ל, בשילוב עם המשך הרכישות של בנק ישראל בשוק המקומי, מפחיתים משמעותית את הלחץ משוק האג"ח הממשלתי המקומי. גם המשך ההרחבות המוניטאריות בעולם, הגוזרים סביבת תשואות נמוכה, תומכים בסביבת תשואות נמוכה יחסית בישראל. בנוסף, היציבות הצפויה בריבית בנק ישראל תומכת ביציבות רמת התשואות בחלק הקצר – בינוני של העקום".
אג"ח חברות שבוע של עליות
בבנק ממליצים לא להגדיל את החשיפה לאפיק הקונצרני, וכי מומלצת השקעה בעיקר בדרוג קבוצת AA-A ומעלה, ובסקטורים דפנסיביים (בנקים, חברות מזון וכדו'). בנוסף, ממליצים על השקעה במח"מ קצר-בינוני של עד 5 שנים, והשקעה ישירה בסדרות חלף השקעה באינדקסים. כמו כן, מומלצת רכישה בהנפקות ובהרחבות סדרות פרטיות על רקע פרמיה גבוהה המשולמת כרגע.
שוק האג"ח הקונצרני נסחר במגמה חיובית השבוע, עליות שערים נרשמו בכל המדדים המובילים, חלקם רשמו עליות חדות ביותר של עד 5%. רמת המרווחים רשמה ירידה נוספת אם כי היא עדין גבוהה מרמתה טרום המשבר. לדברי כלכלני לאומי, "יש לזכור כי העליות החדות נרשמו במהלך 3 ימי מסחר בלבד השבוע. על רקע היציבות במסחר באיגרות החוב הממשלתיות, רמת המרווחים רשמה ירידת מדרגה נוספת לאחר העלייה החדה שנרשמה במהלך חודש מרץ".
מרווחים תל בונד 20, 40 ותל בונד שקלי 50
מקור: סקירה שבועית, בנק לאומי
"במהלך חודש אפריל חזר השוק הקונצרני לתפקוד תקין שבא לידי ביטוי בירידת המרווחים וחזרה לפעילות של השוק הראשוני. בסיכום חודשי, גייסו חברות כ-5.1 מיליארד שקל, סכום הדומה לסכום הגיוס החודשי הממוצע במהלך שנת 2019, ובחודשים ינואר – פברואר השנה טרום המשבר. עם זאת החברות משלמות פרמיות גבוהות יחסית בגיוסים ומורגשת עלייה משמעותית ברמת המרווחים".
"מרבית החברות שגייסו במהלך חודש אפריל שייכות למגזר הנדל"ן ומצויות בקבוצת הדרוג AA. בין החברות נמנות קבוצת עזריאלי, אמות, גזית גלוב, ריט1 ורבוע נדל"ן. כצפוי לעתות משבר רוב משמעותי של החברות (מעל ל-70%) מדורגות בדרוג קבוצת AA ומעלה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בנקים גנבים גדוליםאידיוט 03/05/2020 13:51הגב לתגובה זו4 0אל תאמינו לבנקאים. הם גנבים עם חליפות ועניבות.סגור