תעשיית הקרנות באפריל: עיקר הגיוסים בקרנות הסל והמחקות
בעקבות העליות החדות בשווקים בחודש אפריל, גייסה תעשיית הקרנות כ-3.7 מיליארד שקל במהלך החודש. אך עם זאת, החזירה לעצמה פחות מ-10% מהכספים שיצאו ממנה. כך עולה, מסקירה שמפרסם מורן צביק מבית ההשקעות מיטב דש.
בתוך כך, התעשייה האקטיבית המסורתית (ללא כספיות) רשמה במהלך חודש אפריל גיוסים בסכום כולל של כ-1.8 מיליארד שקל. התעשייה הפסיבית (קרנות מחקות + קרנות סל) רשמה גיוסים של כ-2.2 מיליארד שקל. קרנות הסל רשמו גיוס של כ-800 מיליון שקל, הקרנות המחקות רשמו גיוס גדול של כ-1.4 מיליארד שקל. בתוך כך, הקרנות הכספיות המשיכו לפדות גם באפריל, אם כי בהיקפים נמוכים בהרבה של כ-300 מיליון שקל.
התעשייה האקטיבית
בסיכום חודש אפריל, התעשייה האקטיבית נהנתה מכניסת כספים בסך כולל של כ-1.8 מיליארד שקל. זאת, יחד עם עליית ערך של נכסיה מ-140 מיליארד שקל בסוף מרץ ל-150 מיליארד שקל כיום.
הנהנית העיקרית במונחים כספיים, הייתה גם הקטגוריה הגדולה ביותר בנכסיה – הקרנות המתמחות באג"ח כללי רובו עם רכיב מסוים, לא גדול, של מניות. הקרנות המתמחות באג"ח כללי סבלו קשה בחודש מרץ עם יציאה של 15 מיליארד שקל, והן גייסו באפריל כ-0.85 מיליארד שקל. עם עליית הערך, קטגוריה זו טיפסה מכ-62 מיליארד שקל לכ-65.5 מיליארד שקל.
המגייסת השנייה בגודלה הייתה הקבוצה של הקרנות המתמחות במניות שגייסו כחצי מיליארד שקל, רוב הכניסה הגיעה לקרנות המתמחות במניות בישראל. בנוסף, למרות שאיגרות החוב הקונצרניות נהנו באפריל מעליות שערים חדות, הקרנות המתמחות באג"ח חברות הצליחו לגייס סכום זניח בלבד של כ-40 מיליון שלק בלבד, מול יציאה של כ-2.8 מיליארד שקל במרץ. גם הקרנות שמתמחות באג"ח מדינה הצליחו לגייס החודש, אך גם הן סכום קטן של כ-0.25 מיליארד שקל, מול פדיון של 5.6 מיליארד שקל במרץ.
הקרנות הכספיות
הקרנות הכספיות סבלו גם החודש מיציאת כספים, אבל הפעם בהיקף קטן בהרבה של כ-300 מיליון שקל לעומת כ-5.3 מיליארד שקל במרץ. אם יציאת הכספים במרץ הייתה תוצאה של לחצי נזילות קשים של המשקיעים, הרי שבאפריל היציאה הקטנה נבעה, ככל הנראה, מחזרה של חלק מהכסף לקרנות המסורתיות.
התעשייה הפסיבית
קרנות הסל פדו במרץ כ-2 מיליארד שקל (רק כ-3% מנכסיהן), מספר המייצג, ככל הנראה, יציאה בהיקף גדול הרבה יותר שהתקזזה עם כניסה בהיקף גדול מצד משקיעים לטווח ארוך, שביקשו לנצל את הירידות התלולות בשווקים הפיננסים.
הקרנות המחקות, לעומת זאת, פדו במרץ כ-5.3 מיליארד שקל, סכום שהיווה כ-13% מנכסיהן, תוצאת הפאניקה שאחזה בציבור. באפריל התמונה השתנתה. קרנות הסל גייסו סכום של כ-0.8 מיליארד שקל, בעוד הקרנות המחקות, הצליחו לגייס כ-1.4 מיליארד שקל, והחזירו לעצמן כרבע מהכספים שיצאו מהן במרץ.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה