האם ההצלחה המדעית של גיליאד תתורגם לתזרים מזומנים? לא בטוח
ההצלחה המדעית של חברת התרופות גיליאד (סימול:GILD) תתורגם להגדלת תזרים מזומנים? כלל לא בטוח. ביום שישי האחרון אישר מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) את תרופה הרמדסיביר לטיפול בחולי קורונה. מדובר באישור מהיר במיוחד, וזאת כמובן על רק הדחיפות. כעת נשאלת השאלה של תמחור התרופה.
בדו"ח שפורסם ביום שישי ע"י המכון לבדיקה קלינית וכלכלית בארה"ב (Clinical and Economic Review), קבוצת מחקר עמצאית משפיעה המפרסמת המלצות על תמחור תרופות, נטען כי גיליאד צריכה לגבות בסביבות ה-4,500 דולר עבור הטיפול וזאת על בסיס מודל המביא בחשבון את יעילות התרופות. מודל הערכה זה מניח כי התרופה מורידה משמעותית את מקרי המוות כתוצאה מהנגיף.
מנגד, בדו"ח מציינים כי אם החברה הייתה קובעת את המחיר על בסיס עלות הייצור של התרופה, היא ממליצה לגבות 10 דולר למנה.
האם חברת התרופות יכולה לדרוש סכום כה גבוה לטיפול נגד נגיף ששיתק כמעט את כל הכלכלות בעולם והרג בחודשים האחרונים מאות אלפי אנשים? כלל לא בטוח שהרשויות יתנו לזה יד. בנוסף, קביעת מחיר גבוה מידי עשוי להוביל לסערה ציבורית שתפגע בהכנסותיה של החברה. במילים פשוטות: הדיון על מחיר התרופה עשוי להיות ארוך וכואב במיוחד עבור משקיעי החברה.
נכון לשבוע האחרון, החברה הודיעה כי תתרום את המלאי הנוכחי שלה, עם למעלה מ-140,000 מנות. לטובת טיפול בחולים.
הדיון סביב קביעת תג המחיר לרמדסיביר כבר מעיב על החברה. ביום שישי האחרון, במקביל לפרסום הדוחות של החברה, הורידו מספר גופי השקעה את המלצתם למניית החברה, כאשר הם מסבירים זאת בקושי לתרגם את ההצלחה המדעית להגדלת תזרים המזומנים. בין הגופים שהורידו את המלצתם ניתן למצוא את SunTrust וג'י פי מורגן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.איזה הצלחה??אנונימי 05/05/2020 13:26הגב לתגובה זו0 1תרופה עם השפעה בינונית מינוס.סגור