בנדל"ן מודאגים: האם הפועלים הפלסטינים יחזרו ביום ראשון לעבודה?

אם משבר הקורונה לא הספיק, הכרזת הרשות על ניתוק חד צדדי של היחסים עם ישראל, הכניס את סקטור הנדל"ן ללחץ – כשהחששות הן שכחלק מהאמצעים שתנקוט הרשות, תהיה מניעת גישה של פועלים לישראל; דבר שיפעיל עוד לחץ על הסקטור המקרטע
 | 
telegram
(7)

משבר הקורונה יצר בעיה אקוטית בסקטור הבנייה. הפועלים הפלסטינים, או יותר נכון 80 אלף הפועלים הפלסטינים, שבונים פה בתים, בנייני מגורים ועסקים וגם תשתיות, לא יכלו להיכנס לעבוד בישראל - בשל החשש למעבר נגיף הקורונה בין הרשות הפלסטינית לישראל וחזרה.

אז נכון שהסקטור קיבל החרגה, אבל הפלסטינאים לא יכלו באמת להגיע, וגם לא היה לאן להגיע. העובדה ירדה בהיקף מאוד משמעותי. גם השבתת וועדות התכנון העירוניות ומשרדי הממשלה פגעו ביכולת של הקבלנים לעבוד בצורה תקינה.

בתחילת החודש, נדמה שהושג מתווה שאמור היה לפתור את הבעיה. אלא מה, כמו תמיד, אליה וקוץ בה. בשבוע שעבר הכריז יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, על ניתוק חד צדדי מכל ההסכמים עם ישראל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

את המתיחות שנוצרה בעקבות ההכרזה כבר מרגישים בשטחים, כשגורמי ביטחון מתריעים שאנחנו יכולים להיות בפני גל אלימות שיתודלק על ידי הדיבורים לסיפוח מהפוליטיקאים מחד, ומאידך בשל השפעות מגפת הקורונה, שפגעה בכלכלה הפלסטינית השברירית ממילא.

הקבלנים מפחדים להישאר בלי פועלים – שוב
גורמים בכירים באיגוד הקבלנים אמרו לביזפורטל, אמרו כי יש חשש אמיתי מצד הקבלנים שהרשות תמנע כניסה של פועלים לשטח ישראל, על ידי אי חידוש אישורי יציאה לישראל, או איומים על הפועלים בסנקציות, מה שיגרום להם לחשוש לצאת. עם זאת, ייתכן שברשות דווקא יהיו מעוניינים שהפועלים יצאו לעבודה, המצב הכלכלי של תושבי הרשות הוא קשה. פרנסה תשפר כמובן את המצב.    

ישנה גם אפשרות נוספת לנקמה מצד הרשות, לאחר שבתחילת החודש פנתה התאחדות הפועלים הפלסטינים לבית המשפט בבקשה להוצאה צו על תנאי שימנע תשלום דרך הרשות ובמקום זאת יועברו הכספים ישירות לעובדים. זו יכולה להיות מכה קשה להכנסות של הרשות והיא עלולה לנקום רק בשל כך.

צום הרמדאן נגמר השבוע וביום חמישי חוגגים את חג השבועות. חודש הרמדאן באופן מסורתי הוא עם פחות פעילות של העובדים בשל החג המחייב צום במהלך היום. שבועות הוא מעצור נוסף. הפועלים אמורים לחזור בראשון – אבל בשל התנאים החדשים שנוצרו בשטח, אף אחד לא יודע מה יקרה ביום ראשון.

ראוי לציין שכל יום עבודה שמעוכב בסקטור הנדל"ן, הוא בעל משמעויות פיננסיות אדירות. לא רק עבור הקבלנים, הנדרשים לסיים פרויקטים ולהתחיל לגלגל פרויקטים חדשים, אלא גם ביכולת שלהם לשפות את בעלי הדירות לאור עיכוב בזמני מסירת המפתחות, דבר שיכול להוביל לגל של תביעות מצד קבלנים נגד המדינה.

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    עדיף רומנים וסינים
    משה 27/05/2020 09:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ולא את משפחות המחבלים.
    סגור
  • 6.
    למה מודאגים
    גיגסי 26/05/2020 18:14
    הגב לתגובה זו
    2 0
    המחירים עולים לא?
    סגור
  • 5.
    רמת גן
    יהודה נחשון 26/05/2020 17:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הרעב חזק מין החזון ...אין מי שיתן להם אוכל אם לא ילכו לעבודה !! וחוץ מזה יש מקום יותר טוב במזרח התיכון ממדינת ישראל לכל תושביה?
    סגור
  • 4.
    איכות בניה
    פיצן 26/05/2020 09:09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יש לפלסטינים תחליף סיני באיכות גבוהה יותר
    סגור
  • 3.
    שלא יגיעו ב 6 בבוקר לבנות עד 9 בערב. (ל"ת)
    שימשיכו ככה 25/05/2020 18:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    תפנו לנתניהו .. הוא רוצה סיפוח . ומשחק באש עם הפלסטינים (ל"ת)
    נירה 25/05/2020 17:19
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
  • 1.
    די לבכות (ל"ת)
    בוב 25/05/2020 16:22
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות