מניות הצמיחה מול מניות הערך: הטרנד מתהפך?
התיקון החד בשווקים בחודשים האחרונים בוול סטריט הובל בעיקר ע"י חברות הטכנולוגיה והחברות המציגות צמיחה חזקה. בסקר מנהלי הקרנות האחרון של בנק אוף אמריקה (לכתבה המלאה), טרנד זה היה בולט במיוחד: כאשר 62% מהנשאלים טענו כי הטרייד הטוב ביותר בשוק הוא לונג על מניות הטכנולוגיה ומניות הצמיחה על פני השקעות במניות הערך (Value) - שיא של קרוב ל-14 שנים!
סקר מנהלי הקרנות בארה"ב: העדפה ברורה למניות צמיחה על פני מניות ערך
ב-2 ימי המסחר האחרונים נראה כי המגמה בשווקים מתהפכת. מניות הטכנולוגיה והצמיחה שהובילו את המגמה החיובית בחודשים האחרונים מציגות חולשה חזקה, בעוד מניות הערך (VALUE) בולטות עם עליות חדות. כך לדוגמה: מניות הבנקים מזנקות בעשרות אחוזים. גם מניות בתחומי התעשייה כמו קטרפילר (סימול:CAT), אלקואה (סימול:AA) וג'נרל אלקטריק (סימול:GE) מזנקות בחדות.
נראה כי מספר גורמים עיקריים אחראים לשינוי שהתרחש בימים האחרונים. הגורם הראשון הוא האירועים סביב מלחמת סחר והנשיא טראמפ. מניות הטכנולוגיה הגדולות עלו בעשרות ואפילו מאות אחוז בחודשיים האחרונים וחסר טריגר. האירועים סביב הנשיא טראמפ ביממה האחרונה סביב חברות הרשתות הגדולות בהחלט מספק את הטריגר לתיקון (לכתבה המלאה).
במקביל, חשוב להדגיש כי ביומיים האחרונים יש דגש בעולם על תוכניות תמריצים פיסקליות. זה התחיל ביפן עם הכרזה על תוכנית תמריצים בהיקף של 117 טריליון יין והמשיך עם הצגת תוכנית של לא פחות מ-750 מיליארד אירו לכלכלה האירופאית (לכתבה המלאה). בדר"כ, תוכנית תמריצים פיסקליות נותנות עדיפות לחברות ה-VALUE על פני הצמיחה ולהיפך, תוכנית מוניטריות תומכות יותר בחברות הצמיחה. בהקשר זה שווה להסתכל על התשואות של הסקטורים השונים סביב ההכרזה על תוכנית המיסים של טראמפ ב-2017.
הטרנד של החודשים האחרונים היה כה חזק, ולכן שבירה שלו היא אלימה במיוחד. אחת הדוגמאות היום היא חברת פייבר הישראלית (סימול:FVRR). מניית החברה עלתה בחודשים האחרונים ב-230% וההנהלת החברה ניצלה עלייה זו והודיעה על הנפקת מניות אמש לאחר סיום המסחר (לכתבה המלאה). מניית החברה התחילה את המסחר הערב בירידות שערים של 5.4%, אך ביחד עם הטרנד בחברות הצמיחה, הירידות הוחרפו והגיעו תוך זמן קצר ל-15% גם וויקס (סימול:WIX) יורדת הערב בחדות במקביל להתהפכות הטרנדים בשוק.
מה לעתיד?
ההיסטוריה של השנים האחרונות מצביעה כי הרבה יותר קשה למדינות להציג מדיניות פיסקלית מרחיבה מאשר מדיניות מוניטרית. האם זה רומז כי מניות הצמיחה יחזרו בקרוב להעניק תשואה גבוהה יותר? בהחלט ייתכן שהאופוריה סביב התוכנית שהוכרזו היום באירופה תתפוגג במהירות (כאשר חשוב לציין כי התוכנית באירופה צפויה להתמודד עם קשיים באישורה).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מניות הצמיחה כבר שנים טוחנות מ.ערך (ל"ת)גוזלן 27/05/2020 20:32הגב לתגובה זו0 0סגור