מה יקרה בשוקי המניות עד לבחירות בארה"ב?
אם לסכם את המצב בתקופת הקורונה, אז החברות נראות טוב בהרבה מהכלכלה בה הן פועלות שהרי המניות, שמייצגות את החברות שפועלות בסביבה המקרו כלכלית, הנוכחית והחזויה, נמצאות בעלייה רצופה זה למעלה מחודשיים וזאת כאשר במהלך אותם חודשיים לא רק שהתפרסמו נתונים כלכליים גרועים בהרבה מהתחזיות, אלא שהקונצנזוס לגבי עתיד המקרו כלכלה מאותת על התפתחויות גרועות בהרבה.
כן, ידועות לנו התיאוריות לכך בתקשורת הפיננסית, הפד' וטראמפ הם שמעלים את המניות. לתיאוריות כאלו יש שם באמריקאית, B.S. Theory שהיא התאוריה הטובה ביותר לפרשנים חסרי תיאוריות. אחרי שתואילו לקרוא בעיון את מה שעושה הבנק המרכזי בתקופת המשבר הנוכחית תסכימו אתנו שזה בדיוק מה שעשה במסגרת תפקידיו בכל המשברים מאז 1913, טיפול במדיניות המוניטרית ולעשות כמיטב יכולתו למנוע, באמצעות הכלים המוניטריים שברשותו, התפשטות משברים לדחוף מניות אינו אחד מתפקידיו אבל את זה כבר כתבנו. לגבי הנשיא טראמפ אין ספק שישמח אם המניות תחזורנה לשבור שיאים והוא מפזר אופטימיות אבל גם לא הוא זה שקונה את המניות וגם את זה כבר אמרנו.
הפד' לא מנפח את השוק, רק מבצע את תפקידו ההיסטורי
נכון, כחלק מהמלחמה במשבר שיצרה סין וכפי שעשה הבנק במשברים קודמים שקרו מיום היווסדו, הוא מנסה למנוע משברי אשראי, היווצרות אינפלציה או דפלציה ורעות אחרות שמתפרצות בעקבות המשבר וכך גם עושה הממשל בצד הפיסיקלי. אבל בין זה לבין עליית המניות שמישהו חייב לקנות כדי שיעלו, ההבדל גדול. קשה לנו להאמין שאפילו ההיל-בילי הנבער-דעת והמטומטם ביותר קונה מניות בגלל פעילות הפד' או הממשל, בטח לא בכספי הסיוע כפי שכמה פרשנים טוענים.
הירידות החדות בצריכה ובמכירות הקמעוניות הן הסיבה האמיתית שמאחורי הרחבת התמיכה ותוכניות העידוד הענקיות באמצעות המדיניות הפיסיקלית והמוניטרית בארה"ב. החלטת הבנק המרכזי לאחרונה, לרכוש אגרות חוב של חברות, כולל אג"ח זבל היא תוצאה ישירה של החשש מפשיטות רגל של קמעונאים (בינוניים וקטנים בעיקר) אשר ניצלו את מלוא קווי האשראי הבנקאיים שלהם וזקוקים לנזילות כאוויר לנשימה.
כאשר נגיד הבנק אומר שהבנק יעשה הכול כדי למנוע משבר כלכלי גדול ושלצורך כך יפעיל מדיניות שלא הופעלה בעבר (כמו רכישת האגחי"ם הנ"ל) הוא אינו מתכוון בדבריו על תמיכה בבורסה אלא בצריכה ובקמעונאות.
אז למה המניות עולות?
המניות עולות כי האמריקאים (ובעקבותיהם שאר משקיעי העולם) קונים אותן אך ורק בגלל: 1. שהם מאמינים שמדובר במשבר קצר יחסית שבגלל נמרצות התגובה של הממשל והפד', הכלכלה תחזור מהר מכפי שהמומחים צופים וכך גם התעסוקה. 2. בגלל שאלטרנטיבות ההשקעה "יקרות" בהרבה מהמניות. 3. בגלל שהם מאמינים שהרפואה תתגבר על הווירוס מהר משמעריכים הפרשנים. ולבסוף, 4. בגלל שכך מתנהגים המשקיעים האמריקאים בכל משבר מאז הנפילות הגדולות במניות לאחר השפעת הספרדית של 1918. מומלץ לעיין בכתבה המאלפת בנושא.
הגרף שבכתבה מאותת על מה שעלול לקרות אם יגיע סבוב שני של המגפה כפי שקרה ב-1919 אבל חשוב גם לזכור שמסיום אותה מגפה, רבעון ראשון של 1919, עלה הדאו ברציפות במשך למעלה מ-10 שנים ובפי 6.5, מ-800 ל-5,200. המניות רבותיי עולות בגלל החלום שהמשקיעים מאמינים שיתגשם. זה הסיפור האמתי ואין בלתו אבל גם את זה כתבנו עשרות פעמים.
המכירות הקמעוניות (Retail sales), יותר מכל אינדיקטור אחר, הן שתקבענה את המשך המגמה בשוק: ההגדרה הנכונה של כלכלת ארה"ב היא " consumer-driven market economy" (כלכלת שוק מוטת צריכה) ולא בכדי, 2/3 מהתוצר האמריקאי מגיעים מהצריכה הפרטית, כ-13.5 טריליון ב-2018 או כ-26% מסך הצריכה הגלובלית, פי 3 כמעט מהצרכנית השנייה בגודלה, סין עם צריכה של 4.5 טריליון.
אלא שההבדל בהרכב מוצרי הצריכה בין האמריקאית לסינית הוא הקובע והוא גדול בהרבה מפי 3 כיוון שהצריכה האמריקאית נשענת על מוצרי קצה של התעשייה (צריכה צרכנית) ואילו הסינית על מוצרי הגלם בעיקר (צריכה תעשייתית). השוואה נכונה יותר תהיה מול מדינות כמו יפן, גרמניה, בריטניה או צרפת שאצלן הצריכה ב-2018 הייתה 2.8, 2, 1.7 ו-1.4 טריליון דולרים בהתאמה. הצריכה הייתה מאז ומעולם המנוע המרכזי של כלכלת ארה"ב.
המכירות הקמעוניות מהוות כמחצית מהצריכה הפרטית, 5.46 טריליון ב-2019 והן נחשבות כאינדיקטור החשוב ביותר למגמות הכלכלה האמריקאית. מכירות קמעוניות מבטאות את הערך הדולרי של הסחורות שנמכרות דרך הקמעונאים לצרכנים.
הנתונים נאספים מידי חודש דרך 5,000 חברות ופרטיים שעוסקים בכך, מענקיות כוולמארט ועד למכולת השכונתית. הפרסום מתחלק ל-13 סוגים מרכזיים של קמעונאים. קמעונאות המזון, שמתחלקת לשלושה סקטורים (מזון ומשקאות, סחורות שונות בתחום המזון ושירותי הסעדה ושתייה), מייצגת 36.5% מסך המכירות. מכירות רכב וחלקי רכב, כ-20% מהסה"כ. תחנות דלק במקום השלישי עם 10% ומשווקים ללא חנויות (שווקים פתוחים וחקלאים) מחזיקים ב-9.2% ואחריהם, לפי גודל הנתח במכירות הכלליות באים הדילרים שמוכרים ציוד בניה לבית ולגינה, חנויות לתרופות וטיפול אסתטי, הלבשה וכל הקשור, שונות, מכירות ריהוט, מוצרי אלקטרוניקה וחשמל, ציוד לספורט ומוצרי הובי ולבסוף מכירות ספרים, ווידאו ומוסיקה.
הצריכה הנ"ל פלוס כל השירותים והמוצרים שהצרכן ומשפחתו צורכים מעבר לקמעונות הרגילה כמו בריאות, מגורים, חינוך, בילוי ושירותים ממלכתיים אחרים הם חלק מהצריכה האישית.
המשקיעים מעדיפים את התחזיות האופטימיות
ברבעון הראשון של 2020 ירדה הצריכה בארה"ב 1.95% לעומת הרבעון האחרון של 2019, ל-13.153 טריליון דולרים. אבל הירידה שצופים לרבעון השני (אפריל-יוני) תהיה כנראה גדולה בהרבה וזאת על פי נתוני הצריכה של החודש הראשון של הרבעון, אפריל. ההערכות כרגע הן שהצריכה, ב-2020 כולה, תרד ב-9.1%, אבל קונצנזוס המומחים טוען שבמהלך הרבעון הנוכחי יהיו כמה סקטורים שירדו הרבה יותר. מומלץ לקרוא הסקר של ה-BBC בנושא. יועצו הכלכלי של הנשיא, קודלו, מעריך שהנזק יהיה קטן בהרבה כאשר הרבעונים הבאים יציגו עליות. בכך, על פי התנהגות המניות, מאמינים המשקיעים.
מבחינת המשקיעים, שמהמרים על יציאה מהירה יחסית מהמשבר ומגבים את ההימור ברכישות של מניות, הרבעון הנוכחי הוא קריטי כיוון שיאפשר תמונה טובה יותר. האיתות הראשון יהיה תוצאות המכירות הקמעוניות ביום הזיכרון לחללי המלחמות האמריקאיים, ה-Memorial day (יודעו בסוף השבוע) שלצד יום ששי השחור וראש השנה האזרחית נחשב כאחד משלושת "ימי הקניות הגדולים" בארה"ב.
כשהקורונה פגשה את המהפכה
הקורונה הכתה בדיוק בשיאו של תהליך שינוי מבני גדול שעובר על עולם הצריכה והקמעונאות בעקבות התקדמות מהפכות הטכנולוגיה, האינפורמציה והגלובליזציה. התהליך, ששורשיו בסוף המאה שעברה, הואץ מאז 2008 ולצד השינוי המבני הוא גם משנה את מנהגי הצריכה וגם מרחיב ומגדיל משמעותית את הפעילות העסקית.
עד כמה שזה נשמע מוזר, הקורונה דווקא עוזרת בהאצת התהליך הזה בגלל המעבר למסחר מקוון שהואץ בעקבות הסגרים, אבל הסגרים, מאידך, עצרו את התקדמות הצמיחה ולכן החשיבות של הסרת הסגרים והחזרה של הצרכנים, כי המסחר המקוון לבדו לא יחזיר בטווח הנראה לעין, את הצד העסקי לרמות שלפני הקורונה.
תוצאות הרבעון הראשון של 2020 מראות בברור את השפעת הקורונה כשמצד אחד רואים עלייה חדה במסחר המקוון שעלה ב-48% (ל-160.3 מיליארד דולרים, לעומת הרבעון האחרון של 2020) בעוד שסך המכירות הקמעוניות ברבעון ירד ב-1.3%, ל-1.36 טריליון.
כיוון שהמכירות המקוונות, למרות העליות הדו ספרתיות מאז 2009 (מ-34.15 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2009 ל-160.3 מיליארד ברבעון הראשון של 2020), מהוות רק 11.8% מסך המכירות הקמעוניות חייבות גם המכירות הכלליות לחזור ולעלות.
המשקיעים לוקחים בחשבון שהרבעון הנוכחי אכן יהיה קשה מאוד מבחינת הצריכה אבל מאמינים/מקווים שהמכירות המקוונות ימשיכו בעלייה הדו הספרתית ואילו הכלליות יחזרו, במהלך המחצית השנייה של השנה, לעלייה החד ספרתית שלהן, שנמשכת ברציפות מאז 1992.
אלא שנתוני החודש הראשון של הרבעון הנוכחי, אפריל, לא היו בשורה למשקיעים. המסחר המקוון המשיך אמנם לעלות בקצב גובר, 49% ועלה ל-18% מסך המכירות הקמעוניות בארה"ב, אבל העלייה היא גם התוצאה של הצניחה החדה - 16.4%, במכירות הכלליות, כמעט פי 3 מהירידה במרץ.
מה יקרה לאחר הקורונה?
תכניסו בגוגל את השאלה "Retail in post-lockdown era" ותקבלו אינספור מחקרים והערכות על מה שהמומחים צופים לגבי מה שיקרה "אחרי". אבל כרגע המשקיעים מאמינים כאמור, שבתום הסגר ועם התקדמות אישור תרופה/חיסון הדברים יחזרו לקדמותם וזאת למרות מספרי התעסוקה המפחידים ולמרות הקטטה המתגברת מול סין. ישנם אגב לא מעט מומחים שטוענים שצמצום המסחר עם סין ואפילו היפרדות כלכלית מוחלטת מהסינים רק יעשו, בשלב הנוכחי של הכלכלה הגלובלית, טוב למשק האמריקאי. לדעתנו ולמי שמכיר את העובדות, הטענה הזו נכונה.
צללנו לשני מחקרים של שתי קבוצות מובילות בתחום הקמעונות. חברת הייעוץ ומחקרי השוק Coresight הוציאה, ב-20.5, סקר מקיף על המצב בתחום ומה שחשוב יותר על ההערכות לגבי מה יקרה כאשר השווקים יפתחו והסגר יוסר בארה"ב (לקריאת ממצאי הסקר). המחקר הנוסף נעשה ע"י Greg Zakowicz המומחה המוביל למסחר מקוון בחברת Omnisend (לקריאת ממצאי המחקר).
מה אפשר ללמוד מהמומחים? לא הרבה כי הם מנסים לפתור משוואה עם יותר מידי נעלמים, מקרו, מיקרו, התנהגותיים, פסיכולוגיים ועוד, וכל זה תלוי כמובן בשינויים בהתנהגות, של צריכה והשקעה, שיגיעו כתוצאה מתקופת ההסגרים.
ב-Coresight מאמינים שתעשיית שירותי הטיפוח והיופי (grooming/beauty services) תפרח "לאחר הקורונה" (הגיוני) ובשתי החברות מאמינים שהמסחר המקוון ימשיך לעלות, אבל מעבר לכך אפילו האלגוריתם הכי חכם בעולם לא יוכל, בשלב הנוכחי לייעץ למשקיע מה לעשות ואל תשכחו את השפעת הבחירות בארה"ב בעוד 5 חודשים והזעזועים שיעבור השוק בדרך לשם.
הסיכום, לדעתנו
סקטור המכירות הקמעוניות מעניין תמיד להשקעה בעתות משבר כי זה הלב של הכלכלה האמריקאית והקמעונאות היא המובילה ביציאות ממשברים. מי שמאמין, כמונו, שארה"ב תמשיך במסלול הצמיחה של 254 השנים האחרונות צריך נציגים מהקמעונות בתיק.
אלא שאת כל החברות המובילות בתחום, גם הכללי וגם המקוון, כמו AMZN, WMT, TGT, HD ו-COST תמצאו בסלי ה-S&P בראשות SPY. אם השתכנעתם שהקמעונות המקוונת תמשיך לצמוח בקצב העשור האחרון (אנחנו בהחלט מאמינים בכך) אז כדאי להוסיף גם סלים שמתמחים כמו IBUY או EBIZ הגלובלית.
בגדול נאמר שמדיניות ההשקעה שלנו לא השתנתה. לאסוף לאט ובתיקונים מניות של סקטורים מובילים והקמעונאות בהחלט חלק מזה, אבל להתמקד בסלים/קרנות של ה-S&P ואם השוק ממשיך לעלות "על אופטימיזם" נטו רצוי דווקא לשחרר חלק מהתיק ולהגדיל את פוזיציית המזומן לצורך שימוש בתיקונים הרבים שיהיו עד ל-4.11 כאמור.
* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
49.טרחנותדוד 02/06/2020 17:25הגב לתגובה זו1 1לדעתי הכתבה היא טרחנות יתרסגור
-
ולדעתי אתה תחת יתרשמעון 03/06/2020 08:38הגב לתגובה זו0 2דוד איש אווילסגור
-
48.פד שמד טראמפ באמפ...מהפכה טכנולוגית..זמן המניות..--לשלמה היקר 02/06/2020 16:43הגב לתגובה זו0 0אז כפרה עליך יא גאון איך לא עלית על הבלאגאנים והיזהרת ורק שיבחת את החלאות והטראמפים באמריקה. ואני מבקשת לראות את מה שכתבתי ואל תצנזרסגור
-
47.מאמריך מעוליםQ 02/06/2020 15:46הגב לתגובה זו4 1אבל האם אתה באמת משוכנע שההזרמת של הפד לא קשורות לעליות? אז איך אפשר להסביר את העליות אתמול במדדים דווקא כאשר ארה"ב בוערת.סגור
-
46.יהיו בחירות בארה"ב? עכשיו אני רגוע (ל"ת)שייקה 02/06/2020 09:50הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
45.אל תענה לי !!!שלוימה 31/05/2020 13:59הגב לתגובה זו0 4אני מקווה שאתה שם לב לביצועים של הנשיא הפסיכופט שכל כך אהוב עליך .סגור
-
44.שלמה -דעתך לגביי הנפט ,יירד או יעלה ולאן? (ל"ת)טל 31/05/2020 12:34הגב לתגובה זו0 0סגור
-
43.ניתוח הכלכלות ארוכות הטווח אומר שכל 100 שנים הבורסות מתקנות למטה 90 אחוז מהעליות, הפד זורע את זרעי הפורענות ועושה רושם שהנבואה הזו עומדת להתקייםאריאל 31/05/2020 09:01הגב לתגובה זו4 0החוב הלאומי של ארהב יהיה לה כחבל על צווארה .כל עליה באינפלציה תגדיל את החוב.הדפסת כספים יורידו את ערכו ולכן אי אפשר להדפיס עד אינסוף.מנגד כל הרכישות של איגרות החוב שהפד ביצע רובם יהפכו לאיגרות חוב ברמת זבל שיגרמו לגרעון עוד יותר של הפד .הפד למרות הצהרותיו עומד לסיים את התחמושת שלו .וטראמפ לא בטוח שיבחר.לכן כל קובעי המדיניות של היום לא בטוח שהם ימשיכו גם בקדנציה הבאה.המעבר של התפקידים יחשוף את הבלאגן שהממשל הנוכחי הותיר.לסיכום הבועה שמתפתחת בוולסטריט לא תימשך עוד הרבה זמן .שווקים מנופחים ללא קשר לכלכלה הריאלית בסוף נופלים - לא יעזור כלום.הפד משחק את פרצוף הפוקר פייס אבל יהיה לסה סוף זה לא ימשך לעולם.כל הבורסות כרגע נמצאות באופריה כאילו העליות ימשיכו לנצח - אין דבר כזה . זו בורסה שכפי שהיא עלתה מהר ככה היא גם תיפול מהרסגור
-
מסכים איתך עניין של זמן (ל"ת)תומר 31/05/2020 17:31הגב לתגובה זו0 1סגור
-
42.אמריקה רומי סכין נופלת על ראשך (ל"ת)גרף נושם ונגיף חכם 31/05/2020 01:31הגב לתגובה זו1 0סגור
-
41.נגיף מתעתע כאוס שוק עבודה חלש אמריקה גמורה השקיעו במים (ל"ת)גרף נושם ונגיף חכם 31/05/2020 01:30הגב לתגובה זו2 0סגור
-
40.טראמפ מאיים להכניס צבא לערים דמוקרטיות ולשסות כלביםאמריקה אמריקה FIRST 31/05/2020 01:25הגב לתגובה זו2 0במפגינים בשדרות פנסילבניה סמוך לבית הלבן .סגור
-
39.אמריקה בוערת טראמפ מלבה הלהבות מלחמת אזרחים קרובה (ל"ת)אמריקה אמריקה FIRST 31/05/2020 01:22הגב לתגובה זו2 0סגור
-
38.מה הקשר? אין קשר (ל"ת)אנונימי 30/05/2020 21:45הגב לתגובה זו0 0סגור
-
37.משק שצומח 2% בשנהה צ י ל ו !!! 30/05/2020 19:17הגב לתגובה זו2 0ממוצע משנת 2008 ועולה 360% אלוהים ישמורסגור
-
36.מכפילי הרווח לרבעון השני במדד ה- 500רק בריאות לכתב !! 30/05/2020 19:13הגב לתגובה זו3 0הוא בערך 27 , אלוהים ישמור אותנו .סגור
-
35.שלמה מה עם ogigשאלה לשלמה 30/05/2020 19:13הגב לתגובה זו0 0גם תעודת סל שמתמחה ביברות אינטרנט מובילות ומסחר אונליין אשמח לדעתךסגור
-
34.Blackrockדינו 30/05/2020 18:55הגב לתגובה זו1 1שלום שלמה. התוכל לחוות דעתך על החברה הנ"ל? תודהסגור
-
בלאקרוקאני 31/05/2020 00:10הגב לתגובה זו0 0מצטרף לבקשהסגור
-
33.AOBC האהבלים חוזרים לשם Smith & Wessonaobc 30/05/2020 08:42הגב לתגובה זו2 2איזו טיפשות הייתה לזרוק לפח שם כמו Smith & Wesson Why American Outdoor Brands Stock Popped 11% This Morning A spinoff and a return to a historic name boost hopes that value will be unlocked. May 28, 2020סגור
-
32.לולא הפד S&P היה כבר ב 1500משקיע 30/05/2020 08:36הגב לתגובה זו23 8אפילו באתר שאתה כותב בו מסבירים איך הפד נותן כסף לבתי השקעות של הממשל והם זורקים את הכסף לבורסה. הבורסה מנותקת לגמרי מהכלכלה וכנראה שזה ישאר עד הבחירותסגור
-
31.תתמקד בניתוח הסקטורים...ע 30/05/2020 08:01הגב לתגובה זו11 10ולא בהסברים על הפד וסיבותיו. לא פגעת הפעם. ההרחבה ממש לא בגלל צריכת האמריקאים שנפגעה אלא אך ורק כדי להעלות את הבורסה. כל השאר תירוצים לא רציניים כיוון שפעולות הפד מוכיחות אחרת.סגור
-
מה אתה חושב ששלמה עובד אצלך? (ל"ת)סולי 03/06/2020 08:40הגב לתגובה זו0 1סגור
-
30.שוק הימוריםגדי 30/05/2020 06:43הגב לתגובה זו3 6תודה רבה שלמה. ראוי להערכה מכל הלב. האם זהו לא שוק של מחשבי על? נראה כאילו מווסת.סגור
-
29.ותשאר בשוק עוד שלוש שנים .תמשכן תבית (ל"ת)אז לך תקנה מניות 30/05/2020 01:00הגב לתגובה זו2 8סגור
-
28.שלמה תודה רבה (ל"ת)עמית 29/05/2020 21:22הגב לתגובה זו21 1סגור
-
27.הבורסה לא תיפול לעולם לדעת גרינברג תמיד מצפים לטוב (ל"ת)דוד 29/05/2020 18:19הגב לתגובה זו14 25סגור
-
גרינברג הוא איש טוב וחכם אבל תמים הוא לא מבין ומטעהלדוד 29/05/2020 20:50הגב לתגובה זו2 21בזאת שאומר רק למעלה כי הכל רק לבלי שינוי או למטהסגור
-
26.המניות בגן עדן של טיפשיםאינפלציה בדרך 29/05/2020 18:02הגב לתגובה זו46 34הרי הפד רכש ורוכש, ישירות ודרך מסגרות תמיכה ומימון בדילרים והבנקים, את כלל החוב הקונצרני, תיקי הלוואות ומשכנתאות, ולמעשה 'מבטח' אותו. יש לכך השפעה ישירה על שווי המניות (למי שזוכר מימון 101). התמיכה העצומה בבנקים והדילרים מפנה כסף ומאזנים להחזיק מניות ולפעול כעושי שוק רגילים ואלגוריטמיים. (ראה פגישות ושיחות טראמפ מנוחין והמאפיה של גולדמן עם ההד'ג פאנדס ב 23 במרץ במסגרת תכניתנו 'העיקר שהשוק לא יפול לפני הבחירות'). בנוסף, מוסדיים גדולים וקרנות מדד חייבות לאזן את התיק כי האג"ח עלה והמניות ירדו, הציבור הקטין צריכה ואין לו מה לעשות עם הכסף והזמן הפנויים, אז מתפתחת בועה. רק התאוששות כלכלית מדהימה תצדיק את זה.סגור
-
25.דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדםדירה=קורת גג 29/05/2020 17:56הגב לתגובה זו3 5דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדםסגור
-
מזל שכתבת את זהנהג 30/05/2020 08:27הגב לתגובה זו3 1הרי כל העולם מטומטם ולא יודע את זה, וטוב שהגיע תוכי כמוך לגלות לנו את זהסגור
-
24.שלמה, חג שמחנדי 29/05/2020 16:38הגב לתגובה זו14 0האם תוכל להתיחס בקרוב לתחום TaaS Transportation as a Service המהפכה בתחום התחבורה האוטונומית ומעבר מבעלות על רכב, לצריכת שרותי תחבורהסגור
-
23.ברור שהממשל והפד רוצים כלכלה חזקה וצומחתויכוחים יהיו תמיד 29/05/2020 16:36הגב לתגובה זו24 2ברור שהפד והמימשל ישתמשו בכלים שלהם, כדי לעזור לכלכלה להתאושש ולצמוח. אבל כמו ששלמה טוען, הם עוזרים לחברות להתגבר, ולא למניות.סגור
-
מחירי מניותאברהם 29/05/2020 22:02הגב לתגובה זו0 9אינם קשורים לניירות החוב של החברה,ואלה ניקנים ע"י הפד שברור שבבא הזמן ימכרם חזרהסגור
-
איזה כלים יישארו להם? לאהוב להם גם לפני ועכשיו הם----היי 29/05/2020 20:52הגב לתגובה זו0 13מתבוססים בבוץ טהורה שהשקיעו עצמם עד צוואר.סגור
-
22.מגן הציבוראיפה החוב שלמה????? 29/05/2020 16:26הגב לתגובה זו7 19חוב לתוצר 122%!!!!!!!!! מאזן פד מעל 7 טריליון דולר דרך בטוחה לחדלות פרעון אלוהים ישמורסגור
-
מדינהאבי 29/05/2020 22:04הגב לתגובה זו7 1ולבטח לא ארה"ב אינה הופכת "חידלת פרעון" ראו ארגנטינה יוון וכו'סגור
-
21.שלמה,לא נמאס לך? בוא נדמיין מה יקרהיובל 29/05/2020 15:57הגב לתגובה זו13 23אם הנגיד יודיע שבעצם הוא משנה גישה ומצמצם מאזן. הרי תך חודש המדדים קורסים 60 אחוזיםסגור
-
היום קונה חובארה"ב 29/05/2020 22:06הגב לתגובה זו11 1מחר ובעתיד מוכרת אותו לשוק חזרהסגור
-
20.משבר קצר וזמניאלון 29/05/2020 15:26הגב לתגובה זו38 7צריך לזכור שטרם המשבר, כלכלת אמריקה היתה במצב מצויין. המשבר בסך הכל לחץ קצת על בלם ההתפתחות. יש לא מעט מנועי צמיחה חדשים שאמורים להטיס את כלכלת ארה" ב לגבהים חדשים בשנים הררובות, כמו חלל, רכבים חשמחיים על כל ענפי המשנה, אנרגיה סולארית, ציוד רפואי, ננו טכנולוגיה ועוד ועוד עשרות תחומים. כך בדיוק באפט עשה את הכסף הגדול שלו. ראיה והשקעה לטווח ארוך הענפים חדשים ומתפתחים וזה מה שיקרה הפעםסגור
-
שכחת לציין שמתחילת המשבראורקל 29/05/2020 18:52הגב לתגובה זו6 16לא רק שבאפט לא קונה, הוא מוכר. אז אם כבר הזכרת אותו לפחות תציין שלדעתו אנחנו באם אמא של הבועותסגור
-
לא ממשי 29/05/2020 21:44הגב לתגובה זו12 2באפט מכר חלק קטן מאחזקות בחברות תעופה. הוא עדיין מחזיק עשרות מליארדי דולרים בשוק. מאז ומתמיד הוא ביצע התאמות באחזקות שלו רק שכעת עושים מזה הרבה רעשסגור
-
19.נשכחה העובדה ששוק המניות בארהב טרום הקורונה היה מנופחכלכלן 29/05/2020 14:53הגב לתגובה זו12 43תוסיפו את המשבר שיצרה הקורונה ותבינו שהשוק שם יתרסק חבלז ,השאלה מתי??? עובדתית כל השווקים הגדולים האחרים לא מאמינים בבולשיט שנגזר מהשוק האמריקאי שמווסת ע"י הממשל והפד ולכן הם עדיין רחוקים כ 20 % מהשיא שלהם. רק בארה"ב חגיגה ונמצאים בקרבת מחירי השיאסגור
-
מי קבעגיחי 29/05/2020 15:11הגב לתגובה זו27 4שהשוק היה מנופח?? כל הפרמטרים ככלכליים היו מצויינים. כלכלת ארה"ב היתה בשיאה וזה כשהמהפכה הטכנולוגית רק בראשיתה. עם התפתחות מנועי צמיחה חדשים כמו חלל, רכבים חשמליים, אנרגיה סולארית ועוד ועוד ענפים, צפוי להיות ראלי כלכלי ענק בעשור הקרובסגור
-
מקווה בשבילך שאתה משקיעבוריס 31/05/2020 15:18הגב לתגובה זו1 0נפגש במפולת הבאהסגור
-
18.אתה מתבזבז פה כתום הפאה היה ממנה אותך ליועץ ראשי שלו (ל"ת)דני דין 29/05/2020 13:56הגב לתגובה זו5 28סגור
-
17.שיטחי - המשקיעים קונים כי אין משהו אחר לקנותיוסי 29/05/2020 13:47הגב לתגובה זו7 42כי הפד קונה את כל האגחים ומוריד תשואות - וככה הפד דוחף את המניות למעלה.סגור
-
שלמה כתב שבין הסיבות לעליות, זה שהאופציות פחות טובות (ל"ת)למה לא לקרוא? 29/05/2020 16:34הגב לתגובה זו7 0סגור
-
מאמר מקיף ומדויקעוזי 29/05/2020 15:09הגב לתגובה זו18 2מי שטוען לשטחיות כנראה שאינו בקי בכלכלהסגור
-
16.השווקים והמציאות לא קרוביםשרי 29/05/2020 13:41הגב לתגובה זו7 33בגל השני יגידו לכולם לסגור עסקים ולקנות בורסה בשביל המשכורת..בין כה אין קשר לכלכלה במשחק הנגידיםסגור
-
15.דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדםדירה=קורת גג 29/05/2020 13:21הגב לתגובה זו1 6דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדםסגור
-
14.יצא המרצע מן השקא 29/05/2020 12:26הגב לתגובה זו23 2אם אכן העליות בשוק הן רק בגלל רכישות הפד, כפי שחלק טוענים, איך זה שהמסחר אמש עבר מעליות של אחוז לירידות, בתוך דקות, בגלל הודעה על מסיבת עיתונאים של טראמפ? הרי לפי הטענה, הפד רוכש ללא קשר למצב הכלכלה אז הוא לאנהיה אמור להתרגש מההודעה על מסיבת העיתונאים והמסחר היה אמור להסתיים בעליות. כנראה שבכל זאת כוחות השוק והמשקיעים הם אלה שמשפיעים על המסחר.סגור
-
גריתמיםאלו 29/05/2020 22:38הגב לתגובה זו0 2אלוגריתמים כבר אמרנו??סגור
-
13.שלמה - אתה טועה. הפד קונה מניות, אגח זבל ואף מוכר סטיהסוחר 29/05/2020 11:09הגב לתגובה זו6 28הפד אף מודה בפעולותיו. הפד לגבי קונה/מוכר בשוק מכל הבא ליד ומתנהל כקרן גידור שעל הדרך מרוויחה מאות מילארדי $סגור
-
12.מענייןדרור 29/05/2020 10:45הגב לתגובה זו4 33אודה לכותב אם יקצר מעט ויעביר מסקנות חדות יותר . תודה .סגור
-
11.משעשע כשאתה כותב שהשוק לא עולה בגלל הדפסות הכסףכי זה לגמרי כן 29/05/2020 10:44הגב לתגובה זו5 35תעשה חיפוש אחרי גרף יומי של הדפסת הכסף ליד מדד SP500 ותראה קורלציה של 1:1 ...סגור
-
זה לא מה שהוא כתב (ל"ת)הבנת הנקרא 29/05/2020 16:04הגב לתגובה זו5 0סגור
-
10.ברור שהfed מטיס את הבורסה - הנה דוגמה של BABA 29/05/2020 10:40הגב לתגובה זו11 37( הפד מתחייב לקנות אגחים של בואינג - מה שמאפשר לה לגייס כסף בעלויות אפסיות ביחס לבעיות של הקונצרן - התוצאה המניה עולה ועולה במקום לקדת אם הפד לא היה תומך באגחים שלה). ברקע לדוחות חלשים: בואינג גייסה 25 מיליארד דולר ניצן כהן|01/05/2020 ואינג מעוניינת להימנע מחילוץ פדרלי שיעביר חלק מהאחריות לניהול החברה לידי הממשל מה שיצמצם עד מאוד את הגמישות הניהולית של החברה ולכן היא מעוניינת לצאת לגיוס חוב בשווקים הפתוחים. דירוג החברה היום הוא BBB, כך שהפד' צפוי לספק תמיכה לאגרות חוב אלו בתקופה הקרובה ונראה כי זה השפיע על המשקיעים. ההנפקה זכתה לביקושים גבוהים במיוחד של 70 מיליארד דולר, כאשר נציין כי החברה ביקשה לגייס בהתחלה כ-10 מיליארד דולר בלבד.סגור
-
כל הכבוד לפדהנביא 30/05/2020 20:46הגב לתגובה זו1 1בפד לא יושבים אנשים טפשים. לא סתם מזריקים כספים.סגור
-
בואינ חזרה לייצר את ה 737 מקס בגלל זה היא עלתהפקששתה משהו 30/05/2020 00:53הגב לתגובה זו1 1בימים האחרונים.....רק יש בעייה אחת אין הרבה לקוחות למטוסי נוסעים ביימים האילוסגור
-
הציטוט שהבאתי מתאריך 1 למאי - עלתה 60 אחוז מהשפל במרץ (ל"ת)ba 30/05/2020 10:41הגב לתגובה זו0 0סגור
-
9.חג שמח שלמה (ל"ת)ירון 29/05/2020 10:30הגב לתגובה זו17 0סגור
-
8.בגלל טראמפ השווקים יורדיםהפוך גוטה 29/05/2020 10:19הגב לתגובה זו7 2כל שני וחמישיסגור
-
7.4.11? בחירות?רון 29/05/2020 10:15הגב לתגובה זו3 0תודהסגור
-
6.אם ככה למה אמרת במרץ לא לקנות? (ל"ת)אנונימי 29/05/2020 09:55הגב לתגובה זו8 29סגור
-
5.אין ספק שטראמפ, ורצונו להיבחר מחדש, אינם הסיבהבידי 29/05/2020 09:41הגב לתגובה זו7 5024 מליון מובטלים זו סיבה מצוינת לראלי בשוקי המניות בארה"ב....סגור
-
4.להשקיע בפוטנציאל !כלכלן צפוני 29/05/2020 09:35הגב לתגובה זו12 1אם גרינברג צודק אז להשקיע בחברות שנשחטו1 חברות התעופה והקרוזים ובתי המלון !! אם התיאוריה שלך נכונה והכל יחזור כמעט לשיגרה אז אלו הסקטוים עם פוטנציאל עליה של מאה אחוז בשנה ועדיין יהיו רחקים מאד מהשיא שלהם !! אם הכל יהיה טוב אז חייב שיהיה בתיק גם ענפים אלוסגור
-
3.חולק עליך. מקווה שאתה צודק...כלכלן צפוני 29/05/2020 09:30הגב לתגובה זו9 16מקווה שאתה צודק.חזרתי לשוק לפני מספר שבועות.רק עד הבחירות בנובמבר.אי אפשר להתעלם ממה שקרה בעולם ומיליוני המובטלים בכל מדינה. ההזרמה הכספית הייתה חלק מהותי בעליות שהיו ויהיו.הרבה זהירות.אתה אופטימי מדי.סגור
-
2."..ואם השוק ממשיך לעלות "על אופטימיזם" נטו"שלמה (זה שוב אני) 29/05/2020 09:09הגב לתגובה זו2 8כתבה יפה, אשמח אם תבהיר את המשפט שלך שבנדון.סגור
-
החליטהנ"ל 29/05/2020 22:42הגב לתגובה זו0 3שאינו עונה!!!כנראה גם לא קורא טוקבקיםסגור
-
1.חרטוט על הכתבהסוחר על 29/05/2020 09:03הגב לתגובה זו6 21השווקים טסים ומנופחים באופן מלאכותי, משעבדים את העתיד של הדורות הבאים ומבצעים פשע כלכלי מתמשך. הכתב רשם את ראשי הפרקים לכתב ההגנה של הצמרת הכלכלית האמריקאית והוא מנותק מהמציאות. שופכים ים של כסף על השווקים ולכן הם לא מסוגלים לרדתסגור
-
טוקבק של חובבןאלי 29/05/2020 21:22הגב לתגובה זו4 1תלמד משהו משלמהסגור
-
סוחר על? חחחחח...עוזי 29/05/2020 15:12הגב לתגובה זו6 2הכתב ציין במדויק את כל הסיבות האפשריות בלבד ואף טען של חזות את השוק זו נבואה, אולי במקרה אתה סובל מבעיות קשב וריכוז ?סגור