מניות הבנקים עדיפות על מניות הטכנולוגיה לתקופה הקרובה?
הראלי בוול סטריט לא מראה סימני עצירה אך אחד המאפיינים הבולטים בשבוע וחצי האחרון הוא העדיפות של "מניות הערך" על "מניות הצמיחה". מגמה זו הפוכה להתרחשויות בשוק בחודשים האחרונים, אז הובילו מניות הטכנולוגיה את המגמה החיובית. כאשר מדברים על "מניות ערך", חייבים להזכיר את הבנקים שנראה כי הם נמצאים בסיטואציה טובה במיוחד.
אנחנו עוקבים ב-Bizportal באופן צמוד אחר הצפי לפעולות של הממשל ובימים האחרונים נגענו בעיקר בהשפעה הצפויה על שוק המט"ח (לכתבה המלאה). בשוק המניות, פעולות הממשל צפויות להעניק רוח גבית לכל השוק, אך נראה כי יש כעת יתרון ברור לטובת סקטור הבנקאות.
בניגוד לפעולות הפד', הזרקת נזילות ע"י הממשל (ובפרט בסכומים הצפויים בחודש הקרוב) כבר גורמת לעלייה משמעותית בציפיות האינפלציונית בשוק. כתוצאה מכך, התשואות בשוקי האג"ח מתחילות לעלות ובפרט בחלק הארוך של העקום. כך לדוגמה: הפער בין תשואות האג"חים ל-10 שנים ולשנתיים עולה היום לרמה של 550 נק' בסיס. אמנם עדיין מדובר בפער נמוך, אך נציין כי זהו הפער הגדול ביותר במהלך השנתיים האחרונות.
התשואה על אג"ח ארה"ב ל-10 שנים מתחילה לטפס
עבור הבנקים, שעובדים על לקיחת הלוואות לטווח קצר ומתן הלוואות לטווח ארוך, התללה של העקום פירושה הכנסות גדולות יותר מעסקי הליבה שלהם. בנוסף, נזכיר כי בעקבות צעדי הפד' בחודשים האחרונים, מעולם לא היה לבנקים בארה"ב כל כך הרבה מזומנים בחשבון. מזומנים, שבסופו של דבר יהפכו להלוואות. כעת, כאשר עקום התשואות מתחיל להיות תלול, נראה כי מדובר במתכון לרווחים גדולים במיוחד בסקטור.
המזומנים בידי הבנקים בארה"ב: שיא כל הזמנים (שעוד צפוי לעלות בעקבות ההזרמה של טראמפ)
המשקיעים כבר מבינים את הסיטואציה החיובית עבור הבנקים בתקופה הקרובה: מניות הבנקים כמו בנק אוף אמריקה (סימול:BAC), ג'יי פי מורגן (סימול:JPM), סיטי בנק (סימול:C), ומניית וולס פארגו (סימול:WFC), מציגות תשואה עודפת בשבועיים האחרונים במיוחד. מנגד, עבור חברות הצמיחה (כמו טכנולוגיה) עלייה של הריביות היא אירוע שלילי כמובן. ולכן הן מציגו תשואה נמוכה יחסית בתקופה האחרונה.
חשוב להדגיש כי יש לעקוב אחרי מהלכי הפד'. אחד הנושאים שעלה לכותרות בתקופה האחרונה הוא סוגיית השליטה על עקומת האג"ח מצד הבנק. לנוכח החוב הגדול של ארה"ב, עליית תשואות צפויה להכניס את החוב האמריקני לסחרור גדול עוד יותר. לפיכך, עלה רעיון כי הפד' ידאג לקבע את התשואות של חלק מהעקום. באיזו תשואה ולאילו טווחים? סביר שנשמע על כך בתקופה הקרובה. עד שהפד' יחליט, נראה כי הבנקים נמצאים בסיטואציה נוחה במיוחד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
7.זאת כנראה הסיבה שאלטשולר מפרק בישראל את הנדלןמוסדי 04/06/2020 11:33הגב לתגובה זו0 0הם עוברים למניות ערך בארהבסגור
-
6.למי הבנקים ילוו?ירון 04/06/2020 07:21הגב לתגובה זו0 0גם ככה החוב הפרטי בשמיים, וגם החוב של המגזר העיסקי, הלוואות הרכב זה סכנה, נדלן בארצות הברית בירידה, אז למי הבנקים ילוו?, הכסף שהם מקבלים לא יעזור אם הכלכלה הריאלית מתרסקת.סגור
-
5.תחתיתנדלן מניב 04/06/2020 01:04הגב לתגובה זו0 0נגיע לתחתית. הכל מגולם.סגור
-
4.מדובר על בנקים בארה"ב.קנו xlf תעודת סל של בנקים בדולר (ל"ת)חיים 03/06/2020 21:58הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.כידאי לקנות בנק דיסקונטאליה 03/06/2020 20:55הגב לתגובה זו0 0יחסיד לא נפגעה מהקורונהסגור
- טען עוד
-
2.איך אתם מסבירים את הפער הענק בין הבורסה בארץ לבין אירופה?? (ל"ת)שאלה לביזפורטל 03/06/2020 19:35הגב לתגובה זו3 0סגור
-
1.מה יהיה עם הבנקים בישראלבושישה 03/06/2020 18:29הגב לתגובה זו0 0במיוחד בנק הפועלים האם יטוס 5 אחוז'ויתן נחת למשקיעיםסגור