עוד צעד הושלם: רשות התחרות אישרה את מיזוג סלקום-גולן טלקום
בהמשך לדיווחים קודמים לפיהם סלקום +1.83% סלקום 1,894 +1.83% בסיס:1,860 פתיחה:1,862 גבוה:1,899 נמוך:1,862 תמורה:395,150 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: רוכשת את גולן טלקום מחברת אלקטרה צריכה +1.14% אלקטרה צריכה 8,343 +1.14% בסיס:8,249 פתיחה:8,249 גבוה:8,356 נמוך:8,217 תמורה:225,198 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: תמורת כ-600 מיליון שקל, רשות התחרות הודיעה היום כי אישרה את העסקה. מדובר באחד התנאים המתלים לקיום העסקה עליה דווח לראשונה לפני כארבעה חודשים. עם זאת, השלמת העסקה כפופה לתנאים מתלים נוספים, בכללם קבלת אישור משרד התקשורת, אשר טרם ניתן.
ברשות התחרות מציינים כי בתום בדיקה מעמיקה של עסקת המיזוג, החליטה הממונה על התחרות לאשר את המיזוג בין החברות ופרסמו מסמך אשר כולל את השיקולים העיקריים לאישור המיזוג.
שוק הסלולר הוא אחד השווקים התחרותיים ביותר שיש בישראל. ערב המיזוג פועלים בשוק שישה שחקנים על גבי שלוש רשתות סלולר וחמישה שחקנים וירטואליים המציעים חבילות שיחה וגלישה ללקוחות מסוגים שונים.
"בחינת המיזוג העלתה כי שוק הסלולר הוא שוק שבו הוטמעה התחרות והוא מאופיין בחסמי מעבר והתרחבות נמוכים, וכמות המעברים בין החברות השונות גבוהה ועומדת על כשני מיליון מעברים בשנה", ציינו ברשות התחרות.
המיזוג לא יצמצם את מספר הרשתות בישראל
ברשות התחרות הסבירו, כי מאז שנת 2017 נמצאת גולן בהסכם שיתוף רשתות עם סלקום. כך, שהמיזוג אינו מצמצם את מספר הרשתות הפועלות בישראל. בדיקת הרשות התייחסה גם לחשש מפני עליית מחירים לאחר המיזוג, והגיעה למסקנה כי שוק הסלולר הישראלי יישאר תחרותי גם לאחר המיזוג.
"לצד השינויים המבניים שהגדילו את מספר המפעילים בישראל, חלו גם שינויים רגולטוריים ורפורמות צרכניות, בין היתר, ביטול תקופת ההתחייבות, ניידות המספרים ופישוט המסלולים שהגבירו את כוחו של הצרכן מול חברות הסלולר. בשוק נשארות חמש מפעילות שהן בעלות רשת ועוד מספר מפעילים וירטואליים שמתחרים גם כן על לב הצרכן", ציינו ברשות.
"אין חשש להמשך קיומיה של אקספון"
היבט נוסף שנבחן הוא השפעת המיזוג על הסכם שיתוף הרשת בין סלקום, גולן ואקספון ובאופן ספציפי האם המיזוג ישית על אקספון עלויות נוספות שיגרמו לדחיקתה מן השוק. "בחינת העלויות הנוספות שיתכן שאקספון תישא בהן, לא העלתה חשש לפגיעה משמעותית בכושרה ובתמריציה התחרותיים של אקספון", כך לפי רשות התחרות.
בחינת המיזוג הנוכחי העלתה כי מאז שנת 2016 (אז התנגדה הממונה למיזוג) חלו שינויים בשוק כאשר הבולט שבהם הוא כאמור כניסתה של אקספון לשוק בשנת 2018 והיותה מחוללת תחרות.
שילוב כניסת מתחרה חדש עם הטמעת המצב התחרותי בשוק - ירידת שיעור ההכנסות של חברות הסלולר למנוי (ARPU); עליית מספר המעברים בין חברות סלולר והתחזקות המפעילים הוירטואליים מלמדים על תחרות איתנה והובילו הפעם להחלטה לאשר את המיזוג.
*נתון ARPU 2020 נכון לחודש ינואר.
הממונה על התחרות, מיכל הלפרין: "העובדה שבשנת 2020 ניתן לאשר מיזוג בין שתי חברות סלולר, מיזוג אותו חסמה רשות התחרות בשנת 2016 היא תוצאה של השינויים לטובה שחלו בשוק והטמעת דפוסי התנהגות תחרותית בו. מבנה השוק ורפורמות תחרותיות מוצלחות שקידם משרד התקשורת יצרו לצרכן הישראלי שוק תחרותי המציע לו מגוון הצעות במחירים שווים לכל נפש".
כפי שדיווחנו לאחר הדיווח הראשוני על העסקה (לפני ארבעה חודשים), בהתייחסות לעסקת המיזוג, סבינה לוי מנהלת מחלקת מחקר בלידר שוקי הון העריכה כי ישנם סיכויים גבוהים לאישור העסקה על ידי הרגולטור.
לדבריה, "למרות המיזוג, אנחנו עדיין נשארים עם מספר רב יחסית של מפעילי סלולר, אז נכון שמספר השחקנים יצטמצם, אבל זה לא אומר שאנחנו נפעל עכשיו בשוק הסלולר של פעם, עם שלוש שחקניות בלבד. לכן, אנחנו אמנם צפויים לראות התמתנות מסוימת ברמת התחרות, אבל גם אם תהיה עליה במחירים, לא צפויה עדיין דרמה בשוק הסלולר".
לגבי הסיכוי למיזוג בין פרטנר להוט, אמרה לוי "כרגע יש חברות נוספות שנמצאות על המדף - אקספון, פרטנר וקבוצת הוט. הדעה הרווחת בשוק היא שקיים סיכוי מאד נמוך שהרגולטור יאשר שתי עסקאות מיזוג משמעותיות בשוק התקשורות בפרק זמן קצר" (לכתבה המלאה).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה