"העולם יתאושש בצורת U; המשקיעים נדרשים להשתתף בנטל"

מה זה מסלול ריבועי הפוך, מה הסיכויים להתאוששות בצורת V לסין ומה הסבירות למצוא חיסון עד סוף השנה? "ראינו ירידה אדירה בתשלומי הדיבידנד הצפויים", אמר מנהל ההשקעות הראשי של בנק פיקטה, סזאר פרז רואיז
 | 
telegram
(9)

בתקופות של חוסר ודאות כמו התקופה הנוכחית, לכל תחזית, המלצה או סקר ראוי לצאת מנקודת הנחה שמתייחסים אליהן מראש עם כוכבית. הרי שאנחנו עדיין בעין הסערה, כשאיש לא יודע איזה מחנק או עודף ייווצר מחר בשווקים ושעלול לזעזע את הכלכלה העולמית – בדיוק כמו הזעזועים שחווים שווקי הנפט. מה גם, שלמרות שהיכולת להשיג מידע אמין ומהיר גדלה לאין שיעור, כל תחזית אינה יכולה להתבסס על כלל הנתונים – יש פשוט יותר מדי מאלה שזורמים כל הזמן – ולכן היא חלקית מיסודה.

עם זאת, לא צריך להתעלם מהן. מידע זה ה-א' ב' של כל סוחר. ככל שיש יותר מידע ודאי, כך היכולת לקחת החלטות מושכלות עולה. ככה גוזרים סיכונים וככה יודעים איפה לשים את הכסף. לכן מעניין לשמוע מאלה שזכו לאמונם של מוסדות פיננסיים גדולים ומנהלים מאות מיליארדי דולרים.

סזאר פרז רואיז, מנהל ההשקעות הראשי של קבוצת פיקטה (Pictet Wealth Management), מהבנקים הפרטיים הגדולים בשוויץ, הוא דוגמה שכזו. רואיז מנהל כ-230 מיליארד דולר שמנהל הבנק בתחום ההון הפרטי. סך הכול הבנק מנהל למעלה מחצי טריליון דולר בנכסים ונחשב לאחד הגדולים באירופה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשיחת משקיעים שערך לפני שבוע, רואיז נתן כמה הערכות מעניינות, כולל אחת, שאולי איש פיננסים, שהוא – או כל אחד אחר – לא אמור להתייחס אליה בכלל. רואיז אמר כי לאור המאמצים הבינ"ל למציאת חיסון, להערכתו יש "80% סיכוי למציאת חיסון עד סוף השנה". הוא אפילו הגדיל והעריך כי עד הקיץ של 2021, החיסון יהיה זמין למרבית האוכלוסייה בעולם.

אז נכון, יש לו גישה לנתונים ולמידע רב מהמון מקורות, וזה נחמד, וזה אופטימי, אבל בינינו, הוא לא אפדמיולוג ולא מומחה לבריאות הציבור. כבר נכתב כאן שקשה להבין כלכלנים כשהם מתווכחים בינם לבין עצמם, אבל עוד יותר כשהם צריכים להתבסס על תחזיות של מומחי בריאות.

הכלכלה העולמית, ארצות הברית וסין – לאן?
אבל בלי קשר לכך, רואיז נתן הערכות מעניינות מאוד, הן לגבי התאוששות הכלכלה העולמית, הן לגבי התאוששות שתי המעצמות והן לפי סקטורים. לפי הערכת הבנק, הכלכלה העולמית תצטמצם ב-4.1% בשנת 2020, לפני שתצמח במינימום של 5.7% בשנת 2021.

להערכת הבנק, ההתאוששות העולמית תהיה בצורת U ארוך. כלומר התאוששות איטית. הגיוני סך הכול, במיוחד בגלל שמיליוני עבודות שלקח למעלה מעשור לבנות – נמחקו בין רגע.
 

בבנק מעריכים כי "לסין יש סיכוי של 65% להתאושש מההלם של המגפה עם התאוששות בצורת U וסיכוי של 10% בלבד לחוות חזרה לשגרה בצורת V. אולם, לכלכלה השנייה בגודלה בעולם יש סיכוי של 25% לחוות התאוששות בצורת L (כלומר, סטגנציה - אין התאוששות במשך תקופה ארוכה) אם תיפגע מ'גלים חוזרים' של נגיף הקורונה".

ראוי לציין, שהנתונים האחרונים שמגיעים מסין מראים על חזרה לתפוקה של 92% בסקטור התעשייתי, זאת לעומת צפי של בין 80%-85% על ידי האנליסטים. עם זאת, המדינה מתמודדת עם תחילתו של גל שני, כשמצב הכוננות בבייג'ינג הבירה הועלה לרמתו השנייה הגבוהה ביותר מחשש להתפרצות.

יחד עם החזרה לצמיחה בכלכלה הסינית, השפעת הנגיף וניהולו על ידי הזירה הפוליטית בארה"ב היא חיונית. לדברי פרז רואיז "הדרך בה ארה"ב תופסת את התמודדות ממשל טראמפ עם הנגיף, תקבע ותעזור להשפיע על תוצאת הבחירות שתקבע את כיוון השווקים.

"כנראה כיום בארה"ב הדרך הטובה ביותר לתאר את זה, היא כמו מסלול ריבועי הפוך. כלומר זה מישור שיורד למטה ואז עולה מעט למעלה, אבל לא בהרבה כמו קודם. מה שמעניין באמת, זה כמה מהר המדיניות המוניטרית והפיסקלית הצליחה להגיב לאירועים כי זה גרם להרבה נזק", הוסיף.

הבחירות בארצות הברית מסכנות את שוק המניות
בבנק נוטים לשמור על עמדה כי המרכיב המנייתי בתיק ההשקעות צריך להיות בתת משקל, בעיקר בגלל חשש לניצחון של המועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן בבחירות לנשיאות ארה"ב בנובמבר, מה שמביא לתנודתיות בשוק. רואיז אמר ללקוחותיו כי עליהם "להתבונן בשינויים ארוכי הטווח שהביא הנגיף ולהתמקד במנצחים והמפסידים".

בנוסף בחן הבנק "צמיחה מבנית" בענפי הטכנולוגיה והביוטכנולוגיה. הוא הזהיר כי יתכן שבעלי המניות בסופו של דבר ישלמו את המחיר עבור המשבר, לפחות מהבחינה הפיננסית. "ראינו ירידה אדירה על פני מרחבי ההון העצמי במונחים של כמה דיבידנד צפוי להיות ועומד להיות משולם חזרה למשקיעים", הזהיר פרז רואיז והוסיף כי "המשקיעים נקראים לתרום למשבר".

בנוגע לתיאור צורת ההתאוששות של השווקים הוסיף רואיז "אני רוצה למנות את שלושתם, אבל כל אחד לגבי סקטור אחר. הטכנולוגיה תעלה בצורת V, ה-S&P500 יעלה בצורת U ואילו החברות הממונפות יהיו בצורת L, זאת בשל היפוכים אפשריים של הפחתות המס המאסיביות של טראמפ אחרי הבחירות לנשיאות בנובמבר".

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    סקירת מאקרו מעניינת
    yosi@yosialon.com 18/06/2020 08:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין הפתעות, אומרים הכל ושום דבר
    סגור
  • 6.
    חדלות האישים של המושלים הדמוקרטיים
    8 17/06/2020 23:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עשויה להועיל לטראמפ. אפילו ניו יורק עשויה לחזור למושל רפובליקני, כשלאנשים פשוט יימאס מהליצנים הדמוקרטים.
    סגור
  • 5.
    עוד אחד מחלם (ל"ת)
    אנונימי 17/06/2020 21:56
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 4.
    שמרויח מיליונים ורוצה שנמשיך להאמין שהכל דבש ,כדי שהוא יוכל להמשיך ולהרויח מיליונים (ל"ת)
    עוד חרטטן 17/06/2020 20:08
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 3.
    עד הבחירות טראמפ יטפטף טיפין מהכסף
    חארטה בלטה 17/06/2020 16:47
    הגב לתגובה זו
    3 0
    האינטרס הוא לשפוך כסף ממשל בספטמבר אוקטובר.עד אז רק הפד בתמונה.
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    בקיצור - לא תרם כלום :) (ל"ת)
    אסף 17/06/2020 16:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    השוק כבר עשה V
    הנביא 17/06/2020 16:01
    הגב לתגובה זו
    2 1
    איזה U מדובר?
    סגור
  • הוא מדבר על השוק האמיתי ראלי
    ירון 18/06/2020 07:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא על השוק המדומיין של וול סטריט
    סגור
  • הדיבור הוא
    המבין את הכתוב 18/06/2020 05:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    על הכלכלה. לכלכלה יקח זמן להתאושש
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות