המחסנים שוב התמלאו, החוזים על הנפט יורדים ב-8% ביומיים

למרות הקיצוצים בתפוקה, נרשמו בשבוע שעבר עודף של 1.4 מיליון חביות ועוד 1.2 מיליון חביות בשבוע שלפני. האם היציאה האיטית מהסגר תעזור למחיר להתאושש או האם אנחנו שוב בדרך למחיר שלילי?
 | 
telegram
(1)

הנדנדה בנפט נמשכת: מאז ה-21 באפריל – אז לראשונה בהיסטוריה החוזים העתידיים על הנפט הגיעו למחיר שלילי, עד שלבסוף "התאזנו" על 9.46 דולר לחבית נפט גולמי - הנפט עשה ראלי יפה. עד שלשום הוא עלה מאז בכ-300% למחיר של קצת למעלה מ-40 דולר לחבית.

אבל מאז שלישי המחיר על חוזים של אוגוסט צנחו ב-8%. בשלישי הוא עמד על 41.4 דולר לחבית. היום זה כבר 37.6 דולר. הסיבה לנפילת המחיר, זה דיווח של המשרד למידע אנרגטי (EIA) האמריקאי, לפיו רק בשבוע שעבר במחסנים היה עודף של 1.4 מיליון חביות. בשבוע שלפני זה, עמד העודף על 1.2 מיליון חביות.

וזה אחרי הקיצוצים שעליהם הסכימו בקרטל הנפט, אופ"ק, יחד עם מדינות אופ"ק+ - כלומר הסכמות בעיקר בין סעודיה ורוסיה, השולטות, בהתאמה, על שני הארגונים הללו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

>>הפסדים ש טריליון דולר לתעשיית הנפט ב-2020

כזכור, סגירתה של סין – יבואנית הנפט הגדולה בעולם, המייבאת נפט כמו 14 הכלכלות הגדולות האחרות בעולם חוץ מארצות הברית – הביאה את סעודיה לקרוא למדינות העולם לקצץ בתפוקת הנפט. רוסיה לא הסכימה לכך ובתגובה סעודיה – מפיקת הנפט הגדולה בעולם – החלה לשאוב כמויות עצומות של נפט.

השוק הוצף בסחורה שלא היה לו מה לעשות איתה וזה כרסם במחירים, שרק בתחילת השנה עמדו על כ-70 דולר לחבית. בסוף, המחסנים התמלאו לגמרי וזה מה שהוביל להתרסקות המחירים. הסבתן של מיכליות נפט למחסנים, סייעה להוריד את הלחץ ולמחיר להתאושש.

מה הצפי לשוק ולמה אי אפשר להיות אופטימיים?
מאז הגיעו המדינות להסכמות על קיצוץ של 1.9 מיליון חביות ביום. זה לא מספיק. לפי הערכות של בית המסחר מרקיוריה (Mercuria), יש עודף של 800 מיליון חביות ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, בחברות הנפט צופים לזינוק בביקוש לזהב השחור בחודש הבא, בשל הורדת הסגרים במדינות רבות.

בוויטול, חברת סחר הנפט הגדולה בעולם, צופים עלייה בביקוש של 1.4 מיליון חביות בכל שבוע בחודש הקרוב ועלייה בביקוש של 5.5 מיליון חביות בחודש יוני. "סין הובילה את ההתאוששות באפריל ומאי, כשבשבועות האחרונים מדינות אירופה וארה"ב גם מתחילות להתאושש", אמר הכלכלן הראשי של ויטול, ג'יאובני סריו, בראיון לבלומברג.

אגב ויטול, ברבעון הראשון של השנה צנחו הכנסותיה של ענקית הנפט ב-70%, ל-180 מיליון דולר בלבד. באופן אירוני משהו, הקנגלומרט סיים את 2019 עם רזרבות עצומות, במחשבה כי תהיה עלייה בביקוש ב-2020, אבל המציאות כמו המציאות – לא ממש התחשבה בחברה. דיווחנו כבר שחברות הנפט צפויות להפסיד כטריליון דולר ב-2020 ואף אחד לא חסין לסופה הזו שמרעידה את השווקים.

אמנם התחזית היא שבחודש הבא העולם כבר יחזור ל-90% מהצריכה של הנפט, אבל לא הייתי ממהר לחגוג. הסיבה הראשונה והחשובה ביותר, היא שאנחנו לא יודעים עד כמה מהר יגיע גל ההתפרצות השני למדינות שפותחות את עצמן מחדש. בחלק לא מבוטל של מדינות ארצות הברית, אלה שנפתחות, כמו טקסס לדוגמא, יש התפרצות כוללת.

מי ששומר יחסית על מבט מפוכח זה ה-EIA שקבע כי לנפט יש לפחות שנה וחצי, כלומר עד סוף 2021, כדי להתאושש לגמרי מהשפעות המגפה. וזה רק אם כל התנאים יבשילו כמו שצריך. בקיצור, הנפט הולך להמשיך להיות נדנדה בלתי צפויה בזמן הקרוב – ראו הוזהרתם.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא יודעים כמה מהר תבוא ההתפרצות?
    אבי 25/06/2020 21:36
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הכתבה באמת מהיום? כי לא נראה שהכותב מודע חמה שקורה היום בעולם בגיזרת הקורונה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות