הפד' מגביל את הבנקים מלבצע רכישות חוזרות וחלוקת דיבידנדים
כמדי שנה, הפד' עורך לבנקים בארה"ב "מבחני לחץ" במטרה לאמוד את היכולת של הבנקים להתמודד עם משבר כלכלי בתקופה הקרובה. למרות שהפד' ושאר הבנקים המרכזיים מנסים להציג "רצינות" סביב מבחנים אלו, די ברור שמדובר בהצגה אחת גדולה - לא ניתן להכשיל בנק מסויים במבחנים כאלו. כישלון ב"מבחן לחץ" יגרום ל-"ריצה אל הבנק" מיד לאחר מכן והבנק יתמוטט זמן קצר לאחר מכן.
אמש לאחר הסגירה פרסם הפד' את תוצאות המבחן השנה. האופטימיות הקבועה (שהפעם מוצדקת בניגוד לשנים הקודמות) הייתה שם שוב: "מערכת הבנקאות שלנו הייתה נקודת חוזקה במהלך המשבר הנוכחי. התוצאות של מבחני הלחץ מראות כי הבנקים שלנו נותרו חזקים למרות ההלם הגדול", טען רנדל קווארלס, יו"ר הוועדה המפקחת של הפד' בדוחות. מה ניתן לטעון? אם לאחר הזרמה של יותר מ-3.3 טריליון דולר למערכת הבנקאית תוך מספר חודשים המערכת לא הייתה חזקה, המצב היה רע.
ובכל זאת, למרות הציניות של המשקיעים בנוגע למבחנים (שגם אנחנו הפגנו אתמול), הפד' הצליח להפתיע את המשקיעים עם הכרזה כי איסור ביצוע רכישות חוזרות (BUYBACK) עד לסוף הרבעון האחרון, כאשר במקביל הבנק הכריז על הגבלות בחלוקת דיבידנדים. בנוגע לרכישות העצמיות, לא מדובר בהפתעה גדולה, שכן הבנקים וויתרו מיוזמתם בחודשים האחרונים על ביצוע רכישות אלו. ההגבלה על הדיבידנדים הייתה מפתיעה, והמניות של הבנקים יורדות כעת במסחר המוקדם לאחר הריצה אמש.
בניגוד לשנים שעברו, הפד' לא פרסם ציון "עובר" או "נכשל" לבנקים, אלא רק פירט את השינויים במאזניהם ב-3 תרחישים שונים: מיתון והתאוששות בצורת V, התאוששות הדרגתית יותר בצורה של U ותרחיש של W, כלומר עוד גל יורד בשווקים.
לפי התסריט הגרוע ביותר, הבנקים הבעייתיים ביותר הם Ally Financial (סימול:ALLY) ובנק אוף מונטריאול (סימול:BMO), כאשר יחס ההון הליבה (רובד1) צפוי לרדת לרמה של 6.3% ו-5.4% בלבד. קפיטל וואן (סימול:COF), שעלה לכותרות בחודשים האחרונים, דיסקברי (סימול:DFS) וברקלייס הם הגופים שצפויים לרשום את הפסד האשראי הגדולים ביותר. קרדיט סוויס (סימול:CS) הוא הבנק הפגיע ביותר בתרחיש הגרוע למתרחש בשוק הנדל"ן המניב.
הפסדי האשראי של הבנקים בתרחיש הגרוע
אם לאמר את האמת, תוצאות התרחישים של הפד' כבר לא רלוונטיות - בעקבות הפעולות של הפד' בחודשים האחרונים, לבנקים בארה"ב יש כל כך הרבה נזילות כרגע (בשיא המשבר החמור מאז שנות ה-30), כך שקשה לדמיין תרחיש שיגרום לבעיה גדולה למערכת הבנקאית. במקביל, חשוב להדגיש כי לא מעט מהרגולציה על הסקטור בשנים האחרונות הוסרה בחודשים האחרונים, כך שאין באמת קריטריונים משמעותיים שהבנקים נאלצים להתמודד איתם. אתמול לדוגמה קיבלו הבנקים בארה"ב הקלה רגולטורית נוספת בשינויים בחוקי וולקר.
נכון, ההודעה על הגבלת הדיבידנדים היא אמנם מכה קטנה למשקיעים בבנקים, אך לטווח קצר יותר ארוך מיום - מדובר על הודעה טובה גם לשאר השוק. המצב של הבנקים בארה"ב טוב בהרבה מהמצב בכל השנים האחרונות, וכאשר הפד' מגביל את הוצאת הון על רכישות חוזרות ודיבידנדים - יש תקווה שהכסף יופנה לפעולות קצת יותר פרודקטיביות.
מזומנים בבנקים בארה"ב - שיא כל הזמנים. נראים יציבים מאוד כעת
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
7.הפד שמוק גדולגלילון 26/06/2020 18:52הגב לתגובה זו0 0אני מושקע שם רק בגלל הדיבידנדסגור
-
6.לא נראה שהם יצליחו להתאפק לאורך זמן. (ל"ת)רבקה 26/06/2020 16:52הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.תודה (ל"ת)י 26/06/2020 16:31הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.סוף סוף הם מבינים שצריך להגביל אחרת....הקלפן מלוd 26/06/2020 15:24הגב לתגובה זו0 0המצב יצא מכלל שליטה.ירידות חדות בפתיחת המסחרסגור
-
3.אלוף אתה עמית...נדב 26/06/2020 15:20הגב לתגובה זו0 0גם חדשות רעות אתה אלוף בלהציג אותם כטובות. מעניין אותי לדעת איזה בקבוק שמפניה היית פותח אם הפד לא היה מסתייג וזורק משהו רע לאוויר.סגור
- טען עוד
-
2.בלי "רכישות חוזרות" הבנק לא יכול לתמוך במחיר המניה שלו (ל"ת)נעם טל, צא מההזייה 26/06/2020 15:12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.טראמפ עושה טעותאשר פדלון 26/06/2020 15:04הגב לתגובה זו0 0בשום אופן לא נכון מה שהוא עושהסגור