דוחות הבנקים בארה"ב: כל "הרע" כבר מגולם?
עונת הדוחות בוול סטריט מתחילה השבוע לצבור תאוצה, כאשר הפוקוס בימים הקרובים צפוי להתרכז במניות הבנקים. כל הבנקים הגדולים בארה"ב (ג'יי פי מורגן, סיטי בנק, גולדמן זאקס, בנק אוף אמריקה, וולס פארגו ומורגן סטנלי) צפויים לפרסם את תוצאותיהן לרבעון האחרון במהלך הימים הקרובים.
כאשר התחזיות הרשמיות של הפד' והממשל נעות סביב קריסה של 30%-40% בתמ"ג האמריקני ברבעון האחרון וכאשר שיעור האבטלה זינק בחודשים האחרונים לרמות היסטוריות, לאף אחד אין ספק - התוצאות של הבנקים יהיו חלשות מאוד. עם זאת, לאחר ירידה של עד 50% מהשיא, האם כבר הכל לא מגולם במחיר?
הפגיעה הכי גדולה בסקטור הבנקאות מגיעה באופן מההפרשות להפסדי אשראי. בסוכנות הדירוג S&P העריכו בשבוע שעבר כי הפסדי האשראי של 88 הבנקים הגדולים בעולם צפויים להסתכם ב-1.3 טריליון דולר במהלך 2020. הבנקים בארה"ב כבר החלו להפריש ברבעון הקודם רזרבות לקראת הפסדי האשראי הצפויים להגיע: ג'יי פי מורגן הפריש כ-8.3 מיליארד דולר, סיטי בנק הפריש כ-7 מיליארד דולר, בנק אוף אמריקה הפריש כ-4.8 מיליארד דולר וולס פארגו הפריש כ-4 מיליארד דולר. הצפי הוא להפרשות גדולות וכתוצאה מכך הפסדים בשורה התחתונה.
עם זאת, לא צריך כל כך לדאוג מהפסדי האשראי הגדולים - בזכות פעולות הפד' בחודשים האחרונים, לבנקים בארה"ב יש היום יותר רזרבות מאשר היה להם אי פעם. כל פגיעה ברזבות של הבנקים צפויה להיות מאוזנת לחלוטין ע"י הכסף שקיבלו מהפד'. אם זה לא מספיק - צעדי הממשל האמריקני בחודשים הקרובים צפויים לעלות משמעותית.
מזומנים בבנקים בארה"ב: כל הפסד אשראי צפוי להיות מאוזן ע"י הפעולות האחרונות של הפד'
למי שתהה מדוע הכריז בנק ישראל בשבוע על רכישות אג"ח קונצרני למרות ששוק האג"ח בישראל יציב - מדובר באותו מטרה, הזרקת הון ורזרבות לבנקים בישראל. בנק ישראל חושש מגל הפסדי האשראי שצפוי בחודשים הקרובים בישראל ומתחיל להגדיל את הרזרבות במערכת.
מלבד סעיף זה, רוב החטיבות של הבנקים צפויות להציג תוצאות מרשימות מאוד. בכל הבנקים צפויים להציג תוצאות טובות בחטיבת המסחר באגרות חוב, מטבעות וסחורות (FICC). ההכנסות ממסחר ומהנפקות צפויות לעלות משמעותית לנוכח התנודתיות בשווקים והגידול המשמעותי במספר הסחורים החדשים בשוק.
הבעיה הגדולה של הסקטור היא עדיין עקום התשואה. בנק אוף אמריקה (סימול:BAC) נחשב לבנק עם הרגישות הגדולה ביותר לעקום, והוא צפוי ירידה חדה בהכנסות מריבית בעקבות השתטחות העקום. אם הצפי בשווקים (לכתבה המלאה) לריבית שלילית בארה"ב לא ישתנה בתקופה הקרובה, יהיה קשה מאוד לבנקים בארה"ב להרוויח כסף. עם זאת, קיים סיכוי לא רע, שכאשר הכסף שתקוע כרגע בממשל האמריקני ישתחרר (החל מהשבוע הבא), העקום יהפוך לתלול יותר. בסיטואציה כזו, הבנקים בארה"ב צפויים להציג תשואת יתר על פני שאר הסקטורים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.יוסי אדריBbb 13/07/2020 21:20הגב לתגובה זו0 0דואגים למעצמה של כסףסגור
-
2.כל "הרע" כבר מגולם - חחחחחחחחאיזה קטעים פה 13/07/2020 19:36הגב לתגובה זו4 0לא, תמשיכוסגור
-
1.בשביל מה צריך דוחותהבז ואיש השלג 13/07/2020 18:46הגב לתגובה זו6 0השוק עולה בלי קשר או עם קשר לבחירות - הרצת מניות הגדולה בהיסטוריהסגור
-
ממש כך (ל"ת)מאיר 13/07/2020 19:21הגב לתגובה זו0 0סגור