מעצמת סייבר - החברות הישראליות בתחום לקראת דוחות חזקים

צ׳ק פוינט, פאלו אלטו (הסמי ישראלית) וסייבר ארק שוות יחד קרוב ל-50 מיליארד דולר - מיזוג היה מייצר גורילת סייבר; וגם - מה החברות הללו מתכננות בדוחות הקרובים?

 | 
telegram
(3)

עדכון - רבעון מצויין לצ'ק פוינט
ישראל היא מעצמת סייבר. בעיקר בזכות היכולות שפותחו בצבא וגם בזכות היוזמה והיצירתיות. יש כאן מאות חברות סייבר, היו כאן אקזיטים בסכומים מצרפיים של מיליארדים רבים, ויש כאן שווי מצרפי (כולל הסטארטאפים) שמוערך במעל 100 מיליארד דולר.  אנחנו טובים בזה והשאלה היא אם אנחנו גם טובים בלנהל את זה ולייצר מזה ערך גדול יותר. צ'קפוינט הוותיקה נמנעה מלרכוש חברות ופעילויות משמעותיות. היא עושה את זה ממש בקטנה והיא מונעת רק מצמיחה אורגנית. פאלו אלטו שגם היא מהמובילות בתחום (גדולה מצ'ק פוינט), נוסדה על ידי ניר צוק יוצא צ'ק פוינט והיא פועלת הפוך - היא רוכשת בלי הפסקה, ובדרך הרבה חברות ישראליות, מה שגורם לה להיחשב כסמי ישראלית (ניהול ישראלי ונוכחות ישראלית). השלישית בגודלה - סייבר ארק מתקדמת בנחישות את היעדים שלה, עם עסקאות רכישה אבל לא גדולות. 

שלוש החברות האלו יחדיו נסחרות בשווי הקרוב ל-50 מיליארד דולר, ומעבר לשווי שהיה נוצר במיזוג כזה, היו לו כנראה סינרגיות משמעותיות - טכנולוגיות, שיווקיות. אם זה יקרה השלם עשוי להיות גדול מהרבה מסכום חלקיו. אפשר לחלום על גורילת סייבר מקומית ששווה 100 מיליארד דולר ויותר. אז האם זה רק אגו שמונע מיזוג כזה? ייתכן - בין צ'ק פוינט ופאלו אלטו אין יחסי אהבה. בעבר היו השמצות (מצד ניר צוק), היום פחות שומעים השמצות, אבל אין חיבוקים.

ומהחלומות למציאות. מה צפוי לנו בדוחות הקרובים של חברות הסייבר האלו. בגדול - הן צפויות להגדיל את הכנסותיהם כתוצאה מהביקוש ההולך וגובר לאבטחת מידע, וככל הנראה לגרוף רווחים נאים מהתפשטות נגיף הקורונה שגרם לביקושים לאבטחת מידע לעבודה מהבית.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נתחיל בצ'ק פוינט. צ׳ק פוינט, תדווח על תוצאותיה ברבעון השני היום (22.7) לפני הפתיחה. לאחר רבעון חזק בו צ׳ק פוינט שברה את כל התחזיות, הציפיות מהחברה גבוהות. במהלך הרבעון הראשון צ׳ק פוינט דיווחה על הכנסות בסך 486 מיליון דולר, עלייה של 3.1% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בעוד האנליסטים ציפו ל-480 מיליון דולר. 

בשורה התחתונה צ׳ק פוינט לא אכזבה, ודיווחה ברבעון הראשון על רווח נקי Non-GAAP בסך 1.42 דולר למניה, גבוה ב-4 סנט מתחזיות האנליסיטים.

הכנסות ממנויי אבטחה גדלו ב-10.3% לכ-159 מיליון דולר, בנוסף ההכנסות מתחום עדכוני התוכנה והתחזוקה עלו ב-1.2% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-218 מיליון דולר. גיל שוויד מנכ״ל החברה הדגיש כי 75% מהכנסות החברה מקורם במנויים, ועל כן צפוי לראות המשך צמיחה משני מקורות הכנסה אלו ודעיכה מכוונת בהכנסות ממכירת המוצרים. 

החברה לא פרסמה תחזיות רבעוניות ושנתיות במהלך שיחת המשקיעים שלאחר פרסום הדוחות, בטענה כי אי הוודאות הכלכלית בעקבות התפשטות הנגיף לא מאפשרת לה לעשות זאת. למרות שהמנכ״ל רמז באותה השיחה כי הקורונה עלולה להוביל לירידה בביקושים, המעבר לעבודה מרחוק ושימוש מוגבר במערכות אלקטרוניות פירושם הגדלת הצורך בביטחון סייבר. מגמה זו עשוי להשפיע לטובה על ביקוש מוצרי החברה במהלך השנה. 

מנגד, שיבושים בשרשרת האספקה, הוצאות נלוות בעקבות המגפה, וירידה חדה בביקוש למגזר המוצרים ישפיעו על הדוחות באופן שלילי.

האנליסטים של זאקס צופים הכנסות של 486.4 מיליון דולר במהלך הרבעון השני, מה שמצביע על ירידה של 0.4% לעומת 488.1 מיליון דולר ברבעון המקביל. בשורה התחתונה האנליסיטים צופים דווקא צמיחה ברווח נקי למניה על בסיס Non-GAAP שיסתכם ב-1.44 דולר. 

מאז תחילת מרץ המנייה עלתה המניה בכ-20%, מתוכם כ-15% מתחילת חודש יוני. המחיר בשוק מגלם ככל הנראה רבעון חזק. המניה נסחרת במחיר של 124.6 דולר - שיא שנתי. השווי - 17.5 מיליארד דולר. (להרחבה - האנליסטים של אופנהיימר אופטימיים: צ'ק פוינט לקראת דוחות טובים)  

צ'ק פוינט צפויה על פי קונסנזוס האנליסטים להרוויח השנה 6.4 דולר למניה. ומכאן שהיא נסחרת במכפיל רווח של מתחת ל-20 וזה עוד בהינתן שיש לה מזומנים רבים. ביחס לתעשייה מדובר במכפיל רווח נמוך, אבל זה נובע משיעורי צמיחה יחסית מתונים.

פאלו אלטו -  המובילה בתחום
פאלו אלטו מדווחת על תוצאות "קצת" אחרת - הבסיס שלה הוא שנה הפיסקלית שמסתיימת ב-30 ביולי, והדוח של הרבעון שיסתיים ביולי יפורסם באוגוסט.  מוצר הליבה של פאלו אלטו הוא חומת אש שנפרסת באמצעות מכשירים פיזיים ושירותים וירטואליים, כמו כן אבטחת הענן של החברה מדורגת במקומות הראשונים.  פאלו אלטו משרתת למעלה מ-70,000 לקוחות ביותר מ-150 מדינות, ובניהם החברות הגדלות בשוק, כולל שירותים ממשלתיים בארה״ב. 

הכנסותיה של החברה עלו ב-29% בשנת 2018, 28% בשנת 2019, ו-17% בתשעת החודשים הראשונים של 2020. החברה צופה כי הכנסותיה יעלו בכ-17% בכל שנה, אך יחד עם זאת החברה עדיין לא רווחית על פי כללי החשבונאות המקובלים (היא מרוויחה בנטרול של הפחתות על רכישת חברות והוצאות בגין תגמול מנהלים ועובדים באופציות). 

ההכנסות בתשעת החודשים האחרונים הסתכמו ב-2.46 מיליארד דולר, עלייה של 17.4% לעומת התקופה המקבילה. הרווח הנקי על בסיס Non-GAAP עלה על תחזיות האנליסטים. האנליסטים מצפים לרווח של 4.79 דולר למניה בשנה הנוכחית - שזה בסכום אבסולוטי פחות מ-500 מיליון דולר. בהינתן מחיר המניה - קרוב ל-250 דולר (שווי של כ-25 מיליארד דולר) מדובר על מכפיל רווח של כ-50.

פאלו אלטו עשויה לייצר צמיחה לא מספקת במהלך הרבעונים הקרובים כאשר היא עדיין מעכלת את הרכישות האחרונות שלה, מאזנת את המוצר ״הוותיק״ שלה עם הפיתוחים החדשים, ומפתחת את שירותי הענן החדשים. בטווח הרחוק החברה תרוויח מהביקוש הגובר לשירותי האבטחה. 

החודש הגיעו דיווחים כי נמצאו פרצות במערכת ההפעלה של החברה בשם PAN-OS. פיקוד הסייבר האמריקאי הזהיר כי האקרים זרים עלולים לנצל את אותם פרצות במערכות האבטחה של פאלטו, אבל זה לא הזיז את המניה יותר מידי. 

חברת המחקר גרטנר צופה גידול של 2.4 מיליארד דולר בהוצאות אבטחה העולמיות בשנת 2020, וגידול של 33% בשירותי אבטחת הענן. אם זאת הרבה מאד חברות שנפגעו מהמשבר ישקיעו פחות על תוכנות אבטחה בשנת 2020. ועדיין - נראה שהתחום כולו ופאלו אלטו שמנסה להתמקד בתחום שירותי הענן ייהנו מכך.

ברבעון הנוכחי, פאלו אלטו צופה רווחים בטווח של 1.37 דולר עד 1.4 דולר למניה, והכנסות של 920 מיליון דולר. מניית החברה עלתה מאז חודש מרץ בכ-88% לשווי כאמור של כ-25 מיליארד דולר.


סייברארק היא המובילה העולמית בניהול גישה פריבלגית. במהלך הרבעון הראשון של השנה החברה דיווחה על הכנסות של 107 מיליון דולר, עלייה של 11.4% לעומת הרבעון המקביל, ועקפה את האנליסיטים שציפו ל-106 מיליון דולר. 

הרווח הנקי על בסיס Non-GAAP ירד ב-8.8% והסתכם ב-19.6 מיליון דולר אך הוא היה מעל הציפיות. ברווח למניה מדובר על 50 סנט למניה - 14 סנט מעל תחזיות האנליסטים.

למרות זאת החברה פרסמה תחזיות פסימיות לקראות הרבעון השני. החברה צופה הכנסות של בין 95 ל-105 מיליון דולר, ורווח נקי למניה של בין 17 ל-35 סנט, בעוד שהאנליסטים צפו רווח של 36 סנט למניה. כתוצאה מכך המניה צנחה באותו יום בכ-13%. 

במהלך חודש מאי החברה רכשה את חברת Idaptive בתמורה ל-70 מיליון דולר. מאז השפל במרץ המניה עלתה בכ-63% למחיר של 117 דולר למניה, רחוק ב-25% מהשיא שנקבע לפני כשנה. השווי שלה מסתכם ב-4.5 מיליארד דולר. האנליסטים מצפים לרווח של 1.86 דולר השנה, כלומר מכפיל רווח העולה על 60 - לכאורה גבוה, אך מדובר בחברה צומחת. בשנה הבאה הרווח על פי התחזיות יעלה ל-2.36 דולר למניה, כלומר מדובר על מכפיל של כ-50.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אולי רק פאלטו אלטו מועמדת לרכישה
    אסולין 27/07/2020 21:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יש בה פיזור מניות ענק בקרב משקיעים שונים.לתחושתי סייברארק תפתיע לטובה.
    סגור
  • 1.
    מכפיל רווח 20 לעומת 50 של המתחרות
    אמיר 22/07/2020 12:11
    הגב לתגובה זו
    2 0
    משהו לא מובן אותו סקטור למה צקפוינט רק מכפיל 20 לעומתם שהם מכפיל רווח 50 וצקפוינם עוד עם מחסנית של 5 מיליארד מזומן
    סגור
  • חברה בצמיחה לעונת חברה בקמילה (ל"ת)
    אמיר 22/07/2020 14:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות