"המשקיעים אופטימיים לגבי הכלכלה; מוטרדים מהבחירות בארה"ב"
מה חושבים המשקיעים האמידים בנוגע למה שקורה היום בכלכלה העולמית? מרביתם דווקא צופים שהמצב הכלכלי ישתפר ב-12 החודשים הקרובים. עם זאת, מרביתם מודאגים מהמצב הפוליטי הפנימי בארצם, כמו מתוצאות הבחירות בארצות הברית. כך עולה מסקר שערכו בבנק השוויצרי UBS בקרב 4,000 משקיעים אמידים.
"רוב המשקיעים האמידים ובעלי העסקים בעולם טוענים שהם מתכננים להתאים את תיקי ההשקעות שלהם בהתאם לזוכה בבחירות בארה"ב", כתבו בבנק. "כמעט חצי מהם רואים בבחירות הצפויות בנובמבר את אחת הדאגות העיקריות שלהם".
על פי הסקר, שבדק בסוף יוני ובתחילת יולי את המשקיעים ובעלי עסקים ב-14 שווקים גלובליים, חל גידול במידת האופטימיות בנוגע לכלכלה ולשוק המניות בהשוואה לסקר הקודם שנערך לפני שלושה חודשים, ככל שהשפעות COVID-19 הולכות ופוחתות.
46% מהנשאלים טענו שהם אופטימיים בנוגע לכלכלה הגלובלית ב-12 החודשים הקרובים, לעומת 40% בלבד שלושה חודשים קודם לכן. 38% מהם היו פסימיים, ירידה מ-45%. 52% טענו שהם אופטימיים בנוגע לכלכלה באזור שלהם ב-12 החודשים הקרובים, עלייה מ-46%. 53% טענו שהם אופטימיים בנוגע למניות באזור שלהם ב-6 החודשים הקרובים, עלייה מ-45%.
עם זאת, אחוז הולך וגדל של נשאלים ברחבי העולם (46%) דירגו את הבחירות בארה"ב כאחת הדאגות הגדולות ביותר שלהם, עלייה מ-39% שלושה חודשים קודם לכן. בנוסף, 51% הביעו דאגה רצינית בנוגע לפוליטיקה בארצם, עלייה מ-44%.
מרוץ צמוד לנשיאות יביא תנודתיות
עוד עולה מהסקר כי המשתתפים מאמינים כי מרוץ צמוד בבחירות בארה"ב עלול בהחלט לגרום לתנודתיות רבה יותר בשוק. 55% מהנשאלים טענו שלג'ו ביידן סיכוי גבוה יותר לזכות בבחירות, לעומת 45% שטענו שיהיה זה דונלד טראמפ. 49% מהמשקיעים בדרום אמריקה צפו ניצחון של טראמפ, זאת לעומת 42% מהמשקיעים השווייצריים, האחוז הנמוך ביותר מכל האזורים.
למשקיעים באסיה הייתה הסבירות הגבוהה ביותר לומר שיערכו התאמות בתיק ההשקעות שלהם על פי מי שיזכה – 75% מהם טענו שיעשו זאת, לעומת הממוצע הגלובלי של 61%. למשקיעים בשווייץ הייתה הנטייה הנמוכה ביותר לכך, ורק 31% מהנשאלים טענו שהם מתכננים זאת.
לדברי פאולה פוליטו, סגנית יו"ר חטיבה ב-UBS Global Wealth Management "COVID-19 עדיין נמצאת בראש דאגותיהם של משקיעים ברחבי העולם, אך יש שוני משמעותי בין אזור לאזור בנוגע לכיוונן של התוכניות שלאחר-ההתאוששות. בעוד שמשקיעים באסיה ובאירופה רואים כאן הזדמנות להתאוששות 'ירוקה', מקביליהם בארה"ב סבורים שהיפוך כיוון כלכלי מסורתי חשוב יותר".
לדברי סוליטה מרצ'לי, מנהלת השקעות ראשית אמריקה: "הבחירות בארה"ב יספקו כנראה הזדמנויות מרובות למשקיעים, אך גם יסירו במידה מסוימת את הערפל המכסה את כיוון המדיניות של הכלכלה הגדולה בעולם. ללא קשר לתוצאה, סביר שההשפעה על השווקים הפיננסיים בסופו של דבר תהיה כמעט ניטרלית, גם אם המשקיעים יחוו מעט תנודתיות על הדרך."
הרוב עדיין אופטימיים לגבי ארצות הברית
האופטימיות של הנשאלים בארה"ב בנוגע לצפי הכלכלי עבור האזור שלהם גדלה במידה רבה יותר מאשר בשאר העולם, ו-41% מהם הביעו אופטימיות כזו לעומת 30% בלבד שלושה חודשים לפני כן. כמו כן הייתה להם סבירות נמוכה יותר לומר שיתאימו את תיק ההשקעות שלהם על פי מי שיזכה בבחירות – 46% מהם תכננו לעשות זאת לעומת הממוצע הגלובלי של 61%. על פי הדוח, התאמות טקטיות יהפכו לשיקול חשוב יותר רק בספטמבר, כאשר המתמודדים לנשיאות נכנסים לישורת האחרונה במרוץ.
בגזרת אמריקה הלטינית, אופטימיות הנשאלים שם בנוגע לצפי בשוק המניות באזורם גדלה מהר יותר מאשר בשאר העולם, ו-57% מהם הביעו אופטימיות כזו לעומת 47% בלבד שלושה חודשים לפני כן.
כמו כן, הייתה להם סבירות גבוהה יותר לומר שיתאימו את תיק ההשקעות שלהם על פי מי שיזכה בבחירות בארה"ב, ו-67% מהם מתכננים לעשות זאת. עוד עולה כי סביר שלבחירות בארה"ב תהיה השפעה משמעותית על אמריקה הלטינית ושווקים מתעוררים אחרים, במיוחד בהינתן ההשפעה של מדיניות ארה"ב על הסביבה המקרו כלכלית והגאופוליטית וסביבת הסחר הרחבות יותר.
הנשאלים באירופה, למעט שווייץ, היו אופטימיים יותר בנוגע לכלכלת האזור שלהם ב-12 החודשים הקרובים מאשר הממוצע העולמי, כאשר 55% מהם מביעים אופטימיות לעומת 52% ברחבי העולם. הם גם הביעו יותר עניין בבחירות בארה"ב מאשר כל האזורים האחרים מחוץ לארה"ב, עם 72% שמגלים עניין רב לעומת הממוצע הגלובלי של 67%.
הנשאלים בשווייץ ניצבו במקום השני בדירוג יחסית לעמיתיהם בארה"ב מבחינת העניין שלהם בבחירות בארה"ב – 70% מהם טענו שהם מתעניינים מאוד לעומת 67% שטענו כך בשאר העולם. עם זאת, הייתה להם סבירות נמוכה יותר מכל האחרים לומר שיתאימו את תיק ההשקעות שלהם על פי מי שיזכה – רק 31% מהם אמרו שהם מתכננים זאת לעומת 61% ברחבי העולם.
המשקיעים באסיה היו האופטימיים ביותר בכל העולם, הן בנוגע לכלכלת האזור שלהם ב-12 החודשים הקרובים והן בנוגע לשוק המניות באזורם ב-6 החודשים הקרובים. 60% מהם הביעו אופטימיות בנוגע לשני הפרמטרים האלה בהשוואה לממוצעים הגלובליים של 52% ו-53%, בהתאמה. כמו כן הייתה להם הסבירות הגבוהה ביותר לומר שיתאימו את תיק ההשקעות שלהם על פי מי שיזכה בבחירות בארה"ב – 75% מהם מתכננים לעשות זאת לעומת 61% ברחבי העולם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.המשקיעים מדברים מפוזיציהיחזקאל 26/07/2020 04:14הגב לתגובה זו0 1המצב תא ניראה טובסגור
-
3.מפחדים לומרייי 26/07/2020 03:42הגב לתגובה זו1 0שרוב המשקיעים רוצים ניצחון של טראמפסגור
-
2.״השפעת הקורונה הולכת ודועכת״???דוקטור לבורסה 25/07/2020 19:15הגב לתגובה זו13 0חחחחחחחחחחחחחחחחסגור
-
היא הולכת ודועכת זמנית .אחר כך מה שיהיה .שלא נדע .חחחחח (ל"ת)דועכת המחשבה שלהם . 26/07/2020 01:31הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.והעיקר לא נאמר...חנוך 25/07/2020 16:43הגב לתגובה זו5 0המשקיעים בעד או נגד??סגור