"הפרשות הבנקים ברבעון השני יהיו גבוהות מעט מהרבעון הראשון"
דוחות הבנקים בארה"ב הציגו עלייה נוספת בהפרשות להפסדי אשראי אחרי תחילתו של גל שני של הדבקה. כעת שדוחות הבנקים המקומיים מתקרבים, ליאור שילה, אנליסט הבנקים של אי.בי.אי. בית השקעות, העריך את היקף ההפרשות בדוחות הרבעון השני כאשר נראה כי אלו צפויים להיות מעט מעל להיקפם ברבעון הראשון. בבית ההשקעות מתייחסים גם למיזוג מזרחי-אגוד.
בנקים – הפרשות להפסדי אשראי
אנו מתקרבים לקראת דוחות הרבעון השני של הבנקים המקומיים ודרך טובה להעריך את היקף ההפרשות להפסדי אשראי לקראת דוחות אלה, היא על ידי בחינת המגמות בדוחות הבנקים הגדולים בארה"ב. באופן כללי, הדוחות הציגו מגמה של הגדלת ההפרשות להפסדי אשראי לצד המשך עלייה בהכנסות ממסחר.
לדברי שילה, "אם נתמקד בצד ההפרשות להפסדי אשראי, אחרי הרבעון הראשון הייתה תחושה שרוב ההפרשות מאחורינו, אך העלייה במספר הנדבקים והתחלת גל שני של הדבקה יצר חשיבה מחודשת. סך הכל רוב הבנקים הציגו הפרשה גבוהה בכ-1.5X יותר בממוצע מאשר ברבעון הראשון. אמנם מודל ההפרשה להפסדי אשראי בבנקים בארה"ב הוא שונה מאשר של הבנקים המקומיים, אך בכל זאת ניתן להעריך כי היקף ההפרשות של הבנקים המקומיים ברבעון הנוכחי עשוי להיות דומה לזה של הרבעון הראשון ואף יותר גבוה".
היקף ההפרשות בארה"ב כדרך להעריך את ההפרשות של הבנקים המקומיים
כפי שצויין לעיל, הבנקים בארה"ב אומדים עם מודל CECL את ההפרשות להפסדי אשראי. מודל זה באופן כללי מגדיל את ההפרשות בשל ההערכה לתרחישים שונים בעתיד שעליהם הבנק מחוייב להגדיל את הרזרבות. לכן, ההחמרה בתנאי המאקרו מתבטאת בצורה יותר חריפה במודל זה. לפי המודלים של הבנקים המקומיים ישנה ציפייה שהתגובה תהיה מתונה יותר, אך בכל זאת, ההשוואה לבנקים בארה"ב יוצרת גבולות גזרה להיקף ההפרשות שאנו צפויים לראות בדוחות הקרובים.
מקור: אי.בי.אי. בית השקעות
כך למשל, מסביר שילה, "היחס בין יחס ההפרשה של הבנקים האמריקאים בממוצע ברבעון השני ליחס להפרשה ברבעון הראשון עמד על X1.4 ואילו היחס בין יחס ההפרשה של הרבעון השני ליחס ההפרשה בשנת 2019 עמד על X1.8. המסקנה היא שהבנקים ככל הנראה צפויים להציג הפרשה גבוהה נוספת ברבעון השני שאמורה ליצור רזרבה עבור הפסדי אשראי עתידיים. כמובן שזאת בהנחה שהקיפאון במשק שחווינו במחצית הראשונה של השנה לא יחזור על עצמו באותן העוצמות ושמכאן ואילך החזרה לפעילות תלך ותגדל".
מקור: אי.בי.אי. בית השקעות
מזרחי – אגוד
בשבוע שעבר דווח על התקדמות במגעים עם פנינסולה לרכישת תיק האשראי ליהלומים של בנק אגוד. באופן כללי, העסקה הינה למכירת תיק האשראי בדיסקאונט של 30%-45%, כאשר את החובות האבודים תקבל פנינסולה ללא תמורה. בנוסף, פנינסולה תהיה רשאית להחזיר בתוך תקופה מסויימת 10% מהתיק לידי אגוד.
בסקירתו מציין שילה כי אחרי פרסום ההודעה על המכירה, בנק מזרחי ואגוד הודיעו על חתימה על תוספת מספר 6 להסכם המיזוג כאשר המועד האחרון להתקיימות התנאים המתלים הוא עד סוף ספטמבר 2020.
לדבריו, אחרי החתימה על ההסכם האחרון (מס' 5) היה מאין חוסר ודאות לגבי פרטי העסקה והמודלים לתמחור העסקה נשענו על הסכמים קודמים מה שיצר מעט בלבול. כעת, בחתימה הנוכחית, הדברים חזרו להתבהר והמספרים יותר ברורים.
הנקודות המרכזיות בהסכם החדש
- מזרחי עדיין ירכוש את אגוד במחיר של 60% מההון העצמי של אגוד.
- הדוחות הקובעים הינם דוחות הרבעון השני.
- מחיר מניית מזרחי שיתקבל בהצעת המכר יהיה לפי מכפיל 1.08X על ההון של הרבעון השני.
- ההוצאה עבור הפיצויים לעובדים לא תיכלל במסגרת העסקה.
"על אף שדוחות הרבעון השני טרם פורסמו ניתן להעריך את התמחור של העסקה. האפסייד במודל לפי נתוני הרבעון הראשון הוא יחסית מצומצם. עם זאת, יש לזכור שהתנאים נכון לעכשיו מדברים על רבעון שני. אך כפי שראינו בעבר, ככל שמכירת תיק היהלומים תתעכב או שבמידה ומזרחי יצליח לערער על החלטת ביה"מ למכירת תיק היהלומים, ייתכן כי הדוחות הקובעים ישתנו שוב", סיכם שילה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.סיפורי סבתאפיני 23/07/2020 10:52הגב לתגובה זו0 0בנקים מרוויחים גדולים. כדי להסתיר בפרסום הדוחות את הרווחים רושמים הפרשות להפסדי אשראיסגור
-
2.אין לכם עורך?שחר 23/07/2020 09:09הגב לתגובה זו0 0מה זה "כעת שדוחות הבנקים מתקרבים"? לא צריך להיות אבשלום קור כדי להזדעזע. ש = that כש = while, whenסגור
-
1.הכל הלוואות ומשכנתאות בחסותשרי 23/07/2020 08:47הגב לתגובה זו0 0נגידים מטורפיםסגור