הקורונה מאיצה את מהפכת הרפואה מרחוק - מי המרוויחות הגדולות?
עוד "תרומה" גדולה של הווירוס הסיני. הוא מזרז את שיבוש מערכת הבריאות לכיוון ה-telehealth. המונח telehealth (או Telemedicine) מבטא "טיפול רפואי מרחוק", פיזור של שירותי בריאות באמצעות IT וטכנולוגיות תקשורת. ההתקדמות הטכנולוגית מאפשרת קשר טיפולי, ייעוץ רפואי, תזכורות לטיפולים, חינוך טיפולי, מעורבות טיפולית מרחוק, פיקוח, אדמיניסטרציה לסוגיה ואפילו ניתוחים וכל זה מבלי שהחולה יצטרך לעזוב את ביתו או הרופא את משרדו.
היכולת לטפל באמצעות מערכות התקשורת מגיעה לשיאים חדשים כאשר השימוש בבינה מלאכותית נכנס בעצמה לרפואת המיינסטרים. מדובר בנישת ענק חדשה שנוצרת כתוצאה משיבוש חדשנות טכנולוגית של מערכות הבריאות הקונבנציונליות. לפני שהסינים שלחו לעולם את הווירוס שלהם העריכו העתידניים שהשיבוש הזה ייכנס לתוקף בסביבות 2030-2035 אבל מגפת הקורונה נתנה לנושא דחיפה ענקית שוול סטריט, כמובן, לא התעלמה מכך והעלתה, כמנהגה בדברים כאלו, כמה מהחברות המעורבות לחלל ונציג דוגמה בהמשך.
ביה"ח Mercy Virtual Care Center , שנמצא בעירה צ'סטרפילד, על שפת נהר המיזורי וליד העיר סנט לואיס, הוא בית חולים לכל דבר מלבד דבר אחד - אין בו מיטות ואין בו חולים. Mercy הוא בית החולים הראשון שפועל כולו ווירטואלית. ביה"ח הזה התחיל כפרויקט ניסיוני כבר ב-2006 אבל הפעלתו התעכבה עד 2015 בעיקר בגלל חוסר בטכנולוגיות שאפשרו יישום של בית חולים ווירטואלי. מהפכת הטכנולוגיה שהמשיכה להתקדם ולאחרונה מגפת הקורונה נתנו לנושא ה-telehealth דחיפה משמעותית ו-Mercy מתפקד היום ווירטואלית מול אוכלוסיית נזקקים בארבע מדינות בארה"ב ובהצלחה רפואית וכלכלית.
הטלה-רפואה - לקבל טיפול בדרך דיגיטלית
שילוב בין 2 תופעות שאין ביניהן שום קשר אבל שביחד מובילות לשיבוש תעשייה עתיקת יומין יכול להתבצע רק במסגרת של כלכלת שוק חופשי, קפיטליזם. זה תהליך שיוצא לפועל באמצעות אותה "יד נעלמה" שאדם סמית אבחן במאה ה-19. תעשיית הטלה-רפואה זקוקה הייתה למגפת הקורונה על מנת לזעזע את תעשיית הבריאות. אלמלא הקורונה השפעת הטלה-רפואה הייתה מתעכבת עוד כמה שנים. זה אגב בדיוק מה שקורה בתעשיית הרכב שגם בה נוצר השילוב בין ההתקדמות הטכנולוגית שמאפשרת החלפת מנוע בעירה פנימי לחשמלי ולאוטונומי לבעיות האקלים ומחירי הדלק שמחייבים זאת, שילוב שמאפשר לשבש את תעשיית הרכב הקונבנציונלי מוקדם בהרבה משחשבו המומחים. טסלה לא הייתה מצליחה למכור 367,500 מכוניות ב-2019 אלמלא השילוב הזה. הקורונה לתעשיית הבריאות היא כמו זיהום האקלים לתעשיית הרכב.
כמובן שבמקרים מהסוג הזה צריך גם את הגורם האנושי שיודע לנצל המצב. במקרה זה היה הד"ר רנדל מור שהוביל את המרכז מההתחלה, די בדומה (אם כי בממדים קטנים בהרבה עדיין) למה שעשה אלון מאסק בתחום הרכב. "מסתבר", אמר לאחרונה ד"ר מור, "שבשלב הנוכחי התחיל המרכז לעורר עניין בתחום הבריאות כבעל פוטנציאל אמיתי לשינוי המערכת כולה. אנחנו עדיין בתהליך למידה אבל בהחלט מוקם כאן מודל טיפולי חדש שמוכיח את עצמו". מה הרעיון? המרכז התחיל, ב 2015, עם מחלקה פנימית ווירטואלית. ריכזו קבוצת חולים בסיכון גבוה ברחבי מיזורי שחוברו אלחוטית למערכת במרכז שמפקחת עליהם באמצעות "מבקר ווירטואלי" בביתם. "מדובר אמנם בהשקעה ראשונית גבוהה במערכות תשתית אלחוטית יקרות אבל העלויות למערכת כולה נמוכות בהרבה מהאלטרנטיבה של אחזקתם בבית החולים. מה גם שהביקור הווירטואלי שומר אותם בריאים יותר. כמה רופאים ואחיות מועסקים כדי לפקח על למעלה ממאה אנשים שמשתתפים בניסיון?", שואל מור ועונה, "אחד. רופא פנימי שיושב במשרד אצלנו, מול המסכים שגם הוא מחובר אלקטרונית ואלחוטית לטובי המומחים בדיסציפלינות השונות שיכולים לעזור ולפתור בעיות מרחוק".
הניסוי כבר משך את חברות הביטוח וקופות החולים שממנות את הוצאות המרכז. מדוע? כי מסתבר שהפיקוח לא רק שעוזר בטיפול הוא מפחית משמעותית את ההגעה לבית החולים. כלומר, הכנסת המערכות התקשורתיות החכמות וטובי המטפלים אינה על חשבון הצרכן אלא על חשבון חברות הביטוח והקופות שחוסכות כסף רב בשיטה זו. המרכז פתח סניפים במדינות ארקנזס, קנזס ואוקלהומה. כרגע "מאושפזים" 2431 חולים בבתיהם, 458 מתוכם חולים מרותקים למיטה בבית "ואנחנו רק מתחילים", אומר מור, "כיוון שהניסוי עם חולים פנימיים מצליח אנחנו בתהליך הקמה של דיסציפלינות אחרות כמו חולים של מערכות מרכז העצבים, חולי סוכרת, מערכת הנשימה, לב ועוד". יותר מכך, האפשרות לקבל טיפול מקצועי בבית פותרת בעיה יקרה מאוד לרפואה, טיפול באזורים כפריים שם לא רק שחסרים מומחים גם יש מעט מאוד מיטות אשפוז.
השנה הגיע מספר האנשים שקיבל ייעוץ On-line ל-285,000 וזה רק במיזורי. "אלמלא המרכז", אמר מור, "חלק גדול מהאנשים הללו היה מגיע לבתי החולים". בקצור, ההתקדמות הטכנולוגית מפנה מיטות בבתי החולים, מייעלת הטיפול והאבחון והעיקר (בטח בארה"ב) חוסכת סכומי עתק לחברות ביטוח וקופות, יש משהו חשוב מזה?
צריך להבין עוד נקודה חשובה שעוזרת לתעשיית ה-telehealth לחדור והיא ההצלחה להחזיר לעולם הרפואה את האינטימיות שבין המטפל למטופל, את המגע האישי. הקופות הבינו זאת בעשור האחרון והתחילו לנסות ולחזור לכך, "אצלינו אתה בוחר את הרופא...". בהנחה שהשיטה הווירטואלית תעשה את שטוענים שתעשה אין ספק שהצלחתה מובטחת ועד כה המספרים מדברים בעד עצמם ומגפת הקורונה מקדמת זאת. הסכום שגלגלה תעשיית ה-telehealth הגלובלית ב 2019 היה 45.5 מיליארד ולפי תחזיות שנעשו לפני הקורונה היה ההיקף בתחום צפוי להגיע ל-175.5 מיליארד ב-2026. אלא שלאור ההתקדמות שחלה בעקבות המגפה הסינית משדרגים המומחים את התחזיות לגבוהות בהרבה. זה כמובן יוצר התעניינות גדולה בצד הכלכלי וחברות רבות נכנסו וממשיכות להיכנס לתחום.
איך משקיעים בתעשיית הטלה-רפואה?
האתר marketsandmarkets.com ערך מחקר מקיף על התעשייה החדשה ובחן את התעשייה, החלקים שמרכיבים אותה והחברות שמשתתפות בהקמה, בתפעול ובמתן שירותים. החברות הגדולות בתחום הן פיליפס (סימול:PHG) ההולנדית, ג'נרל אלקטריק (סימול:GE), סיסקו (סימול:CSCO), מדטרוניקס (סימול:MDT) ו-Cerner (סימול:CERN) האמריקאיות. וגם - סימנס הלת'קר (סימול:SHL.SG) הגרמנית וכן ענקיות מרכזי שיווק תרופות כמו CVS וחברות ביטוח כמו Humana (סימול:HUM). "הבעיה" מבחינת המשקיע היא שה-telemedicine אצל אלו, למרות שמבחינת הסקטור הוא משמעותי, זניח והשפעתו על המניה לפיכך נמוכה מאוד. כפי שקרה בתחומים חדשים אחרים שצמחו כתוצאה מההתקדמות הטכנולוגית, נכנסו גם כאן שחקנים חדשים שהבולטים ביניהם מבחינת וול סטריט הם Teladoc Health (סימול:TDOC), Livongo Health (סימול:LVGO) ו- One Medical (סימול:ONEM) שמגדירות עצמן כחברות שעיסוקו ב-Health Information Services, שכולן נוסדו במאה ה 21 ושנסחרות, כמובן, במחירי חלל חיצון. מספר החברות הפרטיות והסטארטאפים שמתקהלים צומח במהירות וכך גם בישראל.
לישראל אגב, שיכולותיה בתחום הן מהמובילות בעולם, שוב ניתנת הזדמנות להשתלב בין החברות שיובילו את נישת הענק החדשה שיצרה המהפכה וחבל שניסיון העבר מוכיח שחברה מובילה כנראה לא תצא מכאן, מקסימום עוד אקזיט ועוד IP שעובר לידיים זרות. קחו למשל חברה כמו Tyto care מנתניה שנוסדה ב 2012 ע"י שני יזמים וותיקים, דדי גלעד ועופר צדיק ממנהלי MDG מדיקל בעבר (חברה ישראלית שעברה למדינת אוהיו ושעוסקת בפתוח וייצור של מערכות חומרה ותוכנה למניעת טעויות במתן תרופות לחולים במחלקות רפואיות). Tyto מאפשרת לאנשים להתחבר אלחוטית מביתם למטפלים (רופאים, קלינאים) ולעבור בדיקות ואבחון לגבי מצבם מבלי שיצטרכו להגיע למרפאה או לבית החולים. החברה, ביחד עם עוד חברה ישראלית, ReWire Ltd שעוסקת בטכנולוגיות פיננסיות, נבחרו לאחרונה כמנצחות בכנס Extreme Tech Challenge 2020 (XTC), כנס הסטרטאפים הגדול בעולם שבו השתתפו 2,400 חברות מ-84 מדינות. Tyto זכתה בפרס החדשנות בנושא המלחמה ב-Covid-19 בגלל פתרונות ה-telehealth שלה "שמסוגל לבצע בצורה נוחה וכלכלית בדיקות ואבחנה מרחוק". בדקו באתר החברה מי המשקיעים בחברה (https://www.tytocare.com/). גם קרן תעוזה מושקעת בה. נקווה שבעלי המניות וההנהלה יבחרו להוביל אותה בצורה שמקובלת בעולם העסקים בארה"ב שבה החלום לכבוש את הנישה גדול פי כמה מהחלום לאקזיט!!!
Teladoc Health (סימול:TDOC) כדוגמה מייצגת
החברה הוקמה בעיר דאלאס בטקסס ב-2002 ונחשבת כחלוצת תעשיית ה-telehealth (דאלאס החליטה בתחילת המאה לעודד כלכלית יזמים בתחום). החברה התחילה לספק ייעוץ רפואי באמצעות הטלפון ולאחר חוזה גדול שחתמה עם חברת AT&T לספק השרות הזה לעובדי החברה בטקסס. בתחילת 2010 העביר הנשיא אובמה את ה-Affordable Care Act (טיפול בר השגה) שהיה מהלך היסטורי שבעקבותיו ירד מספר הבלתי מבוטחים רפואית בארה"ב לחצי, מכ-48 מיליון לכ 22-24 מיליון. התקנה נכנסה לתוקף רק ב-2013 כאשר רוב המבוטחים שצורפו כתוצאה מהתקנה התקשו אפילו לשלם עלות המינימום מה שהביא את ספקי הבריאות לחפש דרכים לייעל המערכת ולהוריד עלויות. כך התגלתה תעשיית ה-telehealth וחברת Teldoc שהיתה במקום הנכון בזמן הנכון. החברה שאת 2013 סיימה עם מכירות של 19.9 מיליון והפסד של 6 מיליון או 8.05 דולר למניה החלה להעלות את מכירותיה בקצב דו ספרתי ובתוך 6 שנים, ב-2019 הגיעה למכירות של 553.3 מיליון כאשר השנה, בעיקר "באשמת" הקורונה שמעבירה יותר ויותר לקוחות לתחום יגיעו המכירות לכ-850 מיליון. מדובר על עלייה של כ-54% כאשר התחזיות הן לעלייה של כ-30% ל-1.1 מיליארד ב-2021. אבל החברה עדיין מפסידה שהרי העלייה החדה במספר המינויים מלווה בעליות חדות בהוצאות. אבל ההפסד צפוי לרדת מ-1.06 דולרים ב-2020 ל-0.44 דולרים למניה ב-2021 ורק במהלך 2022 צופים האנליסטים שהחברה תעבור לרווח. העליות החדות במכירות וההתייעלות העלו המניה ב-333% מאז תחילת 2019 אבל קונצנזוס האנליסטים עדיין ממליץ ב"קניה" כאשר 6 מתוך 7 האנליסטים שעדכנו התחזיות במהלך יולי ממליצים בקניה עם מחיר יעד של 239 דולרים.
ומה דעתנו? אם יגיע תיקון רציני אין ספק שבמחיר "נורמלי כלכלית" (מה זה?) כדאי לאסוף. יש גם סלים מעניינים שכוללים חלק גדול מכוכבות ה telehealth (גם הם ברובם "יקרים" כרגע). ישנו הסל BTEC (Principal Healthcare Innovators) שמאז מרץ השנה עלה בכ-74% וכולל את כל חברות ה-telehealth וכן חברות חדשניות אחרות בבריאות. העליות מאז מרץ הן בגלל חברות כמו MRNA, BNTX וכמותן. ישנו הסל PLAT ("הפלטפורמות המתקדמות ברפואה) ש-TDOC מובילה בו ועוד. אנחנו מעדיפים דווקא את סלי הבריאות הגדולים שכוללים "חדשנות" כמו VHT ואחרים.
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
27.טטה מוטורסשורטיסט 06/08/2020 17:37הגב לתגובה זו0 0היי שלמה זוכר את טטה מוטורס ההודית? היא במחיר שעל פניו נראה אטרקטיבי היסטורית. נחתכה המון יודע מה עובר עליה?סגור
-
26.רעיון לכתבהיונה 04/08/2020 16:25הגב לתגובה זו0 0טלה לימוד,לימוד מרחוקסגור
-
25.האם פארמוס (PARS) הפכה ל-W WORLDC , סימול (PARSD)שאלה לשלמה 04/08/2020 07:15הגב לתגובה זו0 0האם חברה אחרת רכשה את השלד? התמזגה?סגור
-
לא (ל"ת)שלמה גרינברג 04/08/2020 13:30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
24.האם פארמוס (PARS) שינתה שם ל-(WORLDC (PARSD..?שאלה לשלמה 04/08/2020 00:13הגב לתגובה זו0 0יש לך מושג אם התרחש בפארמוס איזשהוא שינוי בתוכן?סגור
- טען עוד
-
הפכה לאכן 08/08/2020 10:47הגב לתגובה זו0 0"מוס מפואר"סגור
-
23.שלמה אינטל מה דעתך? (ל"ת)גיא 03/08/2020 23:06הגב לתגובה זו0 0סגור
-
כפי שנכתבעזוב 08/08/2020 10:48הגב לתגובה זו0 0פה לא מזמן amdסגור
-
כתבתי באריכות (ל"ת)שלמה גרינברג 05/08/2020 15:35הגב לתגובה זו0 0סגור
-
22.שאלה תחום האשראיאורי 03/08/2020 14:10הגב לתגובה זו0 0שלמה שלום, למה לדעתך חברות ענק כמו אמזון, אפל, וולמארט לא מעיזות לאתגר את חברות האשראי (ויזה מאסטרקארד) ולהוציא אפשרויות תשלום שמנותקות מהם לגמרי. כאילו שיש כאן איזה אינטרס סמוי לא לעצבן את החברות הנל - ויזה, מאסטרקארד וכו.סגור
-
21.טיפולוגמשה 02/08/2020 11:53הגב לתגובה זו1 0מערכת תומכת בקרה רפואית מלאה , פשוט לא מבין אך אפשר לעבוד בלי זה בטח בימים / חודשים האחרונים ..... חפשו בגוגל טיפולוג ....סגור
-
20.מישהו כתברינה 01/08/2020 18:36הגב לתגובה זו0 0שני כללים חדשים לבאפט.הראשון לעולם לא תריץ מניה,והשני אל תשכח הכלל הראשוןסגור
-
חלש. הערה לא מצחיקה (ל"ת)רינתיה 02/08/2020 08:41הגב לתגובה זו0 0סגור
-
הערה נכונהרציני 04/08/2020 16:28הגב לתגובה זו0 0אדון באפט קנה בדיוק בזמן ולפני הקפיצה והספליט!הכותב צודק,אכן נראה כהרצה לא מצחיקהסגור
-
19.gskeinatcn 01/08/2020 13:51הגב לתגובה זו0 0שלמה שלום, מאמר מלמד ומעניין כתמיד תודה. שאלה לגבי - gsk -מאחר ומפתחת את הרכיב המוצמד לחומר הפעיל המתוכנן לחיסון עתידי לקורונה -האם משמעותית כהשקעה? או עדין עדיפות לסל? תודהסגור
-
עדיין עדיפות לסל (ל"ת)ירדן 02/08/2020 08:41הגב לתגובה זו0 0סגור
-
18.מיכשור רפואיציקי 01/08/2020 12:58הגב לתגובה זו2 0הקרנות בארץ עשו 20-30 % במהלך השנה. אין תלונות. סקטור פורץ......סגור
-
איזה קרנות יש לתחום הזה בארץ? (ל"ת)יובלי 02/08/2020 08:42הגב לתגובה זו0 0סגור
-
לא קרנותמניות 08/08/2020 10:51הגב לתגובה זו0 0אילקס מדטניקהסגור
-
5128020 של מגדל (ל"ת)קבל 06/08/2020 16:18הגב לתגובה זו1 0סגור
-
באטמכ"כ 08/08/2020 10:53הגב לתגובה זו0 0נובולוגסגור
-
17.nמי צריך רפואה מרחוק? יש לי אקונומיקה בבית (ל"ת)ומחטא עם וודקה 70% 01/08/2020 10:28הגב לתגובה זו0 1סגור
-
16.גרינברגיונה 01/08/2020 10:19הגב לתגובה זו2 1ייסדת מקצוע חדש "היסטוריון בורסה",כל הכבוד!!!סגור
-
15.היכונו היכונויוכי 01/08/2020 10:13הגב לתגובה זו0 0כתבה על הזהב בשער 4000 דולר!סגור
-
14.וכמו תמיד....אבי 01/08/2020 10:11הגב לתגובה זו0 0אחרי שהסוסים ברחו מהאורווה.....סגור
-
13.גילו את תעוזהמוקי 01/08/2020 08:40הגב לתגובה זו1 0לתעוזה 4 אחוז TYTO לדעתי אקזיט בדרך , בנוסף קופת מזומנים יפה , בהצלחה שבוע טובסגור
-
טייטו עדיין לא נסחרת (ל"ת)מוקי פוקי 02/08/2020 08:43הגב לתגובה זו1 0סגור
-
הוא עעעמרקצת שכל 08/08/2020 10:55הגב לתגובה זו0 0שתעוזה ישבה את tyto 4%סגור
-
12.מזמן הפסקתי להשקיע בארץמחזיק ב Tdoc, lvgo, gmed על כולן הרווחתי המון , מה 01/08/2020 07:38הגב לתגובה זו3 0מחזיק ב Tdoc, lvgo, gmed על כולן הרווחתי המון , מה יש לחפש בארץ שתיים ורבע מניות שגם הן דואליות ממשיך להחזיק אותן בכלל שלמה יש לך אחלה כתבות תכתוב יותר השוק בארץ לא מעניין והכתבות שלך מצויינות יש עוד הרבה תחומים מעניינים כמו חברות שמתעסקות בתחום הגנטי או פרסום לצורותיו השונות באינטרנט תודה לך שלמהסגור
-
ראיתילרון 08/08/2020 10:57הגב לתגובה זו0 0מיזוג tdoc lvgo,ואחרי רווח נהדר מיד ברחתי....סגור
-
11.חבל שלא פירסמת!!! (ל"ת)חבל שלא 31/07/2020 22:25הגב לתגובה זו1 1סגור
-
10.המניות שציינתיוסי 31/07/2020 18:06הגב לתגובה זו2 0אינן "'יקרות",אלא הן ממש ממש יקרות!!!!!!!!!!!כולל הסלים!!!!!סגור
-
והוא כותב שהן יקרות כל הזמן, ובגלל זה גם לא ממליץ עליהןדגן 03/08/2020 12:52הגב לתגובה זו0 0.אלא רק לקחת אותן בחשבון ל"יום פקודה".סגור
-
כך כתוב בכתבה, יוסי!! (ל"ת)שלמה גרינברג 01/08/2020 09:23הגב לתגובה זו1 0סגור
-
כתוב "יקרות"יוסי 04/08/2020 16:31הגב לתגובה זו0 0ולא ממש ממש יקרות,ויחי ההבדל הקטן!למשקיע הקטן.....סגור
-
9.האם לדעתך אמזון,פייסבוק,אפל...ימשיכו את המומנטום שלהםשאלה לשלמה 31/07/2020 15:00הגב לתגובה זו2 1הגדולות דוהרות קדימה, ונראה שהן "מתנתקות" משאר השוקסגור
-
אני יום שנירינה 01/08/2020 18:38הגב לתגובה זו2 0קונה cscoסגור
-
צודקת (ל"ת)גמזו 02/08/2020 08:44הגב לתגובה זו0 0סגור
-
8.למדתי על תחום חדש שלא הכרתי. מעניין ומרתק (ל"ת)ושוב תודה לשלמה 31/07/2020 14:58הגב לתגובה זו7 1סגור
-
לא הכרת?יוסי 31/07/2020 18:09הגב לתגובה זו2 3אז נכון להיום אל תתקרב!,ראה הוזהרתסגור
-
7.טרמפ מפחד מהבחרות בטוח שהוא נופל והבורסה מתרסקת לברוח כדוד 31/07/2020 13:33הגב לתגובה זו0 3חברים לברוח כמה שיותר מהר לפנה המפולת בבורסה גם הבורסה בסי כול הזמניםסגור
-
6.כול העולם בסיחרור והבורסה רק עולה למרות שהגיעה לסי (ל"ת)אבי 31/07/2020 13:29הגב לתגובה זו0 2סגור
-
5.4 חברות מנהלות את הבורסהמה יקרה והם ימשכו את כספםדוד 31/07/2020 13:28הגב לתגובה זו0 2חברים הזהרו ממלכודת דבש 4 חברות מרצים את הבורסה וכך זה עובד אחד קונה אשני מחר וכך הבורסה רצה למעלה בלי מעצורם ואין פיקוח למה כי הכול מכונות ולוכלכלי הם יכולים לפיל את הבורסה מתי שהם רוצים אפו המפקח על הרצאתה מניותסגור
-
תוכל גם לפרט מי קונה את מי? (ל"ת)שלמה גרינברג 02/08/2020 09:32הגב לתגובה זו2 0סגור
-
שילחו את העילגנהדר 08/08/2020 10:59הגב לתגובה זו0 0לקורססגור
-
דודמשה 01/08/2020 14:01הגב לתגובה זו1 0רוצה הכתובת של האולפן לעברית ?סגור
-
לדעתייוכי 31/07/2020 18:12הגב לתגובה זו0 1יש לפצלן במהירות,ולא ......,,,,,,סגור
-
אז כך:שלמה גרינברג 02/08/2020 09:34הגב לתגובה זו3 0את AT&T פיצלו ב 1982] ל 9 חברות, AT&T ושמונה אזוריות וכול בעלל מניות של AT&T קיבל עוד 8 מניות. שנה לאחר מכן הגיעו כול ה 9 לרמות המחיר של T מלפני הפירוק כך שהמשקיעים עשו פי 9 בשנה. ומה קרה מאז? החלו להתמזג בחזרה והיום יש שוב 4 אוליגפוליות. פירוק לא עוזר לאישסגור
-
יחי ההבדלשלמי 04/08/2020 16:34הגב לתגובה זו0 0בין אז והיום,לא ניתן להשוות,היום פיצול מחויב המציאות,יעזור או לא!סגור
-
4.תעודות הסל לא סחירותאברהם 31/07/2020 11:35הגב לתגובה זו1 0תעודות הסל שציינת, צעירות ולא סחירות כל כך, תשומת ליבךסגור
-
אני רק מביא דוגמאותשלמה גרינברג 01/08/2020 09:27הגב לתגובה זו1 0ואם תקרא את הכתוב תוכל לגלות ש VHT סחירה ביותר וכפי שכתבתי, מבחינתי היא עדיפה. קורא שקונה על סמך הכתבות ואינו בודק לעומק מגיע לו שיפסיד כך אני כותב מאז ומעולם.סגור
-
כמה שאתהנירו 04/08/2020 16:35הגב לתגובה זו0 0טוב לב,זה שאתה הפסדת בעברך ,וזה בכתובים,לא אומר שצריך "לאחל" זאת לאחריםסגור
-
3.המון ניתוחים על ענפים שמרוויחים מהקורונה,וחברות שתדהרנהליבי 31/07/2020 11:26הגב לתגובה זו1 1ובסוף מגיעה חברת צרכנות פשוטה, Tupperware, ומכפילה את שערה ביומיים...סגור
-
חברה פמיניסטיתארי 01/08/2020 14:02הגב לתגובה זו0 0שנים לא משהו,פתאום קופצת ,הרצה?סגור
-
2.אתה תמיד מעניין שלמה (ל"ת)יעקב 31/07/2020 11:25הגב לתגובה זו11 0סגור
-
1.סקירה מאוד מאוד מעניינת, תודה (ל"ת)המבין 31/07/2020 10:39הגב לתגובה זו11 0סגור