בנק ישראל: בבנק יהב עלות עמלות העו"ש היא הנמוכה ביותר

על פי נתוני הבנק בשנים האחרונות, חלה ירידה בשיעור ההכנסות של המערכת הבנקאית מעמלות ביחס לנכסים, בין היתר בשל הפיקוח על הבנקים וחוק הריכוזיות; באילו בנקים גובים את העמלות הנמוכות ביותר ואיך אפשר להוזיל עלויות?
 | 
telegram
(2)

במהלך 11 השנים האחרונות חלה ירידה בשיעור ההכנסות של המערכת הבנקאית מעמלות ביחס לנכסים, בשיעור מצטבר של כ-34%. כך, עולה מסקירה שמפרסם היום בנק ישראל.

עוד עולה כי, עלות ביצוע פעולה בנקאית בערוץ ישיר, נמוכה בממוצע בכ-75%, מעלות ביצועה באמצעות פקיד. מבין המסלולים השונים (בסיסי ומורחב), בבנק יהב תשלמו את העמלה הנמוכה ביותר, בעוד בבנק מרכנתיל תשלמו את הגבוהה ביותר. מבין הבנקים הגדולים, בדיסקונט תשלמו את העמלה הנמוכה יותר בשני המסלולים.

ירידה הדרגתית בהכנסות המערכת הבנקאית
הירידה בהכנסות של המערכת מעמלות ביחס לנכסים, בשיעור של 34%, מיוחסת למכלול המצטבר של פעולות הפיקוח והמערכת הבנקאית בתקופה הזו. זאת לצד, ההשלכות החשבונאיות ממכירת ישראכרט ולאומי קארד (מקס), בהמשך ליישום החוק להגברת התחרותיות וצמצום הריכוזיות בשוק הבנקאות בישראל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות


מקור: בנק ישראל

בתוך כך, במהלך תשע השנים האחרונות (2011-2019) חלה ירידה של כ-17% בעלות החודשית הממוצעת לחשבון משק בית ובנקאות פרטית. כך, העלות החודשית, הממוצעת לחשבון משק בית ובנקאות פרטית, לשנת 2019, הסתכמה בכ-26.9 שקל.

בבנק ישראל מציינים, כי צעד משמעותי שנכנס לתוקף בחודש אוגוסט 2019 הוא צירוף יזום של עסקים קטנים ועוסקים מורשים לשירות המסלולים הבסיסי או המורחב, המשתלם ביותר עבורם. הצעד צפוי לתרום להפחתת עמלות בחשבון העו"ש של עסקים קטנים ועוסקים מורשים.

בנקאות ישירה מאפשרת חיסכון
מהסקירה עולה כי, עלות ביצוע פעולה בנקאית בערוץ ישיר, נמוכה בממוצע בכ-75%, מעלות ביצועה באמצעות פקיד. על כן, לקוחות שמעוניינים להוזיל את העמלות שהם משלמים, יכולים לעבור לאמצעים הטכנולוגיים המתקדמים שמציעה הבנקאות הישירה.


מקור: בנק ישראל

החל משנת 2014, בנקים מחויבים להציע ללקוחותיהם את שירות המסלולים (בסיסי ומורחב) בחשבון העו"ש. השירות מציע תשלום של סכום חודשי קבוע עבור ביצוע מספר פעולות מוגדר מראש (פעולה על ידי פקיד ופעולה בערוץ ישיר). כך, במחצית השנייה של שנת 2019 הצטרפו לשירות המסלולים כ-190 אלף חשבונות.

מסלול עמלות בסיסי 
המסלול כולל עד 10 פעולות בערוץ ישיר ועד פעולה אחת על ידי פקיד בחודש, ומחירו מפוקח ואינו יכול לעלות על 10 שקל. בבנק מציינים כי, ההצטרפות למסלול הבסיסי כדאית למשקי הבית על פני תשלום בגין כל פעולה בנפרד במרבית הבנקים, (למעט בבנק יהב ומסד). 

מהנתונים עולה כי, בכלל המערכת הבנקאית, ההוצאה בגין עמלות עבור סך הפעולות הכלולות במסלול הבסיסי הנמוכה ביותר הינה בבנק יהב, ובבנק מרכנתיל היא הגבוהה ביותר. מבין חמשת הבנקים הגדולים, בבנק דיסקונט ההוצאה היא הנמוכה ביותר, בעוד שבבנק הפועלים ובבנק מזרחי היא הגבוהה ביותר. בתוך כך, בחודש מרץ 2019 בנק מזרחי העלה את תעריף המסלול הבסיסי מסכום של 9 שקל לחודש לסכום של 10 שקל.


מקור: בנק ישראל

מסלול עמלות מורחב
המסלול כולל עד 50 פעולות בערוץ ישיר ועד 10 פעולות באמצעות פקיד, ותעריפו נע בין 20 שקל ל- 30 שקל. מסלול זה עשוי להתאים לעוסקים מורשים ועסקים קטנים ולמשקי בית המבצעים כמות גדולה יחסית של פעולות.

בכלל המערכת הבנקאית, ההוצאה בגין עמלות עבור סך הפעולות הכלולות במסלול המורחב הנמוכה ביותר הינה בבנק יהב ובבנק מרכנתיל היא הגבוהה ביותר. מבין חמשת הבנקים הגדולים, בבנק דיסקונט והבינלאומי ההוצאה היא הנמוכה ביותר, בעוד שבבנק מזרחי היא הגבוהה ביותר.
.

מקור: בנק ישראל

פעולות בניירות ערך
בבנק מציינים כי גם בעמלות בגין פעולות בניירות ערך, יש יתרון מובהק לבנקאות הישירה על פני הפקידים. 


מקור: בנק ישראל

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אין עמלות עוש אבל גם אין שירות.... (ל"ת)
    ירון 07/03/2021 09:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    כל בנקים גנבים על חליפות ועניבות.
    אידיוט 03/08/2020 00:37
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הבנקים לא מייצרים כלום. הם מרוויחים מעמלות ההלוואות בריבית גבוהה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות