הפיקוח דורש מהבנקים לחפש יותר טוב למי שייכים 6.8 מיליארד שקל

הפיקוח על הבנקים פרסם הוראות חדשות שמטרתן לשפר את אופן הטיפול בפיקדונות ללא תנועה ובחשבונות שבעליהם נפטרו; בין היתר, הבנקים יידרשו לחפש את פרטי ההתקשרות של הלקוח במרשם האוכלוסין

 | 
telegram
(3)

הפיקוח על הבנקים פרסם היום טיוטת הוראת ניהול בנקאי תקין חדשה שמטרתה לשפר את אופן הטיפול בפיקדונות ללא תנועה ובחשבונות שבעליהם נפטרו, באמצעות הרחבת חובות האיתור של הבעלים.

על פי ההנחיות החדשות, הורחבו החובות המוטלות על הבנקים לאתר את בעלי הכספים האבודים, בין היתר על ידי הרחבת החיפוש אחר פרטי ההתקשרות של הלקוח ופנייה למרשם האוכלוסין על מנת לאתר את כתובתו.

כמו כן, כל בנק נדרש לוודא קיומה של פונקציה ארגונית, שמתפקידה לוודא טיפול בפיקדונות ללא תנועה ואף הוגדרו תפקידי ההנהלה הבכירה של הבנק והדירקטוריון בטיפול בפיקדונות ללא תנועה ובפיקוח ובקרה על עבודת הגורם האחראי על הנושא.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בנוסף, פורטו הממשקים השונים בין הבנקים לאפוטרופוס הכללי, לרבות קביעת חובות איתור נוספות החלות על הבנק סמוך למועד הדיווח לאפוטרופוס הכללי. הפיקוח על הבנקים פועל בנוסף לעדכון הצו, הקובע את כללי ההשקעה של פיקדונות ללא תנועה, במטרה לקבוע מנגנון פשוט להשקעת הכספים.

"פיקדון ללא תנועה", מוגדר כפיקדון שלגביו עברו 10 חודשים מיום שהתקבלה הוראה אחרונה מבעליו. לגבי פקדונות אלו הבנק נדרש ליצור קשר עם בעליהם סמוך למועד פרעונם.

על פי נתוני הפיקוח על הבנקים, נכון לתאריך 30.6.2020 קיימים במערכת הבנקאית כ-539 אלף חשבונות בנק ופיקדונות ללא תנועה, בסך מצטבר של כ-6.8 מיליארד שקל. מתוך סכום זה, מספר חשבונות הבנק של נפטרים עומד על כ-90 אלף, בסכום מצטבר של כ-1.7 מיליארד שקל.

המפקח על הבנקים, יאיר אבידן: "הפיקוח על הבנקים מייחס חשיבות גבוהה לחיזוק ההוגנות במערכת היחסים בין הבנקים לבין לקוחותיהם, על מגוון השירותים שניתנים על ידם. ההוראה החדשה, מדגישה את חשיבות הטיפול של הבנקים בפיקדונות ללא תנועה וחשבונות של נפטרים, ומאפשרת שימוש במגוון כלים לאיתור הלקוחות, במטרה לסייע בהשבת כספים אבודים לבעליהם. במקביל, הלקוחות מוזמנים להמשיך ולנצל את הכלי הידידותי שפותח עבורם ולהיכנס לאתר האינטרנט "הר הכסף 2" על מנת לבדוק, ללא עלות ובצורה קלה ופשוטה, האם קיימים על שמם פיקדונות ללא תנועה ולסייע ליורשים לאתר חשבונות בנק של נפטרים."

פרסום הטיוטה הוא בהמשך להקמת אתר האינטרנט "הר הכסף 2", המאפשר ללקוחות הבנקים לאתר, ללא עלות, פיקדונות ללא תנועה על שמם ומסייע ליורשים לאתר חשבונות בנק של נפטרים.

האתר מציג ללקוחות את שמות הבנקים בהם יש להם פיקדונות ללא תנועה, אך לא מוצג מידע אודות הסכומים בחשבון או בפיקדון – לצורך כך, ולצורך משיכת הכספים, על הלקוח לפנות לבנק ששמו ופרטי הקשר שלו עלו בתוצאת החיפוש.

באותו אופן, "הר הכסף 2" מהווה גם כלי יעיל עבור יורשים לאתר חשבונות בנק של נפטרים ללא עלות.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    תחלק בין הלקוחות
    יוסי 05/08/2020 14:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הבנקים צריכים לחלק שווה בשווה בין כלל הלקוחות את העודפים ולא לכיסו הפרטי נהנה שלא תרם מאומה
    סגור
  • 2.
    והר הכסף
    יצחק 04/08/2020 21:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מדובר באפליקציה, לא הכי אמינה מעודכנת. ומה עם חברות הביטוח ששם רב הסיכויים שהכספים יישארו. זה לא כזה מסובך למצוא את היורשים הכל תלוי המוטיבציה בעיקר
    סגור
  • 1.
    ממש בדיחה חסכונות של אנשים שלא מפרישים כסף שוטף
    הר של כסף 04/08/2020 15:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אבל הקרן מפעילה את החשבון קרנות השתלמות וקופות גמל ולאלה האוצר קורא חשבונות אבודים. לא אבודים בכלל
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות