המהלך של טראמפ הצליח? הפד' משפר חלק מתוכנית התמריצים

בסופ"ש האחרון הודיע טראמפ על צו נשיאותי לחלוקת תוספת של 400 דולר לשבוע לכל מובטל. הרשויות המקומיות בארה"ב צריכות לממן כ-100 דולר מתוך סכום זה. לאחר תלונות של נציגי הרשויות נמצא הפתרון - הפד' משפר את תוכנית תמריצים לשוק המוניציפלי
 | 
telegram
(3)

טראמפ הצליח לגרום לפד' להשיק תמריצים חדשים לשוק? בעקבות הקיפאון הפוליטי בארה"ב בחודשים האחרונים סביב סוגיית התמריצים הפיסקלית לכלכלה האמריקנית, נשיא ארה"ב בחר ללכת בסופ"ש האחרון לכיון של צו נשיאותי. ע"פ הצו שהוכרז, כל מובטל בארה"ב צפוי לקבל תוספת של 400 דולר לשבוע, כאשר הממשל הפדרלי מממן רק 300 דולר מסכום זה - שאר הכסף צריך להגיע מהרשויות המקומיות בארה"ב. 

מאז ההודעה של טראמפ הלחץ של הרשויות המקומיות בארה"ב על המחוקקים זינק, במיוחד בצד הדמוקרטי. נציגי הרשויות טענו כי לנוכח הפגיעה בהכנסות בעקבות נגיף הקורונה הם אינם יכולים לעמוד בהתחייבות זו. כעת נמצא הפיתרון? הפד' הודיע אתמול לקראת סגירת המסחר כי הוא משפר את תוכנית ההלוואות שלו לשוק האג"ח המוניציפלי (Municipal Liquidity Facility או בקיצור MLF).

איך עובדת תוכנית ה-MLF?
לפד' אסור לבצע רכישות של אג"ח מוניציפלי לפי החוקה האמריקנית, שמתירה רק רכישת אג"ח של הממשל הפדרלי. איך זה בכל זאת הפד' עוקף את הגבלות אלו? הממשל האמריקני מקים גוף השקעות מיוחד (special purpose vehicle או בקיצור SPV).  הפד' מלווה לאותו גוף השקעות מיוחד והוא זה שמבצע את ההשקעות בפועל. מי ששולט בפועל על הרכישות משרד האוצר האמריקני.. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החלק החשוב בתוכנית, המינוף, פועל גם ב-SPV הנוכחי. ע"פ הפרטים שסיפק הפד' אתמול, הממשל האמריקני צפוי להזרים 35 מיליארד דולר בלבד למכשיר, כאשר הפד' מעניק מינוף של עוד 465 מיליארד דולר.

בסוף אפריל האחרון הפד' שיפר משמעותית את התנאים בתוכנית זו, כאשר היא כוללת כעת גם מדינות עם 500,000 תושבים וערים עם 250,000 תושבים. בנוסף, הבנק הוריד את הקריטריונים לרכישה, כך שהוא יכול לרכוש כל אג"ח מוניציפלית, עם דירוג של BBB-/Baa3. בדומה לתוכנית האחרות של הפד', הבנק הודיע כי הוא יכול לקנות אגרות חוב מתחת לדירוג זה, אם לפני ה-8 לאפריל הן עמדו בקריטריונים לתוכנית. המשמעות: ה-SPV יכול לקנות אג"ח של מדינות ורשויות מקומיות בדירוג "זבל". 

חשוב להדגיש כי למרות שהפד' השיק את התוכנית הזו לפני מספר חודשים, כמעט ולא היה בה שימוש. נכון לסוף יולי, אילינוי הבעייתית הייתה המדינה היחידה שהשתמש בתוכנית זו כאשר לוותה כ-1.2 מיליארד דולר, כאשר נזכיר שוב כי ל-SPV יש פוטנציאל קנייה של כ-500 מיליארד דולר. 

מדוע אין שימוש בתוכנית? מהסיבה הפשוטה שהמדינות בארה"ב מסוגלות היום לגייס בריבית נמוכה יותר מאשר הריביות שהפד' מציע בתוכנית. 

מה השיפור שהפד' עשה אתמול? הבנק הודיע כי הוא מוריד את הריביות ברכישות שלו ב-50 נק' בסיס. בסיטואציה כזו, הפד' צפוי לקלוט חלק ניכר מההנפקות בשוק האג"ח המוניציפלי. במקביל, המהלך צפוי להוריד משמעותית את עלויות הגיוס בשוק זה. 

מרווחי האשראי בהם הפד' יבצע רכישות בשוק האג"ח המוניציפלי

כך או אחרת, גם אם המהלך של טראמפ לקבוע כי חלק מהעלויות יפלו על הרשויות המקומיות לא היה מתוכנן, התוצאה מהאירועים האחרונים בהחלט משמחת עבור הנשיא. הפד' צפוי להגדיל עוד יותר את התערבותו בשווקים הפיננסיים

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    כסף על הרצפה . (ל"ת)
    עליות עצומות בדרך 12/08/2020 20:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    כן, התיק ייפול על הנגיד פאוול, זכרו אותי
    זיוכוסברה 12/08/2020 19:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גאונים ? לא !!! " גאונים " ? כןןן!!!
    סגור
  • 1.
    עד מתי? (ל"ת)
    אחד שלא מבין 12/08/2020 18:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות