יש קרפצ'יו: מיט טק הדפיסה בהצלחה שכבת בשר דקה

בחברה אומרים כי ככל הידוע להם, אף חברה בעולם עוד לא הגיעה לנקודת הציון של הדפסה מוצלחת מדיו טבורי. בחברה אומרים כי זה מקרב אותם ליעד המרכזי שלהם: הדפסת סטייק במשקל 100 גרם
 | 
telegram
(7)

חברת הביו-מזון, {מיט-טק}, המפתחת תהליך להדפסה תעשייתית של בשר נקי באמצעות מדפסת תלת-ממד, מדווחת כי עמדה באבן דרך משמעותית מבחינתה – הדפסת נתח בשר מדיו של תאי גזע, המורכבת מתאי שומן ושריר אשר התחברו לכדי רקמה דקה ואחידה של בשר.

"השלמת אבן דרך זו לפני לוח הזמנים שהציבה החברה, מהווה הישג משמעותי המאפשר לה להתקדם לאבן הדרך המרכזית הבאה בתהליך הפיתוח שהנה הדפסת נתח סטייק במשקל 100 גרם", כתבו מיט טק בהודעתם.

במסגרת הניסוי שנקרא 'פרויקט קרפצי'ו', הצליחה החברה להדפיס שכבת בשר המורכבת מתאי שריר ושומן שהופקו מתאי גזע. מיט-טק פיתחה את כל תהליך הגידול של מרכיבי הרקמה ולאחר מכן ביצעה הדפסה תלת-מימדית דיגיטלית באמצעות מדפסת ייעודית, פרי פיתוחה של החברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"ככל הידוע לחברה, זו הפעם הראשונה בה חברה מסחרית, ביצעה הדפסה דיגיטלית תלת-מימדית של דיו ביולוגי אשר הביאה לכדי התחברות לרקמה חיה הבנויה מתאים שונים לאחר שהופקו מפרה", כתבו. "כל תהליך גידול התאים נעשה ללא פגיעה כלשהי בבעלי חיים. אבן הדרך נבדקה ע"י פרופ' טל דביר ואושרה ע"י ועדת הביקורת".

פרופ' טל דביר שהנו יועץ חיצוני לחברה: "בוצעה בהצלחה הדפסה ראשונית של תאי שריר ותאי שומן לכדי רקמה אחת בסיסית. על פי האנליזות שבוצעו ניתן לראות בוודאות כי הרקמה המהונדסת, אמנם בסיסית ודקה, אך מכילה אזורי שריר ואזורי שומן וכי מטרות הניסוי הושגו. זהו הישג משמעותי וייחודי בתחום הדפסת הרקמות, אשר מקרב את מיט-טק להדפסת נתח בשר למאכל ולדריסת רגל חשובה ברמה הבינ"ל בתחום הדפסת הרקמות."

מנכ"ל מיט-טק שרון פימה: "אנו נרגשים להודיע על אבן דרך רבת משמעות בהתאם לתכנית העבודה של החברה, אשר מקרבת אותנו צעד נוסף אל עבר פיתוח טכנולוגיה פורצת דרך. זהו צעד נוסף בדרך לחזון החברה לבניית מפעל לגידול ולייצור תעשייתי של נתחי בשר בשילוב טכנולוגיית הדפסה, ללא שחיטה או פגיעה כלשהי בבעל חיים, טכנולוגיה אשר תוכל להפחית דרמטית את זיהום האוויר, אובדן מקורות אנרגיה ואיבוד שטחים עצומים לטובת גידול בע"ח עבור שחיטה."

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    טכנולוגיה פורצת דרך
    אלעד 17/08/2020 17:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מדהים! כל פעם מחדש מצליחים שוב ושוב להתקדם. המניה תזנק לשמיים בקרוב מאד..
    סגור
  • 6.
    כדאי לכם להדפיס כסף מאשר להדפיס קרפצ'יו-4 אחוז..
    tt 17/08/2020 17:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה מה שנותנים ל"פריצת דרך"...עלוב!!!!ומצחיק..
    סגור
  • 5.
    מיט טק
    מתקרבים ליעד של ה 100 גר׳ וגם להנפקה. תגיע לשערים 17/08/2020 13:25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מתקרבים ליעד של ה 100 גר׳ וגם להנפקה. תגיע לשערים גבוהים פי כמה סמוך להנפקה
    סגור
  • 4.
    מילניום בדרך להיות חוד החנית. שאפו למשקיעים לטווח הארוך (ל"ת)
    רננה 17/08/2020 13:22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 3.
    מה לגביי יישון
    גיא 17/08/2020 11:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מעניין אם הבשר המהונדס מתיישן בצורה זהה לבשר ביולוגי, יש להליך הזה השפעה משמעותית על איכות וטעם הנתח.
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    "פעם ראשונה" ובקושי עולה 5..ממש פריצה (ל"ת)
    אא 17/08/2020 11:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    מחיר
    יוסי 17/08/2020 11:03
    הגב לתגובה זו
    0 1
    100 גרם יהיה 10,000 דולר
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות