"הגדלת הייצור והחלשות הדולר האטו את עליית מחירי הנפט"
להערכת ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, החולשה של הדולר מנעה ירידה במחירי הנפט על אף הגדלת הייצור על ידי אופ"ק+. הביקוש לנפט צפוי להישאר נמוך בעת הקרובה, וכי עד סוף השנה נראה עלייה מתונה בלבד במחירי החוזים העתידיים.
לדברי בפמן, "נראה שחולשתו של הדולר בעולם השפיעה על מחירי הנפט ומנעה ירידה של המחירים. השילוב של היחלשותו של הדולר מחד והגדלת יצור הנפט מאידך, לצד והחשש מאי התחזקות הביקושים לנפט, על רקע המשך התפשטות נגיף הקורונה במספר רב של מדינות, האטו את עליית מחיר הנפט. להערכתנו, בטווח הבינוני הקשר בין היחלשות הדולר ובין מחיר הנפט צפוי להתהדק והמשך היחלשות הדולר צפויה לתמוך במחיר הנפט".
להערכתו, "במבט קדימה, מחיר הנפט יושפע מן הספקות, בנוגע למידת המשך קיום ההסכם על ידי המדינות החברות בקבוצת OPEC+ בדגש על רוסיה ועיראק, ומן ההערכות בנוגע להתפשטות וירוס הקורונה בעולם, ובפרט בסין ובארה"ב, והשפעותיו על הכלכלה העולמית".
"להערכתנו, הביקוש לנפט צפוי להישאר נמוך בעת הקרובה, זאת למרות שהביקוש למוצרי נפט החל לעלות מרמת השפל. במידה והגל השני של נגיף הקורונה יימשך באזורים נרחבים יותר ויותר אזי קיים סיכון להחזרת המגבלות החברתית במקומות שונים בעולם, אשר יאטו את הפעילות הכלכלית ויקטינו את הביקוש לנפט".
בפמן מעריך כי "רק לאחר בלימת התפשטות וירוס הקורונה, בדרך שתאפשר הקלה ברורה ומתמשכת על צרכני הנפט הגדולים – תעופה ותובלה – ניתן יהיה לצפות להמשך עליית של ממש במחיר הנפט. במבט לסוף 2020, החוזים העתידיים מצפים לעליית מחירים מתונה בלבד לכ-46.2 דולרים לחבית BRENT ומחיר חבית מסוג WTI צפוי לעלות לכ-43.5 דולרים לחבית".
"עם זאת, קיים חשש של ממש שבמהלך פרק הזמן שנותר עד לסוף 2020, עם דגש על מועדי פקיעת חוזי WTI בחודשיים הקרובים, תתכן ירידת מחירי נפט מחודשת, זאת ככל שהסימנים להחרפת מצב הווירוס ימשיכו ויתגברו".
"בטווח הארוך יותר, רק לאחר התאוששות העולם ממשבר הקורונה המתמשך, ישנם גורמים שיתמכו בביקוש לנפט ובהם: חידוש צמיחת כלכלת ארה"ב לאחר בלימת התפשטות וירוס הקורונה ומהלך יישום תקנות IMO 2020 שיעלה את הביקוש לתזקיקים דלי גופרית, זאת כאשר נפח הסחר הימי, שנפגע מאוד, ישוב ויעלה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה