"הדוחות מציגים את הפירות של העבודה, המשקיעים יבואו דרך התוצאות"

לאחר הדוח, מוטי אלמליח מנכ"ל טלרד נטוורקס, מסביר מה השתנה בחברה בשנה האחרונה, מה הם מנועי הצמיחה לשנים הקרבות, וכיצד מחזיר את האמון של המשקיעים במנייה
 | 
telegram

חברת {טלרד נטוורקס} פרסמה הבוקר את תוצאותיה לרבעון השני של השנה, עבורה מדובר ברבעון חזק שני ברצף, לאחר שידעה בעיקר מורדות מאז ההנפקה שלה לפני כשלוש שנים. בראיון לביזפורטל מסביר מוטי אלמליח מנכ"ל החברה כיצד הצליחה החברה לעבור לצמיחה במרבית הפרמטרים, ולעבור לרווחיות וכיצד מצליחים להחזיר את אמון המשקיעים בחברה.

במסגרת, הדוחות הציגה החברה שיפור הן בשורה העליונה והן בתחתונה. ההכנסות צמחו בכ-3%  ועמדו על כ-40.2 מיליון דולר, לצד מעבר לרווח נקי של 2.7 מיליון דולר. כמו כן, רשמה החברה שיפור ברווחיות הגולמית והתפעולית, בין היתר בשל גידול במכירות בתחום תשתיות תקשורת ו-IT.

"הדוחות הן תוצאה של תכנית שהתחלנו ברבעון השלישי של 2019, ששינתה את האסטרטגיה, ולקחה את החברה לאזורים של צמיחה. בגלל הקורונה, והעלייה בביקושים לאינטרנט, נהנינו גם מהגידולים בביקושים לציוד BWA, מוצרים שאנחנו מייצרים, שמספקים אינטרנט לאזורים כפריים בעולם. דוחות הרבעון והחציון מציגים את הפירות הראשונים של העבודה שהתחלנו. יש עוד דרך אבל אני מאד מרוצה מהכיוון ומהצמיחה".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

איך השפיעה הקורונה על הפעילות העסקית שלכם?
"בגלל שהקורונה בארה"ב ובעולם הגדילה את הביקושים לאינטרנט, והיות והציוד שלנו משמש את חברות הטלקום, חווינו גידולים משמעותיים בתחום. בנוסף יש לנו חברה שנותנת פתרונות למשרד הבריאות שנהנתה גם היא. מנגד, כשהמדינה הייתה סגורה, הייתה לכך השפעה על חלק מהחברות בפרוטפוליו. בכל אופן, הגידולים היו יותר גדולים מהאטה, ולמרות שהרבעון כולו היה בסימן קורונה הצלחנו לצמוח ולהביא אחלה של תוצאות".

ומה יהיו ההשלכות בטווח הרחוק?
"אני חושב שאת ההלם הראשון בארץ ובעלום עברנו, עכשיו אנחנו לומדים ברמה האנושית והעסקית לחיות לצד הקורונה. כך, שכשאני רואה קדימה אני חושב איך החברות שלנו חיות לצד הנגיף. אני מקווה שישתחררו עוד ועוד עסקים ושהמשק יחזור לקדמותו. אבל באמת קשה מאד לדעת".

סימני חיים בטלרד
עבור החברה מדובר ברבעון שני ברצף בו הציגה גידול בהכנסות ומעבר לרווח נקי, לאחר שבשלוש השנים האחרונות מניית החברה ידעה בעיקר ירידות. החברה שהונפקה בתחילת יוני 2017 החלה להיסחר לפי שווי שוק של כ-304 מיליון שקל, צללה לשווי שפל של כ-27 מיליון שקל בתחילת אפריל. מאז, ועל רקע התוצאות בשני הרבעונים האחרונים, זינקה מניית החברה לשווי שוק של כ-114 מיליון שקל.

התפתחות מחיר מניית החברה מאז הנפקתה ביוני 2017

איך אתה מסביר את השינוי מתחילת השנה?
"קודם כל טיפלנו באופן אגרסיבי מאד בהוצאות, השארנו את המו"פ, אבל בכל יתר הדברים צמצמנו. בנינו את החברה פחות כחברת אחזקות אלא יותר כתפעולית, אני מנהל אותה עם מטה מצומצם על כל ששת הפעילויות. מצד שני בנינו אסטרטגיה שאושרה על ידי בעלי השליטה - פורטיסימו, שכוללת מיקוד במוצרים, ובשווקים אליהם אנחנו מכוונים, וביסוס מנועי צמיחה. אני משוכנע שזו הסיבה לשני הרבעונים החזקים, ולכך שהתוצאות קדימה ימשיכו להציג צמיחה".

איך מחזירים את האמון של המשקיעים?
"אני מאמין שהמוסדיים והמשקיעים מעריכים תוצאות, החזרה של המשקיעים תבוא דרך התוצאות. ככל שנצליח לייצב את התוצאות, הצמיחה והרווחיות זה יקרה באופן טבעי".

מהם מנועי הצמיחה שלכם?
"סימנו לכל אחת מהפעילויות מנועי צמיחה, לדוגמא אנחנו רואים בעולם הסלולאר והכניסה ל-5G באמריקה הלטינית כמנוע צמיחה משמעותי. גם, שירותי הענן ועולמות המיפוי הממוחשב הם כאלה. הכיוון הכללי מעביר את טלרד לחזון שלי להפוך 'לפלטפורמה טכנולוגית'. אנחנו עובדים על המנועים באמצעות רכישות קטנות, או דרך גידול אורגני על בסיס הטכנולוגיה הקיימת". 

איפה אתה רואה את החברה בעוד שלוש שנים
"אני מסתכל על הרבעון הקרוב, אף מנכ"ל בשוק העסקי לא יכול לתת תחזיות כל כך רחוק. צריך לעבוד קשה רבעון אחרי רבעון, יש המון אילוצים, אני לא מסוגל לצפות שלוש שני קדימה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות