האם מארק צוקרברג גרם לממשל להחרים את טיקטוק בשל חשש עסקי?

חברת בייטדאנס הודיעה בסוף השבוע כי החברה תנסה להפוך את הצו הנשיאותי, אבל מסתבר שאחד מהאנשים המרכזיים שדחפו לחרם הוא הבעלים והמנכ"ל של פייסבוק, שככל הנראה חושש מהפופולריות של האפליקציה בארה"ב
 | 
telegram
(2)

האם מארק צוקרברג, המייסד והמנכ"ל של פייסבוק (סימול: FB) והבעלים של אינסטגרם וואטסאפ, דחף את הממשל להחרים את האפליקציה הפופולרית טיקטוק, שלה 80 מיליון משתמשים – צעירים ובעיקר צעירות – מחשש שהאפליקציה תתחרה על נתחי שוק של הפלטפורמות הפייסבוקיות?

לפי הדיווח באתר מארקטווטצ', בסתיו האחרון צוקרברג ערך סדרת הרצאות ופגישות עם סנאטורים, שם התריע כי חברות טק סיניות לא מחויבות לאותה רמה של חופש ביטוי שלה מחויבת פייסבוק. לפי גורמים המעורים בפרטים, באוקטובר צוקרברג סעד בחברתו של הנשיא דונלד טראמפ, שבה אמר לו כי החברות הסיניות מאיימות על חברות ההייטק האמריקאיות.

לפי הגורמים, בכל השיחות דיבר צוקרברג על טיקטוק באופן ספציפי. לאחר השיחות שערך עם סנאטורים משני צדי המפה הפוליטית, חלקם, בהם הדמוקרטי צ'רלס שומר, כתבו מכתבים לראשי המודיעין האמריקאים, בבקשה לבחון את טיקטוק באופן ספציפי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מעט לאחר שנשלחו המכתבים, הממשל החל לבצע פעילויות משמעותיות נגד טיקטוק וחברת האם, בייטדאנס. בשבוע שעבר חתם הנשיא טראמפ על צו נשיאותי שבו הוא מורה לחברה להתנתק מהנתח האמריקאי שלה ושגישתה של החברה לשווקים האלה נחסמו דה פקטו. גם WeChat של הענקית הסינית טנסנט (סימול: TCEHY). בצו כתב טראמפ כי יש חשש שמידע אמריקאי ידלוף לידי הממשל הסיני, דבר שהוא מבקש למנוע.

בייטדאנס דוחה את כל טענות הממשל, כשבסוף השבוע האחרון הודיעה החברה כי היא פונה לערכאות משפטיות כדי לנסות ולהפוך את ההחלטה. גם קבוצה של אזרחים סיניים הודיעו כי יעתרו לבית המשפט נגד ההחלטה לסגור את וויצ'אט. עם זאת, בשל אופי הצו, שמכוון על ידי הביטחון הלאומי האמריקאי, קשה לראות את בית המשפט הופך אותו.

סכסוך עסקי של אדם שמאבד את קהל היעד שלו
בקיצור, נראה שכל המהלך האמריקאי נובע כתוצאה מלחץ עסקי של האדם שיש לו גישה דיגיטלית ללמעלה מ-2 מיליארד בני אדם. מה שעל פניו נראה כתובענה לגיטימית של הממשל האמריקאי – לאחר שטיקטוק לא מילאה את כל סעיפי הרישום הנדרשות מחברות זרות שרוצות לבצע פעילות עסקית על אדמת ארצות הברית – נראה שמדובר יותר כמו סכסוך עסקי של הגוליית הפייסבוקי, שכבר כמה שנים מאבד את הנחשקות שלו מול קהלים צעירים לפלטפורמות כמו סנאפ (סימול: SNAP) וגם כמובן טיקטוק. 

מה שבאמת מצחיק, זו העובדה שצוקרברג דיבר בשם חופש הביטוי. חופש ביטוי זה לא הצד החזק של הפלטפורמה הספציפית הזו. להפך. לחברה יש נהלים מאוד ברורים, שלא מעט פעמים גם העלו נגדה ביקורת לגיטימית מאוד.

בין אם בכך שהיא תורמת לעלייה במסירת מידע כוזב, שהעלה את תנועת המתנגדת לחיסונים, כמו גם עידוד קמפיינים של שנאה במדינות רבות, או אפילו צנזורה של פטמות של נשים בתמונות. מה שלא מתאים ל"ערכי הקהילה" נחסם על הסף. לעיתים, ללא זכות ערעור. בקיצור, שצוקרברג לא יטיף לאף אחד על חופש ביטוי – פשוט אין לו זכות.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    כותאת אןמאת הכל (ל"ת)
    אתה שונא את פייסבוק 28/08/2020 16:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    פייסבוק זה אקבר נוכלים
    תום 26/08/2020 09:40
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סותמים פיות של אנשים לגיטימים אבל מאפשרים עידוד לרצח של יהודים. צוקרברג הזה צבוע.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות