זיו סגל
צילום: תמר מצפי
בלוגסטריט

איפה המלכוד של חברות האפס עמלות?

על תפיסת מציאות השווקים וכניסת המוני משקיעים, צעירים ברובם, לעולם ההשקעות; וגם אם נשקיע במניית אפל, שהאנליסטים אופטימיים לגביה, וגם במניות חבוטות בחברות המחזיקות בנכסים בניו יורק, תהיה לנו חוויה ניו יורקית מאוזנת בתיק

זיו סגל | (18)

השבוע הצטלבו שניים מהנושאים שעסקנו בהם לאחרונה: תפיסת מציאות השווקים וכניסת המוני משקיעים, צעירים ברובם, לעולם ההשקעות. נתחיל בתפיסת המציאות וייצוגה על ידי מדדי המניות. הנושא מתקשר להחלפת שלוש מניות במדד הדאו ג׳ונס וגם להשפעת הספליט של מנית אפל על המדד. מכיוון שמדד הדאו ג׳ונס מכוון בהצהרה לייצג את הכלכלה האמריקאית ומכיוון שבחירת המניות למדד נעשית על ידי ועדה ולא על פי מודל כמותי, הוועדה למעשה מעצבת את חזות הכלכלה האמריקאית.

> לקריאת הטורים הקודמים של זיו סגל

משקל כל מניה במדד הדאו ג׳ונס נקבע על פי השער שלה (ולא שווי השוק). לכן, משקלה של מנית אפל במדד ירד לאחר הספליט. כלומר, דווקא כשהחברה הפכה להיות הראשונה עם שווי שוק של 2 טריליון דולר היא תשפיע פחות על ״מדד הכלכלה האמריקאית״. כך גם, אם המניה תתקן למטה ואולי תאזן את החזות האופטימית של הכלכלה, מדד הדאו ג׳ונס ינזק פחות. חשוב לזכור מכך שמה שנדמה לנו כמציאות נכונה: מדדי מניות, הוא בסך הכל מציאות מדומה תוצר מחשבות של קבוצת אנשים. פרופסור גאלווי, אליו התייחסתי בשבוע שעבר, טוען שהמדד מסוכן ומטעה כי על פיו ניתן לחשוב שמצב הכלכלה האמריקאית מעולה. לטענתו, המדד משקף אולי את מצב שכבת 10% העליונים. אחת הסיבות כנראה היא שאפל לפני הפיצול מהווה כ-10% מהמדד.   כך גם הוצאתן של שלוש מניות מהמדד והכנסת Salesforsce, Amgen ו-Honeywell מעצבת מחדש את תפיסת המציאות כמו גם העבודה שאמזון ופייסבוק אינן כלולות במדד. מעניין לציין שבואינג עדיין כלולה במדד למרות שתיאורטית לפחות, TSLA נמצאת כרגע במרכז חווית המשתמש. בהתייחס לטסלה אומר גאלווי שאומנם הוא כבר טועה לאורך שנים בדברו עליה אבל בכל זאת צריך להבין שגם אם היא תמכור את כל המכוניות בעולם השווי שלה גבוה. המשפט החשוב בהקשר הזה מדבריו של גאלווי הוא שכרגע השוק מתעניין יותר בסיפור ופחות בכלכלה. לדעתי זהו משפט שמתמצת טוב את הווית השווקים כרגע. חשוב לזכור שלהבדיל אולי מנאסים טאלב, גאלווי הוא לא ״נביא זעם״ והוא משקיע פעיל במניות ואף מעביר סמינרים בתחום.   הסוגיה הנ״ל של תפיסת המציאות משתלבת עם הדיון שלנו בכניסתם ההמונים של המשקיעים הפרטיים לזירת המסחר ולחיקם של הברוקרים המפתים עם אפס עמלות (ושלא תבינו אותי לא נכון, אני בעד אפס עמלות שכן עמלות בוודאות לא תורמות להצלחה..). יש הקוראים למשקיעים האלו ״צעירים המבזבזים את כספי מענקי הצמיחה שלהם״.   למשקיעים האלו נועדה גם אפליקציה (שאינה זמינה לצערי בישראל שנמצאת מאחור, לצערי, ביחס לחשיפת המשקיע הישראלי לשירותים פיננסיים מתקדמים ) שנקראת Public, הדומה במקצת ל - Pepper Invest אליה התייחסתי בשבוע שעבר, לרבות אפשרות ההשקעה בכל סכום (אבל בגרסה משופרת: אין עלויות בכלל ויש לה מרכיב של השקעה חברתית ושיתוף).

האפליקציה חושפת את הקצה של הדיאלוג בדבר השקעות המילניאלס. מצד אחד - פלטפורמות מסחר ידידותיות, חדשניות, חברתיות וללא עמלות. אלטרנטיבה מצוינת לבנקים וחברות המסחר המסורתיות, אלטרנטיבה שמובלת על ידי רובין הוד החדשה יחסית ושוואב הוותיקה שהיתה חלוצת המסחר המקוון ושהצטרפה והאיצה את מהפכת ה״אפס עמלות״.

כאמור, אני בעד אפס עמלות ואין סיבה לשלם עמלות עושק על מסחר בוול סטריט!. זה משפט שאשמח לחזור עליו כל שבוע.   השאלה היא איפה המלכוד? ממה חברות האפס עמלות מרוויחות. פאבליק הוגנת מספיק לענות לשאלה הזו אבל לא עד הפרט האחרון שהוא המעניין. בהסבר שלה נמצא סעיף שנקרא Smart order routing. חברות כמו פאבליק ורובין הוד מקבלות כסף על העברת ״זרם ההוראות שלהן״. כלומר, יש מישהו שמוכן לשלם בשביל לקבל את ביצוע ההוראה שלכם. יש משפט שאומר: ״אם מישהו מציע לך משהו בחינם, אתה המוצר...״. למה שמישהו ירצה לשלם על שטף ההוראות של משקיעים צעירים ו/או חדשים בשוק ונלהבים? בגלל הסטטיסטיקה. היא מלמדת שבממוצע הם מפסידים (לטווח המידי והארוך יותר) ומי שיהיה בצד השני של שטף ההוראות הזה ירוויח.   החזון של ״בלוגסטריט״ ושלי הוא לעורר השראה ולהקנות ידע למשקיעים פרטיים. אבל, אני רוצה לעשות את זה בצורה מאוזנת ולהציג את המציאות לרוחבה ולעומקה על מנת שנוכל למקם את עצמנו במקום טוב בזרם. לכן, חשוב שנקשיב להוגים כמו נאסים טאלב וחשוב שנבין איך מי שעושה כסף בתעשיית שירותי המסחר המקוון חושב ומרוויח כסף. בסופו של דבר, כמו בתי הקזינו המפוארים, זה על חשבוננו.   לזכותה של פאבליק יאמר שהיא מכוונת משקיעים לטווח הארוך ושואפת להיות נקיה מכל הגירויים הממכרים שמעודדים אנשים למסחר יתר. כמו כן הפלטפורמה אינה מאפשרת מסחר באופציות וגם לא מסחר ממונף. כך שלמעט השאלה האם בסופו של דבר המצטרפים הצעירים לשוק ההון יצליחו להרוויח, פאבליק היא בשורה בענף. הלוואי שתהיה לנו, המשקיעים הישראלים, גישה לאפליקציה הזו ושכמותה בעתיד הנראה לעין. סביר להניח שרגולציה וניגוד אינטרסים יקשו על העניין.     רעיונות עדכניים  חברת BIDU מרחיבה את פרויקט ה-Robot Taxi הנקרא Apollo Go והוא מתרחש עכשיו ב-20 ערים לרבות קליפורניה. הדבר מעיד על גישה חיוביות של הרשויות ומומחים אומרים שהטכנולוגיה שמאחוריו עולה על המתחרות האמריקאיות. נראה שהמניה מתחילה עכשיו גל עולה חדש.  

PFE - הומלצה השבוע לקניה כמניית ״מצב מיוחד״ על בכתבה שהתפרסמה בבארונ׳ס.  ניתן לבחון רכש אם תיתמך באזור הסגירה של יום שישי.

  ניו יורק מתעוררת  בעבר התייחסתי כאן לאפשרות להשקיע ב-ESRT וכך להיות בעלים של האמפייר סטייט בניו יורק. השבוע התעורר ויכוח תקשורתי בדבר עתידה של העיר כאשר ג׳רי סיינפלד יצא להגנתה. אז למי שבעד, עוד שתי אפשרויות ל״השתלט״ על העיר הן:   MSGE: החברה מחזיקה במדיסון סקוור גרדן וברדיו סיטי הול (זוכרים? ניו יורק?). על פי הניתוח שהוצג בכתבה שקראתי היא נסחרת בכ - 55% משווי הנכסים שלה.  המניה עלתה יפה בשבוע האחרון (אז טיפה פחות מציאה...) ונראה שהיא מתחילה גל עולה ארוך טווח.   מייסיס - M: פעילות החברה אומנם חוצה את גבולות ניו יורק אבל היא מזוהה איתה. אנליסטים ממליצים על המניה - חברה בעיקר בשל כושר ההישרדות שלה בהשוואה למתחרות. למייסיס יש בסיס תמיכה טכני טוב ופוטנציאל לעליה משמעותית.  

בגדול, אני סבור שחלק מניהול ההשקעות כרגע צריך לכלול איסוף נכסים מהרצפה כך נכסים עסקים ניו יורקיים ראויים להיבחן בקפידה. ישנן עוד אפשרויות ברחבי ארה״ב ואשתדל להתייחס אליהן בהקדם.

כותב המאמר הינו זיו סגל, העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטאלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.  

תגובות לכתבה(18):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 11.
    איתן 01/09/2020 09:10
    הגב לתגובה זו
    אין בכתבה הסבר ממה מרוויחה רובין הוד
  • 10.
    אייל 31/08/2020 20:28
    הגב לתגובה זו
    מומלץ לכתב ולקוראים להשיג את הספר "סוחרי המהירות" מאת מייקל לואיס. זמין גם כספר דיגיטלי בעברית. כדי להבין איך זה מתבצע. ואגב אין לי שום קשר לספר או להוצאה לאור. רק קראתי אותו.
  • דוד 03/09/2020 00:38
    הגב לתגובה זו
    ממולץ לקרוא את כל ספרי מייקל לואיס
  • 9.
    יוסי 31/08/2020 20:03
    הגב לתגובה זו
    מכל הכתבה הבנתי שמסחר בבורסה ,כמוהו כקאזינו , הכל מזל בחיים +1%ידע.
  • מהמר סוסי עבודה (ל"ת)
    אבי 02/09/2020 02:10
    הגב לתגובה זו
  • שמואל 01/09/2020 14:01
    הגב לתגובה זו
    1.בהערות לכתבה נכתב במפורש שיתכן והכותב מחזיק בני"ע המוזכרים בכתבה.2.הכותב,שאיני מכירו,ציין מניות על בסיס טכני וזו שיטה מקובלת לניתוח מניות.לא תמיד הצד הטכני פועל לכן קיים סיכון למשקיע.3.הכותב יכול לציין מניות שלדעתו זולות יחסית לאחרות.הן יכולות גם להיות יותר זולות בעוד שבוע..4.רצוי שתרחיב את הידע שלך בשוק ההון.5.בהצלחה והלוואי שתרוויח.
  • יאיר 01/09/2020 13:07
    הגב לתגובה זו
    כותב ומרצה שעות וימים...והמבין יבין ,הוא לא פילנטרופ
  • 8.
    הזכרת זהב פלטיניום מה עם פלדה, מה דעתך על NUE (ל"ת)
    דני 31/08/2020 17:48
    הגב לתגובה זו
  • 7.
    יה 31/08/2020 16:43
    הגב לתגובה זו
    סימבול במקום MSGE צריך להיות MSGN
  • 6.
    לרון 31/08/2020 14:21
    הגב לתגובה זו
    מה"משפחה",אולי קצת חורגת mgm
  • 5.
    עוד יומיים דוחות (ל"ת)
    M 31/08/2020 13:08
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    יאוש מוחלט. אף פעם לא יורד. (ל"ת)
    רפי 31/08/2020 12:52
    הגב לתגובה זו
  • יוסי 31/08/2020 19:06
    הגב לתגובה זו
    ולהיפך... התאזר בסבלנות ידידי לפעמים לוקח לדברים קצת זמן להסתדר.
  • 3.
    למה בארץ אין דבר כזה (ל"ת)
    שרון 31/08/2020 12:50
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    אאא 31/08/2020 12:05
    הגב לתגובה זו
    בשוק האמריקאי אפשר לקבל זיכויים אם מעבירים הוראות דרך בורסות מסויימות לפי סוג ההוראה. זה נקרא Smart order routing וזה דבר סטנדרטי לחלוטין. חברה שעובדת נכון כמעט ולא משלמת עמלות ואפשר על מיליוני דולרים לשלם ככה עמלות של דולרים בודדים.
  • 1.
    זיו -הפחת לאופטימי? הבומבה מגיעה (ל"ת)
    מאיר 31/08/2020 11:18
    הגב לתגובה זו
  • למאיר 31/08/2020 14:20
    הגב לתגובה זו
    ב"כ"
  • איזה בומבה? אתה מחכה למפולת?....חבל (ל"ת)
    תומר 31/08/2020 13:23
    הגב לתגובה זו