האם התפטרותו של אבה ביפן תכניס את המדינה לסחרור פוליטי-כלכלי?

ראש הממשלה שהצליח להכניס יציבות למערכת עזב בשל מצב בריאותי. לפניו היו סדרה של ממשלות שנפלו בזו אחר זו. יוליוס בר - "ראש הממשלה הבא יצטרך להתמודד עם גירעון פיסקאלי עצום, אוכלוסייה מזדקנת וסין"
 | 
telegram

כדי להבין את חשיבותו של ראש הממשלה היפני היוצא שינזו אבה, צריך להסתכל רק על נתון אחד. אבה עלה בפעם השנייה לגדולה בסוף דצמבר 2012. לפני, מאפריל 2001 ועד בחירתו של אבה, היו לא פחות מ-7 ראשי ממשלה. הראשון, יוניצ'ירו קויזומי החזיק מעמד 5 שנים. אבל מ-2006, אז אבה החליף אותו לראשונה, כל ראש ממשלה החזיק שנה אחת בלבד. יוקיו האטיומה אפילו לא שרד שנה.

לכן, היציבות שהכניס אבה למערכת הפוליטית והכלכלית תהיה חסרה מאוד. מצבו הבריאותי הכריע אותו והוא פורש – גם על רקע הירידה בפופולריות שלו נוכח הטיפול במגפה שפגעה קשות בכלכלה היפנית. בשל המצב, אבל גם בשל הבחירות הקרבות בארה"ב, מפלגתו, המפלגה הליברלית והדמוקרטית (LDP) כנראה תבחר לו מחליף במהרה אבל זה לא ימנע את הוואקום הפוליטי.

"הכהונה האחרונה של אבה התאפיינה במנהיגות חזקה ויציבות פוליטית, בניגוד לחוסר היציבות של הממשלות הקודמות", כתב וואקאס אדנוואלה, מהיחידה הכלכלית של האקונומיסט. "יש סיכוי להתדרדרות פנים מפלגתית ב-LDP, כשמנהיגי הפלגים השונים ינסו לקדם מועמד לראשות המפלגה", הוסיפה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כנראה שעזיבתו של אבה לא תשנה מהותית את הגישה של הבנק המרכזי היפני, יש חשש שמה שמכונה "אבהאקונומיקס" – בעברית כלכלת אבה – להורדת הדפלציה וקידום רפורמות כלכליות, יגיע לעצירה לאחר עזיבתו, לאחר שמרבית ההישגים הכלכליים שהשיג חזרו לרמה שלפני בכניסתו של אבה לתפקיד. כלומר 2012.

"הבום הכלכלי שהחל עם כניסתו של אבה לתפקיד, נשחק בשל עלייה חדה במע"מ היפני ונמחק סופית עם התפרצות הקורונה", כותבת האנליסטית סוזן ג'והו מבנק יוליוס בר. "ראש הממשלה הבא יצטרך להוציא את יפן ממשבר הקורונה, להתמודד עם גירעון פיסקלי עצום, כמו גם התכווצות והזדקנות של האוכלוסייה ועלייתה של סין", הוסיפה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות