לאלוט יש פוטנציאל של מיליארדים, אז למה זה לא משתקף במניה?

ארז ענתבי, מנכ"ל אלוט: "ההתפתחות של החברה עדיין לא משתקפת במניה, למרות שיש לנו פוטנציאל להכנסות של מיליארדים"; מנגד - התחזית של האנליסטים שנה קדימה לא מלהיבה; האקזיט, כך נראה, באוויר, אבל לא בקרוב

 | 

בעוד שלושה חודשים חברת אלוט -0.47% אלוט 1,474 -0.47% אלוט בסיס:1,481 פתיחה:1,481 גבוה:1,501 נמוך:1,439 תמורה:350,366 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הדואלית תסגור עשור במסחר בבורסה בתל אביב. כשהחלה להיסחר בדצמבר 2010, מחיר המניה עמד על 39.3 שקלים. בתחילה המניה הייתה נתונה לתנודתיות, אבל אחרי שנה וחצי, ביוני 2012, היא הגיעה לשיא של 110 שקלים למניה. אז החל תהליך ארוך של שחיקה – במילים עדינות – כשמיולי 2015 ועד מחצית 2018, המניה התנדנדה בין 17 שקלים ל-21 שקלים. נפילה של 84%.

אז, בעקבות שינוי אסטרטגי שביצעו בתוכנית העסקית של החברה, המניה החלה לטפס שוב באיטיות. בפברואר השנה הגיעה לשיא של למעלה מ-5 שנים עם 44 שקל למניה. אבל אז המניה נפלה עם כל השוק במארס, כשנכון לכתיבת שורות אלה, היא נסחרת בסביבות ה-30 שקלים למניה.

בסך הכול, ב-12 החודשים האחרונים המניה מטפסת בכ-20% ומתחילת השנה בכמה אחוזים טובים. עם זאת, במבחן של עשור, היא בתשואת חסר של כ-25%. שווי השוק שלה נכון לכרגע נע סביב 1.2 מיליארד שקל, כשההון מסתכם ב-454 מיליון שקל ומהווה 63% מסך הנכסים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ממכירה בבלוק לקופה רושמת
אלוט היא ספקית ותיקה של מערכות לתחום התקשורת שהצליחה לשנות את המודל העסקי שלה ואת הפוקוס שלה. במרבית שנותיה העניקה שירותי DPI – Deep Packet Inspection – שעוקבת אחר התנועה בשרתי האינטרנט ומסננת תעבורה רעה. כלומר, ניסיונות פישינג, וירוסים, מתקפות DDoS ועוד, כשמרבית הלקוחות הם עסקיים.

לפני 3 שנים הוחלט להרחיב את סל השירותים שהחברה נותנת ללקוחותיה, עם פתרון יותר הוליסטי, כאשר החלה לפתח ולהעניק אפשרויות לניתוח רשתות, בקרת ועיצוב תנועה ואבטחה. השירות שבעצם מעניקה היום החברה הוא מעין כפול - מצד אחד הוא נותן למפעילה של הרשת שליטה יותר טובה על זרימת הנתונים והגנות מפני התקפות על המערכת. בצד של לקוח הקצה, הוא מאפשר לכל לקוח לסנן את אפשרויות הרשת שמתאימות לו. כלומר, בין הגנה מפני תוכן פורנוגרפי ועד סינון שימוש באתרים מסוימים על פני חלק מהשבוע. כמו כל השוק, היא הרוויחה מהקורונה בשל התגברות השירותים המקוונים.

הפלטפורמות הרב-שירותיות של אלוט נפרסות על ידי יותר מ-500 ספקי שירותי ניידים, קבועים, ענן ובמעל לאלף ארגונים ומשתמשים בה מעל 23 מיליון מנויים באירופה. מרביתם של 23 מיליון המנויים האלה הם של חברת וודפון (סימול: VOD) האירופאית, שעמה נחתם הסכם במודל העסקי הישן של החברה. כלומר החברה מכרה לוודפון כבלוק את השירותים שלה והיא בתמורה מספקת אותם ללקוחותיה. וודפון מוכרת לכל לקוח את חבילת השירות שמעניקה אלוט באירו 1 לחודש. כלומר, אם כל המשתמשים שלה ישתמשו בשירות, היא תכניס 276 מיליון אירו בשנה רק מהשירות הזה. זה כסף גדול.

אבל כמו שאמרנו, זה המודל העסקי הישן. במודל החדש, החברה מקימה את התשתית אצל המפעיל בחינם, כשבתמורה לכך, החברה תקבל % מכל אירו, יואן, דולר או כל מטבע אחר בשוק שאליו מכוונים בחברה. אממה, זה לא זול. עלות של התקנה ממוצעת של המערכת פר לקוח עומד על 1.5 דולר. כלומר, כדי לחבר מפעיל של 50 מיליון לקוחות, נדרשים בסביבות 75 מיליון דולר. אבל אז הקופה מתחילה לרשום. זה הרבה כסף. זה גם מחייב את החברה לבצע את הסקיילינג – כלומר הגדלת בנק הלקוחות – בצורה מדודה כדי לא להיכנס לבורות פיננסיים מיותרים.

אז מצד אחד, העתיד מבטיח. מנגד העבר מעט חשוד. בחצי שנה האחרונה קרו כמה דברים מרכזיים במניה. אקסלנס הפסיק להיות בעל עניין – מה שיכול לבטא חוסר אמון בחברה. מצד שני, הראל נכנסה לפני חודשיים, אז יכול להיות שהם שרואים שם הזדמנות. ברבעון האחרון היא גם סיפקה תוצאות טובות ביחס לתחזיות. התוצאות אמנם אדומות בשורה התחתונה, אבל מה שחשוב למשקיעים היא השורה העליונה הצומחת ושם החברה עושה עבודה טובה:
 

ואם כך, אז למה עדיין לא מתייחסים למניה כמניית צמיחה, ובמילים אחרות - למה המניה מדוכאת? "זה נכון. השוק לא מתייחס לפוטנציאל", אומר מנכ"ל החברה, ארז ענתבי בראיון לביזפורטל, מי שהנהיג את השינויים המבניים בחברה ב-3 השנים האחרונות. "ההתפתחות של החברה והתחזיות עדיין לא משתקפות במניה, למרות שיש לנו פוטנציאל להכנסות של מיליארדי דולרים.

"החברה שלנו היא ייחודית בעולם מבחינת המוצר שהיא מעניקה. יש כמה חברות שמעניקות את השירותים שלנו בנפרד, אבל אני לא מכיר פתרון הוליסטי כמו שלנו. זה שם אותנו בנקודה טובה מאוד לגבי היכולת שלנו להתרחב".

אתם תצטרכו הרבה כסף כדי לגדול...
"נכון, אבל אנחנו עושים את הדברים לאט. אנחנו מכניסים עוד ועוד לקוחות, כשכרגע אנחנו יכולים לממן את הפעילות מההון שלנו. כשנתחיל להכניס יותר כספים נכניס גם לקוחות גדולים יותר".

אתם מתכוונים לגייס אקוויטי או אג"ח?
"כרגע אין כוונה כזו, אבל אף פעם אי אפשר לדעת. זה הטבע של השוק".

אתם התמקדתם באירופה, אתם מתכוונים להיכנס לעוד שווקים?
"נכון, כרגע מרבית הפעילות שלנו מתמקדת באירופה, אבל אנחנו בהחלט מכוונים לחדור לשווקים נוספים, בעיקר לשוק האמריקאי".

מה עם רכישות?
"אנחנו בהחלט בוחנים את השוק כל הזמן ומחפשים חברות שיכולות להשלים את סל היכולות של שלנו. אני לא מחפש לרכוש חברות מתחרות, כי בסוף, בדרך כלל, מתאכזבים מזה ברמה העסקית, זה מייצר אחוזי נטישה, זה לא טוב לעלויות כי צריך לתמוך בשני מותגים מקבילים ועוד".

אתם מוכנים ל-5G?
"האופציות של הדור החדש הן גדולות מאוד עבורנו. לשמחתנו זה לא אומר שצריך לעשות עוד מחקר ופיתוחים, אלא רק להגדיל את היכולות הקיימות שלנו".

לסיכום, האם אלוט מעניינת? לפי התחזיות, החברה צפויה לצמוח בשנים הקרובות, כשהיא גם איתנה פיננסית וגם עם מודל עסקי שצפוי לייצר רווחיות גבוהה לחברה. עם זאת, הצמיחה איטית יחסית ועדיין לא מורגשת בשורה התחתונה. קונסנזוס התחזיות לשנת 2020 הוא להפסד למניה של 11 סנט על הכנסות של כ-136 מיליון דולר. המניה נסחרת בוול סטריט בכ-9.2 דולר למניה שמבטא שווי של כ-320 מיליון דולר. בשנה הבאה ההכנסות על פי האנליסטים יעלו ל-157 מיליון דולר והחברה תעבור לרווח למניה של 11 סנט. זה נחמד, אבל במבחני מכפילי הרווח זה עדיין לא עולה על הרדאר של המשקיעים. אז אולי הסיבה היא דווקא בצמיחה הנמוכה יחסית? אם יש לחברה מוצר מנצח, למה לא לדחוף אותו כמה שניתן בכמה מישורים ושת"פים שאפשר ולגייס מימון כדי להגיע לשוק. אולי דווקא הצמיחה האיטית היא הבעיה. השוק חושש שבעוד שאלוט נכנסת באלגנטיות ואיטיות, יבואו "הממזרים" ויגנבו את כל הקופה. גם כך מדובר בשוק מאוד תחרותי.

  
שוק תחרותי מביא לשחיקה בהכנסות החזויות ובאפשרויות הצמיחה העתידיות של החברה. אז האיום הזה וגם התסכול היחסי של המשקיעים בשנים האחרונות מתבטאים במחיר. מה יכול לשפר את המצב - הכרה שמדובר בחברה צומחת ובשוק של מיליארדים. סבלנות של משקיעים, וגם - אקזיט. אלוט נחשבת כ"חברה על המדף" כבר הרבה שנים. לא נראה שדווקא עכשיו כשהמניה מדוכאת תיסגר עסקה, אבל זה תמיד באוויר במקרה של אלוט.

אז יש הרבה פוטנציאל ויש לחברה מנגד הרבה עבודה. בסוף, אגב, בשינוי קל, משמעות של שם החברה באנגלית הוא 'הרבה'.

תגובות לכתבה(10):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    חברה מעולה
    דור 15/09/2020 15:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עם פוטנציאל צמיחה אדיר והזדמנויות בשווקים חדשים
    סגור
  • 8.
    הבעייה שארז לא מכוון לרווח
    אבנר 09/09/2020 08:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עוד מעבודתו בדפאל הפנים שלרווח אין חשיבות קשה לשנות את דעתו.
    סגור
  • 7.
    נו באמת
    אנונימי 08/09/2020 13:55
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כל המניות בבורסה לא משקפות מציאות די בורסה חולה יורדת בהיסטריה כאילו סגרו את כל המשק לשנים דיייייי
    סגור
  • 6.
    באתר יאהו המליצו מאד על אלוט, ולכן קניתי (ל"ת)
    ביאהו המליצו 08/09/2020 11:16
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • המליצו למכור...אתה לא יודע לקרא... (ל"ת)
    גידי 08/09/2020 14:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 5.
    חברה טובה, שנתיים לכל המאורח מהיום - אקזיט (ל"ת)
    אלוטיסט לשעבר 08/09/2020 11:11
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 4.
    משהוא רוצה לצאת ?-שמתי 100שח במנית נאוויטס (900)מי עדיף
    fu,c ,rj 08/09/2020 10:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גילוי נאות- מחזיק
    סגור
  • 3.
    יש מנכלים ויש אחרים
    יוסי ק 08/09/2020 09:22
    הגב לתגובה זו
    2 0
    תיסתכלו על ההיסטוריה של מר ענתבי ואולי תסיקו לגבי העתיד.
    סגור
  • 2.
    אלוט זה מלכ"ר - לעולם לא הרוויחו כסף (ל"ת)
    גידי 08/09/2020 08:25
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 1.
    סבלנות משתלמת...עדיף מכסף בבנק (ל"ת)
    משה 08/09/2020 08:19
    הגב לתגובה זו
    2 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות