רואים בחומרה: ארה"ב תטיל סנקציות על יצרנית השבבים הגדולה בסין?

במשרד ההגנה מנהלים דיונים באפשרות להשית את הסנקציות, שימנעו מהחברה לספק שבבים לחברות אמריקאיות ולהחריף את המלחמה הטכנולוגית בין המדינות
 | 
telegram
(6)

לאחר שכבר טרגטה את ענק הטכנולוגיה Huawei, כמו גם את הרשת החברתית טיקטוק ואת ענקית הגיימינג והקמעונאות המקוונת, טנסנט (TCEHY), לממשל האמריקאי יש מטרה חדשה: יצרנית השבבים הגדולה בסין, SMIC (SMIC).

"משרד ההגנה עובד כעת עם צוות בין משרדי, כדי לקבוע אם הפעילות של SMIC מצדיקה את הכנסת החברה לרשימות של המשרד למסחר", מסרה דוברת של משרד ההגנה. "אם תוכנס לרשימה, כל היצוא של החברה יעבור ביקורת מקיפה יותר".

לפי רויטרס, "הרשימה השחורה" של משרד המסחר האמריקאי כוללת למעלה מ-275 חברות סיניות, שחשודות בשיתוף פעולה עם הממשל הסיני או שנחשדות בפגיעה בביטחון הלאומי האמריקאי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כאמור, SMIC היא החברה הגדולה בסין לייצור שבבים והיא נחשבת לחוד החנית של המדינה בניסיונה לפתח שבבים שיתחרו באלה של המערב – בם אינטל (INTC) ו-AMD (AMD). המשמעות של ההודעה היא כל עסקה שתבוצע עם חברה המשתמשת בטכנולוגיה אמריקאית, תצטרך לעבור ועדה מיוחדת. אגב, SMIC היא בין ספקיות השבבים הגדולות של Huawei.

"אנחנו בשוק מוחלט", נכתב בחשבון הוויצ'אט של SMIC. "יש לנו שיתופי פעולה אסטרטגיים עם מספר יצרניות שבבים הממוקמות בארצות הברית, אבל נשמור על הערוצים שם פתוחים בניסיון למנוע אי הבנות".

השוק המוחלט של החברה כנראה שלא יסייע לה. כמו שלא סייע לטיקטוק ולא ל- Huawei. האמריקאים שחוששים מגניבות הידע הסיניות, מעכשיו יגבילו כל טכנולוגיה סינית שתיראה להם כמאיימת על השליטה ההגמונית של ארצות הברית בטכנולוגיה.

עם זאת, הסינים, שרואים איך יותר ויותר חברות סיניות נחסמות בפני השוק האמריקאי, צפויים להגיב. כל זה אומר שלמרות שפמליות משתי המדינות דנו בהסכם הסחר וכרגע אין כוונה לפגוע בו, בחודשים הקרובים וכנראה שגם בשנים הקרובות, העוינות הטכנולוגית תמשיך לבלוט. 

מתחילת השנה מניית SMIC נמצאת בראלי מטורף. לפני כחודשיים, בשיאה כמעט ושילשה את מחירה מתחילת השנה, כשאז המחיר עמד על 8.17 דולר למניה. נכון לכתיבת שורות אלה, מחירה עומד על 15.1 דולר. או תשואה 84.8% מאז תחילת השנה. אם אתם מושקעים שם, יכול להיות שהגיע הזמן למכור.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    לקנות קואלקום
    ללא ספק סיבה מצוינת לעליות של קואלקום 08/09/2020 09:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ללא ספק סיבה מצוינת לעליות של קואלקום
    סגור
  • 5.
    לא מפחידה את אירופה רק את תל אביב (ל"ת)
    כתבה 07/09/2020 12:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    תמות נפשי עם פלישתים (ל"ת)
    טראמפ 07/09/2020 08:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    הזדמנות
    רפי ח. 07/09/2020 08:26
    הגב לתגובה זו
    0 2
    ארה"ב היא מעצה בתחום הטכנולוגי, אך עדיין סין היא שוק עצום עם משקל כבד. חברת SMIC תפגע מסנקציות, אך בהחלט זו הזדמנות לשיתופי פעולה או רכישה על-ידי חברה מערבית, גם אם הרכישה היא לכאורה. SMIC ספקית משמעותית - לכן זו הזדמנות.
    סגור
  • 2.
    amd תרוויח מהמהלך אינטל כרגע בנסיגה מולה (ל"ת)
    שגיא 06/09/2020 22:39
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    התעוררות מאוחרת אחרי שהסוסים ברחו מהאורווה
    הגיע הזמן 06/09/2020 21:55
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אחרי שמכרו את מוטורולה..כמו תנובה.אחרי שמכרו את גייטוואי.י.ב.מ. פי.סי.עוד ועוד.איך הסינים מייצרים טלפונים יותר משוכללים מכווולם עם טכנולוגיה מועתקת.הם גם יגנבו סוללות חכמות ומחשבי קוונטום
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות