ערך פיננסים: תחזיות צמיחה מרשימות, האם הם מבוססות?

חברת האשראי החוץ בנקאי הקטנה, צופה רווח של 10 מיליון שקל ב-2021 ותולה תקוות משמעותיות בפעילות הפינטק החדשה; האם הרווח בר השגה ואיך זה קשור למגן המס של החברה?
 | 
telegram
(5)

חברת האשראי החוץ בנקאי ערך פיננסים 0% ערך פיננסים 210 0% ערך פיננסים בסיס:210 פתיחה:210 גבוה:210 נמוך:210 תמורה:422 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:   פרסמה לאחרונה תחזיות לפיהן היא צופה כי הרווח בשנה הבאה יגיע ל-10 מיליון שקל, על מחזור של כ-17 מיליון שקל. מדובר בשיעור רווחיות גבוה במיוחד גם ביחס לחברות פיננסיות אחרות. עוד היא צופה כי, בשנת 2020 ההכנסות יסתכמו במעל 10 מיליון שקל והרווח כ-4 מיליון שקל.

שווי השוק של החברה עומד כיום על כ-75 מיליון שקל, כך שבהינתן הרווח הצפוי מדובר על תמחור יחסית נוח. אם כי, חשוב לזכור כי חברות האשראי החוץ בנקאי נסחרות במכפיל רווח נוכחי של כ-10, מכפיל יחסית נמוך, ובהינתן שהן צפויות לצמוח מדובר על מכפיל נמוך יותר ביחס לרווחי השנה הבאה. ועדיין, המכפיל הנוכחי על בסיס התחזיות יחסית נמוך, אך חשוב לזכור שנטל ההוכחה על החברה, שבינתיים עוד לא הציגה דבר.

החברות בתחום, נהנות בשנים האחרונות, מגידול משמעותי בביקוש, על רקע הרגולציה הנוחה ובהמשך לצורך ההולך וגדל של הציבור ועסקים במימון שוטף. עם זאת, כמובן שקיים סיכון  מעצם נתינת האשראי - סיכון אשראי. ככל שהחברה מנוסה יותר ויש לה חיתום/ בדיקת לקוחות טובה ומיומנת יותר כך הסיכון פוחת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בהקשר זה, חשוב לזכור, כי הלווים מחברות אלו הם כאלו שלרוב לא מקבלים מימון בבנקים, כך שבהגדרה הם לווים מסוכנים יותר. לכך מצטרף חשש משמעותי נוסף המטיל צל על התחזיות הוורודות, לפיו החברה לא תוכל להמשיך וליהנות מההפסדים לצורך מס אותם, היא מחזיקה בתחום הביומד לאחר שמכרה חלק מהפעילות בתחום.

פעילות החברה
החברה בעבר היתה בכלל חברת ביומד כשב-2018 הוזרמה לתוכה פעילות האשראי ובהמשך הוחלף שמה לערך פיננסים. נכון לתחילת 2020, החברה מספקת אשראי לכ-70 לקוחות, מרביתם עסקיים קטנים ובינוניים. לקוחות החברה מגיעים בעיקר מתחום הבניה (18%), הנדל"ן (19%) וההובלה ואחסנה (7%). תיק האשראי של החברה הסתכם בכ-46.9 מיליון שקל בסוף 2019 וירד ל-43.5 מיליון שקל ביוני 2020. מרבית האשראי (כ-85%-90%) ניתן לזמן קצר. 

לצד הפעילות המרכזית, לחברה פעילות בתחום הביומד באמצעות האחזקות (62%) בחברת פנקראה-טק, אותם קיבלה כנדוניה מהשלד אליו התמזגה. לחברת הבת, מוצר בשם EyePen, מכשיר המורכב על עטים להזרקת אינסולין, ומסייע למשתמשים בניהול עצמי של הטיפול במחלת הסוכרת, על ידי תיעוד זמנים ומינוני נטילת אינסולין באמצעות זריקה.

בחודש יולי, חתמה החברה על הסכם למכירת הפעילות לשלד הבורסאי נקסט ג'ן, בתמורה למניות בשווי של 2 מיליון שקל, כחלק מאסטרטגית החברה להתמקד בתחום האשראי. עם זאת, החברה שמרה לעצמה את הזכות ל-85% מרווחי ה-EyePen, בכפוף להתקיימות מספר תנאים מתלים. 

בחודש יוני דיווחה החברה על הסכם הלוואה ורכישת מניות, עם חברת הפינטק אפ קפיטל פיננסים. החברה פיתחה מערכת טכנולוגית להנגשת אשראי הון חוזר (Finance Capital Working), במטרה לספק פתרון לחסמים רבים שיש לעסקים בהפיכת תשלומים עתידים מול לקוחות למזומן. לצד זאת, היות ולערך פיננסים רישיון מורחב למתן שירותי אשראי, תנאי הכרחי להפעלת המערכת, תעשה החברה שימוש במערכת בתמורה לתמלוגים.

בחברה תולים, ציפיות רבות מהפעילות בתחום וסבורים כי מדובר במנוע צמיחה דומיננטי, שיגדיל את היקפי הפעילות באופן משמעותי. אך עם זאת, בשלב זה הם נמנעים מפרסום תחזיות או ציפיות ביחס לפעילות, ועל כן כל הערכה ביחס להיקף ולאיכות הפעילות מוטל בספק.

נתונים פיננסים
הכנסות החברה במחצית הראשונה של 2020, עמדו על כ-4.7 מיליון שקל, גידול של כ-56%, ביחס לכ-3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר העלייה מיוחסת לגידול בתיק האשראי, ובשיעור הריבית.

בשורה התחתונה, החברה הציגה מעבר לרווח נקי של כ-170 אלף שקל בהשוואה להפסד של כ-2.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, הרווח הנקי מפעילות מגזר המימון החוץ בנקאי עמד על כ-2.1 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-1 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2019.

בתחזית שפרסמה החברה לאחרונה היא צופה כי הכנסות המימון במהלך שנת 2020 יצמחו למעל 10 מיליון שקל, בהשוואה לכ-6.6 מיליון שקל בשנת 2019. כן צופים בחברה כי הצמיחה תימשך גם לשנת 2021 עם הכנסות של מעל ל-15 מיליון שקל ורווח נקי של כ-10 מיליון שקל. אלו, לא כוללים את תוצאות הפעילות המשותפת, בעקבות ההסכם עם אפ-קפיטל. עם זאת, ההערכות מתייחסות להפסדים הצבורים של החברה בגין הפעילות בתחום הביוטק. לא ברור לגמרי איך מס הכנסה יתייחס לעניין - ההפסדים האלו שייכםי לפעילות אחרת ולא קשורה לפעילות המימון.


מקור: מצגת משקיעים אוגוסט 2020

כניסת מוסדיים
בעלי השליטה בחברה הם יו"ר הדירקטוריון נאור אליהו (17.2%), אבינועם בן נון (17.2%) והמנכ"ל יוסי וסרמן (13.3%). לפני כחודשיים אישר דירקטוריון החברה, הקצאת מניות וכתבי אופציה לקבוצת משקיעים מוסדיים, בהיקף של כ-4.8 מיליון שקל (ועוד 7.6 מיליון שקל במידה וימומשו כלל האופציות). בין המשקיעים, מור קופות גמל (שהפכה לבעלת עניין), פסגות ניירות ערך ומ.ד אשלים קפיטל מרקטס (מקבוצת מיטב דש).

בית ההשקעות אי.בי.אי מלווה את החברה מצעדיה הראשונים בבורסה, והוא מחזיק כיום בכ-8.3% מהחברה. כמו כן, על רקע ההקצאה למוסדיים בראשות מור הוחלט בחברה להעניק לבית ההשקעות אופציות בתנאים זהים. כך שבסך הכל במידה ויממש בית ההשקעות את האופציות הוא יחזיק  בכ-25% מהון המניות של החברה.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    מי שמאמין שילך להשקיע בלוטו
    הדר 21/09/2020 09:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא מאמין להם עד שלא יוכיחו על הדוחות הכול שטויות
    סגור
  • 3.
    חכו, שתוכיח... (ל"ת)
    יש ר א לי 21/09/2020 09:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    כתבת יחצץ
    אבי 20/09/2020 19:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חכה לה ב3000
    סגור
  • 1.
    סקירה יפה. אבל מה השורה התחתונה?
    למה אין המלצה ברורה אם לרכוש או לנטוש??? 20/09/2020 09:08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    למה אין המלצה ברורה אם לרכוש או לנטוש???
    סגור
  • נשמע חיובי בעיקר הקטע עם המוסדיים (ל"ת)
    בן 20/09/2020 11:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות