האם ה-S&P500 בדרך ל-3000 נקודות?

האם הבומרס יורידו את השוק, איזה סקטורים מתחממים ואיזה סקטור ימשיך להוביל? וגם, מי מהמניות היפניות שוורן באפט קנה נראית טוב מבחינה טכנית?

 | 

את ראשית המאמר השבוע נקדיש לשוק ולזהב. אתחיל בגרף שהעליתי בשבוע שעבר ושאותו אני רוצה להציג בפרספקטיבה רחבה יותר. מדובר בגרף עליו סימנתי את התנודתיות של ה-S&P500 בשנים האחרונות (שני הקווים הירוקים שיוצרים משולש מתרחב). בשבוע שעבר הצגתי אותו רק בהקשר של ניתוח גל ירידות השערים הנוכחי. השבוע אני מציג אותו כאן עם נתונים של 20 שנים אחורה.

אנחנו רואים שמדובר בתבנית משמעותית וייחודית. ה״סטנדרט״ של שוק שורי / שוק דובי נשבר כאן והיינו, או שאנחנו עדיין נמצאים, בתקופה של חילופים מהירים יותר ביניהם. זה אומר ששני המאפיינים אליהם התייחסתי לאחרונה: תנודתיות וחילופים בין סקטורים יכולים להמשיך להיות מאפיינים מנחים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

> לקריאת הטורים הקודמים של זיו סגל

במילים אחרות, מה שאנחנו צריכים לעשות הוא להסתכל איזה סקטורים מובילים בכל מהלך של השוק ולהיצמד אליהם. כנראה שבחירת הסקטורים מתקשרת הפעם גם למאפייני שלושת דורות המשקיעים בשוק: הוותיקים, דור ה-X ומילניאלס. הדברים לאט לאט מתחברים ומתבהרים. בואו נראה איך:

ברמת השוק, נראה שה-S&P500 יכול לתקן לכיוון ה-3000
יש שם חיבור בין קו מגמה אופקי לבין יעד תיקון של 38.2% המבוסס יחסי פיבונאצ׳י. מדובר בתיקון קל שכן תיאורטית, עד שלא נשברת תבנית השוק הנוכחי, המדד יכול גם להגיע אל הצלע התחתונה של המשולש המתרחב ( זהו תרחיש ״יום הדין״... ). תיקון עד 3000 ועליה מרמה זו ירמזו אולי שהשוק מחפש דרך יציבה ו״נורמאלית״ לעלות עליה. ההתנגדות היא באזור ה-3400-3420. מהלך מיידי מעל לרמה זו ילמד על סיכוי לעליות שערים בעקבותיו.

ברמת דורות המשקיעים, סקירה שפורסמה השבוע מציינת שעל פי הנתונים, משקיעים גדולים וותיקים משכו כסף מהשוק בשבועות האחרונים. הם עושים זאת מסיבות ״מסורתיות״ של ערך ושל הפער בין מגמת העליה של המניות למגמת הירידה, הממוצעת, ברווחי החברות. הסקירה מציינת משיכה רצופה של 12 שבועות מקרנות נאמנות מניתיות, הרצף הגבוה ביותר מאז 2013.

על פי סקר שנערך ב-13 לאוגוסט, הבומרס דיווחו על הפחתת כמות ההשקעות שלהם במניות בעוד שמשקיעי דור ה-X והמילניאלס דיווחו על הגדלת ההשקעה במניות. צריך לזכור שבסוף השוק מושפע לא רק ממספר המשקיעים אלא מכמות הכסף שיש להם ולכן סביר שלוותיקים יש יותר כסף באמתחתם / ניהולם. כך, בעוד סקטור הטכנולוגיה עדיין מוביל כהעדפה הראשונה של כל המשקיעים, הוותיקים דחפו את סקטור הבריאות למקום השני.

בתהליך השקעות קונספטואלי אחד המרכיבים הוא אמפטיה. משמעותה היא לחשוב ולהרגיש כמו משקיעים אחרים. בעוד שאמפטיה היא משהו שצריך לפתח ולתרגל, הנתונים עוזרים לקבל תמונה חלקית. המשקיעים הוותיקים נוטשים את השוק ומסבים את השקעותיהם שנשארות בו לסקטור הבריאות ואולי לעוד סקטורים דפנסיביים.

בעידן הקורונה, סקטור הבריאות הוא דפנסיבי עם שדרוג. ניתן לראות על הגרף של XLV, קרן הסל הכוללת את מניות הבריאות של מדד ה-S&P500, התחזקות ביחס למדד בחודש האחרון (מסומן בריבוע) ותמיכה מעל רמת תמיכה חשובה. אפשר לחפש מניות בריאות לתיק. בהקשר זה אציין ש-PFE, שירדה קצת מהיום שהצגתי אותה כאן, היא משחק טכני מצוין מעל 36 דולר שמשתלב גם עם הסטת הכספים אל הסקטור.

במקביל לסקטור הבריאות, גם סקטורים הגנתיים אחרים כמו צרכנות קבועה ותשתיות מראים סימני התעוררות. בסקטור הצרכנות הקבועה, וול מארט ב-136 דולר נראית הזדמנות.

הנתון הבא אולי לא יפתיע אתכם אם אתם, קוראי בלוגסטריט, אבל אני חייב לציין שהוא מהדהד גם עבורי, הגם שהייתי בעד הזהב מיומו הראשון של מדור זה. ב-12 החודשים האחרונים, הזהב הניב את התשואה הגבוהה ביותר (כ-27%) ביחס לתשואות ממוצעות של אפיקי השקעה אלטרנטיביים. כן כן. הזהב הפשוט והנוצץ עזר לנו לצלוח ברווח את השנה המאתגרת הזו.

כפי שזה נראה, מניות הסקטור נערכות לסבב עליה נוסף. שימו לב למשל ל-GDX, קרן הסל להשקעה במניות כריית זהב. יש לה תמיכה ב-41 דולר וקו מגמה יורד שהיא צריכה לפרוץ כלפי מעל ולהמשיך לעלות ממנו. תבנית דומה ניתן לראות על גרפים אחרים מהסקטור כך שנדרשת דחיפה קלה למעלה בשביל שמהלך עליה מחודש יתחיל. שווה לעקוב השבוע מקרוב.

האם לפזר השקעות וכמה?
במסגרת BlogStreet School אתייחס השבוע לשאלה שנשאלתי לגבי פיזור התיק וממנה נמשיך למניות היפניות שוורן באפט קנה לאחרונה.

הדעות ביחס למידת פיזור התיק חלוקות. תיאורית ניהול תיקי ההשקעות הקלאסית מדברת בעדה אבל המציאות מראה שכשהשווקים יורדים, הפיזור עוזר פחות ממה שמצפים ממנו. המתכון שלי הוא לפזר אבל במידה. 50 מניות ויותר בתיק יקשו על מנהלו להשיג תשואה עודפת. אבל, במסגרת תיק מנוטר טכנית של 20-30 נכסים (מניות, קרנות סל), ניתן לשאוף לפיזור שינטרל חלק מהסיכונים הבלתי צפויים/נחוצים. את הפיזור צריך לעשות על פי מודל ההחלטות שלכם ולא סתם. למשל, אם אתם חושבים שיפן היא מדינה ראויה להשקעה עכשיו, אזי אם תמצאו מניה יפנית מעניינת יש כאן WIN-WIN.

סתם לפזר בשביל לישון בשקט לא כדאי. כשוורן באפט שם שישה מיליארד דולר על 5 מניות יפניות, הייתי שוקל את קו המחשבה הזה. הרעיון במעקב אחרי גורואים של השקעות הוא שמקבלים את השורה התחתונה של החשיבה והניסיון שלהם ואז בודקים בכלים שלכם.

מה באפט קנה ביפן?
אלו הן חמש המניות שבאפט קנה לאחרונה:
Mitsubishi Corp. (סימול: MSBHF)
Mitsui & Co. (סימול: MITSY)
Sumitomo Corp. (סימול: SSUMY)
Itochu Corp. (סימול: ITOCY)
Marubeni Corp. (סימול: MARUY)

מעניין לציין שה״צעירה״ מבין החברות היא MARUY שפעילה משנת 1918. מדובר בחברות עם שורשים עמוקים בכלכלה היפנית.

הדבר הראשון שאני עושה עם רעיונות חדשים הוא בדיקה של הרלבנטיות שלהם על הגרף. זאת מכיוון שאני נותן לגרף את המשקל המכריע בהחלטה וביחוד בפסילת רעיונות. הבדיקה הגרפית גם יעילה בהקצאת משאבי זמן לבדיקה מעמיקה של המניות המעניינות.

שימו לב ל-SSUMY
שמתי עין על SSUMY. מדובר בחברה עם פעילות מגוונת בתחומים של יבוא ויצוא, נדלן, בניה, ביטוח, ספנות ופיננסים. ניתן לראות על הגרף תמיכה מעל 12.5 דולר ואם המניה גם תעלה מעל הממוצע ל-200 יום אז סביר שיתחיל מהלך עליה משמעותי.

לאיזה מדורות המשקיעים המניה מתאימה? בעיני, השילוב בין חוכמת באפט לפוטנציאל טכני הופך את המניה להיות ״על דורית״....


כותב המאמר הינו זיו סגל, העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטאלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.

* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(12):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    לדעתי כיוןן השווקים יהיה תלוי במציאת החיסון לקורונה
    אחת שמבינה א 01/11/2020 13:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם יהיה חיסון, האס אנד פי עשוי להגיע ל3000 , תהיה חגיגה בשווקים.
    סגור
  • עכשיו הוא בשער 3500
    הנביא 07/11/2020 19:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כלומר 3000 זה ירידה ולא עליה. אולי יגיע לשער 4000
    סגור
  • 6.
    כן שוב אני
    לרון 14/09/2020 18:01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    באפט הולך להיכשל ביפן,שהיא דפלציונית בהגדרה מזה 25 שנה ,והיפני עדיין ....חסכן
    סגור
  • 5.
    דירוג המפולות יהיה : 1. 2020 . 2. 1929. 3. 1987 4. 2008
    דן 14/09/2020 13:53
    הגב לתגובה זו
    10 3
    על מפולת אוקטובר 2020 , יכתבו עוד הרבה ספרים כלכליים .
    סגור
  • מה זה מפולת, בנתיים נאסדק עף (ל"ת)
    תומר 13/10/2020 14:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • שטויות
    אלון 04/10/2020 20:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שוק חזק
    סגור
  • קבל תיקון
    שלמה 14/09/2020 22:06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    2020 לא תהיה הקשה ביותר. הירידות תהיינה גג 90% ולא יותר אז אל תגזים ואל להבין את הילדים המפוחדים כאן שפוחדים על ה 32 שקל שהם תקועים בפוקוס למשל וקטבלו את הכסף מדודה קלרה עג'מי פורים בפסח לראש השנה
    סגור
  • בלוח שלי
    לרון 14/09/2020 17:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אחרי אוקטובר באים נובמבר דצמבר מסורתית חודשי עליות
    סגור
  • 4.
    אין כמו חברה חוכמת הבדיעבד !!! (ל"ת)
    דוד הגנן 14/09/2020 13:37
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • 3.
    יחס פיבונאצ'י?! ראית יותר מדי צופן דה-וינצ'י
    יאיר מלמד 14/09/2020 13:33
    הגב לתגובה זו
    2 1
    אתה לא נשמע חכם כשאתה שולף יחס פיבונאצ'י - להיפך...
    סגור
  • 2.
    קרה פעם שהשוק המסכן הזה עלה מעט ולא הכנסתם כתבה שלילית? (ל"ת)
    לא יאומן 14/09/2020 13:26
    הגב לתגובה זו
    5 1
    סגור
  • 1.
    פירסמתם כתבה וגם בגלובס על השקעה בשוק הישראלי
    רק אתמול 14/09/2020 13:17
    הגב לתגובה זו
    4 0
    המניות פה בחסר. אבל כדאי שתספרו לצבור שיחימוביץ הדגולה דפקה אותם ביחד עם נתניהו מגשים חלומות השמאל בני 60 שמשקיעים במניות דיבידנד לא יקבלו פטור ישלמו מס מלא וזה עושק הקשישים בעוד שבחו"ל מי שמחזיק מניית דיבידנד שנה פטור ממס פה לא פה רוצים שהקשישים ימותו מרעב. ביבי הקשיש לא מודאג הוא עושה עסקים מחוץ לבורסה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות