מהו "הטרייד הכואב" ביותר לשווקים והאם הוא קרוב?
לאחר תקופה ארוכה של עליות בשווקים ותחושת אופוריה, התנודתיות בוול סטריט חזרה בעוצמה מתחילת החודש. עיקר הלחץ התרכז ב"מניות המומנטום" שזינקו בחודשים האחרונים. מניות כמו טסלה, אפל, אמזון ומייקרוסופט ירדו עד עשרות אחוזים בתוך זמן קצר. ב-2 הימים האחרונים הסנטימנט בוול סטריט משתפר, אך חשוב לזכור כי לאחר ראלי חד בחודשים האחרונים, הסיכון בשוק עלה משמעותית. הסיכון העיקרי מגיע משוק המט"ח - כל התחזקות של הדולר עשויה להצית גל של "מכירות חיסול" בשווקים.
בשביל להבין מדוע השוק פגיע להתחזקות הדולר, שווה להיזכר בגרף שפרסמנו ב-2019 בביזפורטל בנוגע לחובות של החברות בדירוגים הנמוכים בשווקים המתעוררים (ברזיל/הודו/טורקיה וכו'). במהלך העשור הקודם, כל העולם ובפרט השווקים המתעוררים הגדילו משמעותית את ההלוואות הדולריות שלהן. הרוב המוחלטת של ההלוואות צריך להיות מוחזר/ממוחזר במהלך השנים הקרובות (כולל 2020).
ההלוואות הדירוגים הנמוכים בשווקים המתעוררים
הגרף הנ"ל מסביר גם מדוע האירועים במארס האחרון היו כה מהירים, וכיצד הפד' פתר אותם. מצוקת הדולרים בשוק התפתחה במהירות מוקדם יותר השנה,, כאשר כסף רב יצא ממדינות רבות אל ארה"ב. מצוקה זו גרמה לפיחותים חדים במטבעות של מדינות רבות. לפתע, מדינות רבות מצאו את עצמן צריכות להחזיר חוב דולרי גדול עם דולר חזק במיוחד ופגיעה כלכלית קשה.
הבנקים המרכזיים באותן מדינות ניסו לתמוך בכלכלה המקומית ע"י מכירת יתרות מט"ח (בדר"כ, נכסים דולרים) - התוצאה הייתה "מכירת חיסול" בוול סטריט בתוך זמן קצר. הפד' פתר בעיות אלו ע"י פתיחת קווי אשראי למספר רב של בנקים מרכזיים ובמקביל השיק כלי הנקרא FIMA, שבאמצעותו בנקים רבים יכלו לקבל דולרים מבלי למכור את הנכסים בארה"ב.
הקדמה זו מאותת לנו שהנכס החשוב ביותר הוא הדולר. כאשר הוא ירד בחודשים האחרונים, הדבר העניק רוח גבית לשווקים. עם זאת, מגמת ההיחלשות של המטבע האמריקני נעצרה בחודש האחרון - והבעיות לא מאחרות להופיע: בחודש האחרון חלק מהשווקים המתעוררים מתקשים למכור אגרות חוב בתשואה נמוכה. בחלק מהמדינות (טורקיה), בריחת ההון מעולם נעצרה. התחזקות של הדולר בעולם צפויה להגביר את הלחץ על כלכלות רבות ועלולה להצית שוב גל של "מכירות חיסול" בשוק.
גרף הדולר אינדקס בחודשים האחרונים: קרוב לשבור מגמה יורדת?
כאשר אופציית "תוכנית שליטה על העקום" ירדה מהפרק בשבועות האחרונים, הפד' יצטרך מחר בהחלטת הריבית למצוא דרך כדי להחליש את הדולר - אחרת השוק נמצא בבעיה.
חשוב להדגיש כי הסיטואציה בשוק המט"ח לקראת סוף 2020 מורכבת במיוחד, בעיקר לנוכח הרגולציה על הבנקים. לפי חלק מהערכות בשוק, ג'יי פי מורגן, הגדיל משמעותית את החשיפה שלו לשוקי המט"ח בחודשים האחרונים והוא כרגע חורג מיעדי הרגולציה שלו. אם הוא יתחיל לצמצם את החשיפה שלו - מצוקת הדולרים בשוק תתפרץ במהירות.
מה הפד' יכול לעשות? אם אכן מדובר בסוגיה של רגולציה על הבנקים - לא יותר מידי. הגדלת הרכישות בשוקי האג"ח? לא רלוונטי, שכן ה"מתווכים" שהם הבנקים הגדולים לא משתפים פעולה. הרחבת קווי האשראי לבנקים מרכזיים נוספים? ייתכן מאוד, אך המהלך צריך להיות בקנה מידה גדולה. הוא כמובן יכול לסיר את הרגולציה שמוטלת על הבנקים הגדולים לקראת סוף שנה, אך הסבירות למהלך שכזה לא גבוהה.
כך או אחרת, הסיכונים מכיוון שוק המט"ח לקראת סוף השנה לא נמוכים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.המגזר העסקי עומד להסתער על הדולרדולר הגנה 17/09/2020 22:18הגב לתגובה זו0 0השקל יתפרק. ככה זה שהנכסין שלהן בדולרים צומחים ,מגיעה הדרישה להגדיל הבטחונות. מרץ ,חוזר בשבוע הבאסגור
-
3.מורגן סטנלי בחרו בדולר כנכס הכי כדאי לשנה זודולר 17/09/2020 22:17הגב לתגובה זו0 0זה היה באמצע אוגוסט. נראה שהם הולכים לעשות הרבה כסף בקרובסגור
-
2.אמינותאנונימי 15/09/2020 21:23הגב לתגובה זו0 1כפי שאמר ביל גייטס כי לאור לחצים פוליטיים ה- FDA מאבד את האמינות שלו. כך עלול לקרות ל FED. ככל שימשיך להזרים כסף ולא משנה מדוע תהיה נקודה שבה האמינות שלו תיפול ואז אנו עלולים להגיע למצב שאיני יודע איך להגדיר אותו - כאוס ? . שימו לב שמחיר הזהב חוזר לעלות כבר מספר ימיםסגור
-
FDA סביר + להערכתי. FED סוס גוסס להערכתי. (ל"ת). 15/09/2020 22:04הגב לתגובה זו2 1סגור
-
1.דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם (ל"ת)דירה=קורת גג 15/09/2020 20:11הגב לתגובה זו1 0סגור