הסיכון לרבעון הקרוב ירד? השווקים צפויים להיות מוצפים בדולרים

הפד' החליט אמש לאסור את ביצוע הרכישות החוזרות של הבנקים הגדולים. המשמעות - דולרים רבים צפויים לזרום כעת לשוקי המט"ח. שוק המט"ח כבר מגיב כאשר הלחץ של הדולר בשווקים המתעוררים נחלש משמעותית
 | 
telegram
(6)

בעוד הדיווחים סביב האפשרות לתוכנית תמריצים פיסקלית חדשה מושכים את רוב תשומת הלב של המשקיעים ביומיים האחרונים. אירוע משמעותי עוד יותר התרחש אמש לאחר סגירה המסחר - הפד' האריך את האיסור על ביצוע רכישות חוזרות מצד הבנקים הגדולים בארה"ב עד לסוף 2020. 

עבור השווקים המשמעות היא ברורה: הסיכויים למצוקת דולרים בעולם עד סוף השנה ירדו משמעותית. השווקים צפויים להיות מוצפים בדולרים בחודשים הקרובים. המרוויחים הגדולים הם השווקים המתעוררים, שסבלו בחודש האחרון מבריחת הון.

החלטה אמש מתייחסת לבנקים "הגדולים מכדי ליפול" (Global Systemically important banks או בקיצור GSIB). כתוצאה מהמהלכי של הפד' מאז מארס האחרון גדלו הרזרבות של הבנקים בצורה דרמטית, דבר שהכביד על יחס המינוף SLR של הבנקים. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יחס SLR הוא יחס המינוף של הבנקים והוא מתקבל ע"י חילוק ההון רובד 1 של הבנק בחשיפה של הבנק לנכסים. מאז המשבר הכלכלי של 2008 נקבע כי יחס הרזרבה לבנקים אלו צריך לעמוד על 3%. עבור בנקים "גדולים מכדי ליפול", יחס ה-SLR נקבע לרמה של 5%. 

לנוכח העובדה שהפד' הגדיל משמעותית את הרזרבות במערכת הבנקאית, באפריל האחרון שינה הפד' הנוסחא לחישוב ה-SLR, כאשר אגרות החוב של ארה"ב והרזרבות בבנקים לא נכללות יותר בחישוב יחס המינוף של הבנק. הפד' העניק אפשרות לבנקים להשתמש בנוסחא החדשה גם בשולחות של בנקים אלו ברחבי העולם. עם זאת, רק גולדמן זאקס בחר להשתמש באפשרות זו. 

איך זה מתקשר להחלטה אמש? גם השלוחות של בנקים אלו הגדילו משמעותית את הרזרבות שלהם בעקבות פעולות הפד' והם כרגע בבעיה מסויימת. אם הפד' היה מאפשר ל-GSIB לבצע רכישות חוזרות ברבעון הקרוב, הרזרבות היו עוברות מהשלוחות של הבנקים לחברת האם לטובת הרכישות החוזרות. במצב החדש שנוצר, הרזרבות של שלוחות הבנקים צפויות להיות מתורגמות להלוואות בשווקים הפיננסיים.

באופן לא מקרי, ההחלטה של הפד' מורידה משמעותית סיכון שהשווקים תמחרו לקראת סוף השנה - מצוקת דולרים בשוק.  האם זה מספיק? כנראה שכן. המפסידים מההחלטה הם בעיקר המשקיעים של ג'יי פי מורגן שציפו שהבנק יחזור לבצע רכישות חוזרות של המניה. 

נציין כי השווקים המתעוררים כבר מרגישים את ההקלה, כאשר המטבעות של טורקיה/ברזיל/מקסיקו ורוסיה מתחזקים משמעותית מול הדולר ביומיים האחרונים

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    תותח על !!!!!! (ל"ת)
    יבין נתנאל 01/10/2020 18:47
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • 4.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם (ל"ת)
    דירה=קורת גג 01/10/2020 18:22
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 3.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם (ל"ת)
    דירה=קורת גג 01/10/2020 18:22
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 2.
    משחקים עם הצואה משמאל לימין
    רק מזומן 01/10/2020 17:06
    הגב לתגובה זו
    0 4
    כסאות מוזיקליים.הדולאר חזק רק בראש של הצרכנים.האינפלציה קיימת רק שכולם מפסידים ומקבלים עידוד יצוא.המחיר האמיתי של הדולאר 40סנט.
    סגור
  • 1.
    תודה עמית.. אלוף בסקירות וניתוח השווקים (ל"ת)
    דינו 01/10/2020 16:37
    הגב לתגובה זו
    7 3
    סגור
  • טען עוד
  • צודק
    צנזורה 01/10/2020 18:53
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מחרבנים אינפורמציה שטותית וחסרת מעוף , המשך לעודד ...עצמך
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות