"כדי להרוויח בשוק בסין, צריך פורטפוליו לכל מזג אוויר"

ריי דליו, המייסד של חברת ברידג'ווטר ואחד מהמשקיעים הבולטים בוול סטריט, אומר כי כדאי להיכנס לשוק הסיני ומניח את האסטרטגיה שלו איך נכון לעשות זאת
 | 
telegram
(5)

הפער בין היחסים בין מדינות, לבין היחסים בין המשקיעים לבין כלכלות של מדינות, טומן בחובו הבדלים גדולים. דוגמה מובהקת לכך היא העובדה שגם בשיא מלחמת העולם השניה, בעוד ארצות הברית ובעלות בריתה נלחמות בנאצים על אדמת אירופה, IBM (סימול: IBM) המשיכה לנהל את מערכות המחשוב של הנאצים, וקוקה קולה (KO) המשיכה לייצר ולשלוח לשם משקאות, בעיקר את הפאנטה שהמציאה במיוחד לשוק הגרמני באותה התקופה.

גם היום, למרות המתיחויות, קורה, פחות או יותר, אותו הדבר. אמנם בעוד ארצות הברית וסין נלחמות על ההגמוניה העולמית בשווקים הטכנולוגיים והפיננסיים, החשיפה של מרבית המשקיעים הגדולים ירדה בשוק הסיני מאז התפרצות הקורונה. אך בזמן האחרון ישנו שינוי מגמה בקרב המשקיעים האמריקאים שדווקא חוזרים לשווקים הסיניים, מאחר והם מזהים הזדמנויות רבות בכלכלה הסינית הצומחת והיחידה שמראה סימני יציבות בתקופתנו.

המשקיע והמיליארדר, ריי דליו, אומר שכרגע רבים עדיין נמצאים בחשיפת חסר לשווקים הסיניים והסביר מה האסטרטגיה שהוא פועל על פיה. "הדרך לשחק בשווקים הסיניים, הוא לבנות פורטפוליו מגוון, שמצריך איזון מסוים", אמר דליו בראיון ל-CNBC.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"לגישתנו לשוק הסיני אנחנו קוראים גישה 'בכל מזג אוויר', שבה מגיעים לאיזון בפורטפוליו מבלי להוריד את ההחזר המצופה. משם כדאי לבצע מהלכים טקטיים – הקשורים לתמחור נכסים ולדירוג שלהם", המשיך.

דליו גם צופה שהשימוש ביואן יגבר בזמן הקרוב, בשל חולשת כלכלות אירופה וארה"ב, שנפגעו בעצמה ממגפת הקורונה, בעוד סין הצליחה לייצב את המדינה ובדרך להציג צמיחה שנתית של 2%. "אנחנו נהיה עדים לתהליך של בינאום של היואן, מאחר ולמטבעות רבים יש קשיים וייווצר איזשהו ואקום בזירה הזו", הוסיף.

דליו גם ממליץ על השוק ההודי, שלדעתו בעל פוטנציאל צמיחה גבוה, למרות שהיא עדיין מפגרת בפיתוח שווקים פיננסיים ולכן קשה יותר לזהות הזדמנויות. "כרגע יש הרבה פחות נזילות בשווקים ההודים, כמו בשווקים מתפתחים אחרים. פיתוח השווקים יאפשר לגייס כסף ביתר קלות ויעניק חיוניות מחודשת לשווקים שם", סיכם.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    קוקה קולה ממש לא שלחה כלום לגרמניה בזמן המלחמה
    נועם 11/10/2020 06:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מדובר בזכיין הגרמני המקומי של קוקה קולה שניסה להמשיך לייצר קוקה קולה בתוך גרמניה, וכשלא הצליח לייבא את המרכיבים לקולה , הוא המציא את פאנטה מרכיבים מקומיים בתור תחליף.נא לבדוק עובדות לפני שמפרסמים. אתם עיתון של כלכלה ושוק ההון. עובדון הן הכל
    סגור
  • מה אתה מצפה זה ביזפורטל (ל"ת)
    אנונימי 12/10/2020 16:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    סקטורים לבעלי נשימה ארוכה
    ליזי 07/10/2020 17:05
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בסין - אינטרנט / קומוניקציה /ומיכשור רפואי דרך בורסת שנזן.
    סגור
  • יש מספיק מניות שנסחרות בוול סטריט,,,
    ARTICK19 08/10/2020 07:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני למשל מחזיק בTENCENTS ו XIN
    סגור
  • 1.
    מי מאמין לדוחות הפיננסים של הסינים
    ג'סי 07/10/2020 14:58
    הגב לתגובה זו
    2 0
    איך אפשר להשקיע בלי שקיפות? איך אפשר להשקיע בלי רגולציה שתומכת במשקיע הקטן שלא יצא לבתי משפט על עושק כספו?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות