
חצי הכוס המלאה - איך תרוויחו מהמהפכה בתחום המים?
מי שעדיין לא מבין עצמתן של פלטפורמות המסחר, קיבל שיעור ביום שלישי - בשעה ורבע של מסחר, בין 14.30 ל-15.45 צנח ה-S&P ב-2.2% ומחק בדרכו מטה כמה עשרות מיליארדי דולרים. למה זה קרה? לטענות התקשורת בגלל שטראמפ צייץ שהמו"מ בין מנוחין ופלוסי הופסק עד לאחר הבחירות. לא יהיה הסכם על תמיכה נוספת. כיוון שיש לנו קשר עם מנהל קרן הדג' (גידור) ענקית, סיפר לנו הבחור שב-14:30 החלה הקרן, שהיא סחרנית יום גדולה שמנהלת 4 מיליארד שקל רק במסחר יומי, למכור מכל הבא ליד, כי הבינה שבחלק מפלטפורמת המסחר מדברים על התמוטטות של השוק. ובמקומות אחרים לא ראו את הציוץ? מישהו באמת מאמין שמשקיעי ארה"ב העבירו ב-14.30, מסרים ביניהם בוואטסאפ "למכור הכל"? תיכף יטען מישהו שהשוק עלה בפתיחה ביום רביעי בגלל משהו שהפד עשה.
מה עם המים? המשאב החשוב ביותר לאנושות הוא המים ויש מלחמה על המשאב הזה. אין שום ספק שתעשיית המים והשפכים (The Water&Waste Industry) תהיה בעשור הבא, אחת התעשיות המובילות בעולם כאשר על פי מומחים תעבור את הטריליון דולרים בהכנסות כבר ב-2025. זו תעשייה שהביקוש למוצריה עולה בקצב מהיר בהרבה מהיכולות לספק אותו ושמהפכת הטכנולוגיה משנה אותה לחלוטין. מצב שכזה מעניין כל יזם כי פוטנציאל הרווחיות כאן אדיר, לא רק בגלל היחס בין הביקוש להיצע אלא גם בגלל פוטנציאל הנישות החדשות שנוצרות כאן.
זו תעשייה עתיקת יומין שהחברות המובילות בה הן הצרפתיות וויאוליה וסואץ וזאת בעקבות ההבנה של ממשלות בצרפת בתחילת המאה ה-20 לגבי חשיבות הטיפול במים. ממשלות צרפת יצרו "סביבה ידידותית" שקידמה את התעשייה. אבל בעקבות מגוון סיבות שנזכיר בהמשך ובעקבות מהפכות החשמל, האלקטרוניקה והמהפכה הטכנולוגית הנוכחית, צומחת תעשיית המים במהירות בעשורים האחרונים ובמיוחד בעשור האחרון. בעשור האחרון הזינוק בפעילות נובע מהתמזגות מהפכת הטכנולוגיה/אינפורמציה לתוך כלכלת המיינסטרים.
טור זה מתייחס בתדירות לתחומי תעשייה שונים בהם היה למדינת ישראל יתרון יחסי זה או אחר שאבד ובעיקר משתי סיבות: הראשונה היא החוסר בסביבת עסקים "ידידותית" שמקשה על פיתוח חברות גדולות בינלאומיות והשנייה, שקשורה בראשונה, "תרבות האקזיט" שלנו. העובדה שאין אפילו חברת ענק גלובלית ישראלית אחת בתחום המים והשפכים זה אולי הביזיון הגדול ביותר של התעשייה הישראלית שממנה צמחה תעשיית המים המודרנית בעולם. כן, מהמהנדס אלכסנדר זרחי וחברת "מתקנים להתפלה (מפתחי תהליך זרחין), דרך נטפים, תה"ל, IDE ומקורות ואינספור סטארטאפים שפיתחו נישות ענק. אנחנו הובלנו בעבר את התחום.
- מי תוביל אותנו לשיאים חדשים? וגם - האם להשקיע בתחום הגנרטורים?
- המרענן של הקיץ: אפיק ההשקעה הרטוב והמבטיח
השחקניות הגדולות בתחום המים חברת Veolia Environnement (סימול:VIE.PA), החברה השנייה בעולם בגודלה לטיפול במים ושפכים, רכשה (העסקה עדיין לא נחתמה אבל הסיכוי שתחתם הובטח השבוע) מענקית שירותי החשמל הצרפתית Engie SA (סימול:ENGI.PA) חבילת מניות של המתחרה הגדולה של Veolia, סואץ (לשעבר Suez Environnement סימול: SEV.PA) שנחשבת לגדולה בעולם בטיפול במים ושפכים.
הטיפול במים ובשפכים, מבחינת הגדרת הסקטורים, כרוכים יחדיו ואם תבדקו תגלו שכל חברה רצינית שמעורבת בטיפול במים גם מעורבת בטיפול בשפכים (לא להפך, חברות טיפול באשפה כמו Waste management אינן עוסקות במים). ואוליה רוכשת מ-ENGI 29.9% ממניות SEV.PA ובעבורן מציעה 3.4 מיליארד אירו (4 מיליארד דולר). מאז החלו ואוליה ו-ENGI להתמקח, באוגוסט, עלתה מניית סואץ ב-52% ואילו VIE.PA ירדה ב-9%. ואוליה ירדה כיוון שהמחיר שהיא מציעה ודרך החתחתים שמצפה לה אם תמשיך בניסיון להשתלט על סואץ לאחר מכן, מפחידה את המשקיעים. ההצעה נעשית לפי מכפיל 90 לרווח הצפוי של סואץ השנה. היו אגב כמה הצעות על חבילת המניות אבל המחיר שמציעה ואוליה הבריח את כולן והשבוע נודע שהמתחרה הגדולה והאחרונה של ואוליה על החבילה, קרן ההון הצרפתית הגדולה Ardian, הסתלקה גם היא מה"מרוץ". Ardian היא קרן ההון הפרטית הגדולה באירופה וה-19 בעולם וזו "נשלחה" להציע הצעה ע"י סואץ וממשלת צרפת במטרה להכשיל את ניסיון ההשתלטות של ואוליה. סואץ מתנגדת לניסיון ההשתלטות בחריפות ואילו הממשלה מתנגדת בגלל ועד עובדי סואץ שמאיים בהשבתה בגלל חשש מפיטורי התייעלות לאחר הדיל.
שר האוצר הצרפתי כבר הודיע לואוליה שלא יתיר פיטורין של שום עובד בסואץ ולא יאושרו העברות ידע מכול סוג ללא אישור ממשלתי. השבוע הודיעה ואוליה שאותה ההצעה תינתן לכל בעלי מניות סואץ מה שאומר שבמונחי היום מציעה Veolia לשלם 18 אירו למניית SEV.PA שמחירה, לאחר העלייה לאחרונה, 16 אירו. למה מוכנה Veolia לשלם מחיר כה מטורף בעבור המתחרה וזאת כאשר רכישת החבילה אינה מבטיחה השתלטות עדיין? כי מנכ"ל החברה, Antoine Frerot, מועצת המנהלים והיועצים מאמינים בעתיד העסקי של סקטור המים והאשפה שלדעתם יהפוך מחשוב לבעל חשיבות קריטית לאנושות כולה (ראו בהמשך) ועל מנת להגדיל משמעותית את הנתח שלה בתחום חייבת ואוליה לרכוש את סואץ כולה וברור להם שללא מחיר מפתה לא יצליחו. ואוליה לפיכך תמשיך במהלך שבעלי מניותיה כאמור תומכים בו (היא לא תוכל לבצע המהלך כולו ממקורותיה וכבר מגיעות שמועות ש-Ardian עשויה להצטרף למהלך).נשיא צרפת ושר האוצר מעורבים אישית בסיפור.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
השורה התחתונה היא שמיזוג בין וויאוליה וסואץ ייצר חברת ענק גלובלית שתוכל לענות על כל הצרכים בתחומי הטיפול במים ובאשפה ברחבי העולם תוך שילוב הטכנולוגיות השונות בחבילות שתציע ללקוחותיה. משהו בסגנון של "וולמארט של תחום המים". בעלי המניות הגדולים של ואוליה תומכים במהלך, מאמינים ש-Frerot מסוגל להוביל לכך בהצלחה (השבוע נתן ריאיון ללה-פיגארו ולדבריו הוא בטוח בהצלחה). אבל הספור כאמור לא הסתיים עדיין וכדי להבין את מה שקורה (ושבלגן רגולטורי ומעורבות ממשלתית ובירוקרטית אינה רק בעיה ישראלית) הצעתנו לקוראים שיקראו את הכתבה, "מומלץ ל Engie SA לא לדחות את ההצעה של ואוליה" - מנהל קרן המים הגדולה בעולם, Pictet water (סימול: PICWAPA:LX, מנהלת 6.15 מיליארד אירו ומחזיקה בשתי המניות), Cedric Lecamp, טוען שהמהלך נכון ומתחייב. הוא גם צופה שואוליה תצטרך לחזק את האגף הטכנולוגי שלה ולכן הקרן אוספת מניות של חברות שפועלות בתחום הטכנולוגיות החדשניות בטיפול במים שצמחו בעשור האחרון כמו Xylem (סימול:XYL) ו-Evoqua Water (סימול:AQUA).
למה הסקטור באמת מעניין כל כך? אחת התופעות שבולטות לאורך מהפכת הטכנולוגיה וכבר כתבנו על כך, היא היצירה של נישות תעשייה חדשות וגדולות שצומחות בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית. הנישות הללו, ברוב המקרים, מתפתחות בגלל שינויים שמצריכים "משהו חדש". נישות כאלו מתחילות להתפתח בתוך חברות קיימות כיוון שבחברות כאלו, על רקע המגע עם הצרכנים, מבחינים בשינויים בעת התרחשותם. התפתחות נישת המכונית החשמלית למשל מבטאת שינוי שהחל במשבר הדלק בתחילת שנות ה-70 והתחזק עם התגברות משבר האקלים.
"הבעיה" עם השינוי קשורה בהרגלי צריכה מחד וביכולת התעשייתית לבצע השינוי מאידך. אתגרים שקשורים במים ובאשפה מעיקים על כדור הארץ עשרות בשנים ומתגברים עם הגידול המהיר באוכלוסייה, שינויי האקלים, ההתרחבות האורבנית, חוסר באמצעי שינוע, התייבשות מקורות ועוד. רק 1% מכל המים ע"פ כדור הארץ הם מים מתוקים זמינים. ואחוז זה נמצא בסכנה שהולכת וגדלה. מי התהום (האקוויפר) מתרוקנים, זיהום המים גדל במהירות, הביקוש למי שתיה, הביקוש התעשייתי והחקלאי עולים במהירות (מוכפלים כל 20 שנים) ובתוך 5 שנים 30% מאוכלוסיית העולם תהיה ללא מים לשתייה וזה נכון גם במדינות מפותחות. תשתיות המים בארה"ב למשל במצב התפוררות שלא לדבר על בעיה "חדשה" שמתפתחת גלובלית, "מים ללא הכנסה ("non-revenue" water)", מי שתיה וחקלאות בעיקר שנעשה בהם שימוש ללא תשלום בעיקר בשל גניבה ושבירה של מערכות דיווח, שעוני מדד. התופעה הזו פוגעת בחברות השירותים בכל רחבי העולם ובמיוחד במדינות מתפתחות שם עד 60% מהמים לא מניבים הכנסות מה שפוגע בהשקעות. חלק גדול מהנישות הטכנולוגיות החדשות עוסקות בפתרונות לכך. שתי החברות שהזכרנו, Xylem ו-Evoqua Water מתפרנסות מהמלחמה בנושא. ב-Xylem מעריכים שנישה טכנולוגית זו שתכלול בעיות ניהול מים לרבות תקשורת, ניצול משאבים, תאורה ועוד לצד נישת הטיפול הטכנולוגי באשפה, תגיע לממדים של 560 מיליארד דולר ב-2025. השנה על פי Xylem יגיע היקף הפעילות בתחום ל-61 מיליארד.
קבוצת RobecoSAM, חטיבה של ענקית השירותים הפיננסיים היפנית, ORIX Corporation (סימול:IX), עושה מחקרים על סקטור המים והאשפה ולטענתה הביקוש לטיפול במים ובאשפה הוא למעשה אינסופי בעוד ההיצע מוגבל והפער רק יילך ויתרחב. לטענתם היכולת לסגירת הפער טמונה בהתקדמות הטכנולוגית. שוק המים כולו שב-2016 גלגל 560 מיליארד וב-2019 כ-744 מיליארד יגיע ב-2023 ל-915 מיליארד וב-2025 יחצה מחזור של טריליון דולר. החדשנות הטכנולוגית, אליבא RobecoSAM, תתפוס 21% מהמחזור ב-2025.
המספרים הנ"ל עשויים לעלות משמעותית וזה קשור בהשקעה בתשתיות, בחדשנות טכנולוגית ואימוץ הטכנולוגיות כאשר ארה"ב, סין והודו צפויות להוביל את אימוץ השיטות החדשות. ההשפעה של החלטות תקציביות בשלוש המדינות הענקיות האלו יכולה וכנראה גם תשנה את התחזיות וזה לא רק בגלל הצורך למים לשתייה, רחצה, תעשייה או חקלאות. הסקטור יושפע גם מהחלטות בתחומים אחרים כמו למשל ההשקעות הענקיות שסין מבצעת בתחום האנרגיה כבר משפיעות על הביקוש הגלובלי למים ועל המחירים (תעשיית האנרגיה היא צרכן גדול של מים). גם האו"ם הוציא דו"ח על המצב, "United Nations’ World Water Development Report (WWDR4) United Nations’ World Water Development Report (WWDR4)" שבו מסכם הארגון את מסקנותיו.
איך משקיעים בחברות המים? מבחינת החברות הבודדות אז סואץ וואוליה הן החברות המובילות ובהפרש ניכר לעומת האחרות. הגדולות האחרות הן הקונגלמרטים האמריקאים - ג'נרל אלקטריק (סימול: GE), Danaher (סימול:DHR) ודו-פונט (סימול:DD) אלא שאצל אלו, למרות שחטיבות המים, מבחינת ההכנסות, גדולות בהשוואה לרוב החברות שמתמקדות במים, הטיפול במים ואשפה מהווה נדבך חשוב אבל לא משמעותי בתוך הקבוצה כולה. אחרי אלו יש שורה ארוכה של חברות שכאמור מצריכות עבודת לימוד ארוכה של המשקיע. החברה הפינית Kemira (סימול: KEMIRA.HE), החברות האמריקאיות המובילות American Water Works (סימול:AWK), ITT Corporation (סימול:ITT) ו- United Utilities (סימול:UUGRY) וחברות הטכנולוגיה המובילות Xylem (סימול:XYL) ו Evoqua Water Technologies (סימול:AQUA). החברה שנהנית ביותר מהתקדמות הטכנולוגית בתחום המים היא דווקא חברת המעבדות החביבה עלינו, תרמו-פישר (סימול:TMO) עליה כתבנו מספיק. גם בתחום הזה מספר החברות החדשות, במיוחד בסין ובהודו הולך וגדל.
אבל דעתנו ידועה. ההשקעה בסקטור המים והאשפה, כמו בכול תחום מאז התמזגות מהפכת הטכנולוגיה, אינה קלה ומצריכה ידע נרחב בטכנולוגיות החדשות, במגמות התעשייה והצריכה, מעקב אחרי הרגולציה והתקציב (כי חלק גדול מהפעילות ממלכתי) ולכן בחירת מניה מנצחת זה כמעט בלתי אפשרי ועדיף להשקיע בסלים ובקרנות המתמחות. ישנה הקרן השווייצרית המובילה, שמאפשרת השקעה בכול המטבעות המובילים השונים, Pictet – Water (סימול: PICWAPA:LX בבלומברג) ויש מספר גדול של סלים כמו ה- CGW, PHO, FIW ועוד.
- 32.שלמה מה דעתך על ארד הישראלית? (ל"ת)פז 26/12/2020 10:03הגב לתגובה זו
- 31.שלמה- מה דעתך על 11/10/2020 21:25הגב לתגובה זונוסטרומו פיתחה מערכת המבוססת על תא אנרגיה ייחודי - IceBrick - כל תא מכיל מאות קפסולות של מים. התאים מוצבים במבנה הלקוח ומאפשרים המרה ואגירה של אנרגיה חשמלית לאנרגיית קור. אנרגיה זו, מאפשרת, מאוחר יותר, השלה של מערכות המיזוג של הלקוח על פי דרישה של רשת החשמל ובכך הפחתה משמעותית בעלויות החשמל של בניין קיים - הלקוח. המוצר מודולרי ונקי ומאפשר התאמה קלה לכל בניין קיים. נוסף לתאי האגירה, נוסטרומו מפתחת כלי שליטה ובקרה (eNvoy), המאפשרים התקנה מהירה, ניהול ואופטימיזציה של המערכת במתקן הלקוח.
- לא מכיר (ל"ת)שלמה גרינברג 12/10/2020 08:56הגב לתגובה זו
- 30.טבע 11/10/2020 14:37הגב לתגובה זו5 Turnaround Stocks That Are Screaming Buys Oct 11, 2020 at 5:51AM Walgreens Boots Alliance Wells Fargo Altria Group Teva Pharmaceutical Industries AT&T
- לרון 12/10/2020 14:49הגב לתגובה זומהרשימה אינה מומלצת,אעלק "מניות צועקות"
- רז 12/10/2020 09:16הגב לתגובה זו.
- 29.מ- 25 11/10/2020 12:16הגב לתגובה זונא הפנה אותי לכתבה שכתבת על הנ"ל תודה
- 28.חנוך 11/10/2020 08:43הגב לתגובה זו"גורואיך" עוד לא גילו את העתיד הזה??
- מי אלו? (ל"ת)שלמה גרינברג 11/10/2020 10:57הגב לתגובה זו
- 27.תאגידי המים המרוויחים הגדולים (ל"ת)חיים 11/10/2020 07:02הגב לתגובה זו
- 26.אברהם 11/10/2020 05:51הגב לתגובה זולמה צריכים לבחור מניה "מנצחת" בתנאי אינפלציה אפסית,כל רווח הוא רווח הצלחת יותר או פחות,רק השתדל לא להפסיד
- 25.יקי 10/10/2020 19:24הגב לתגובה זוחג שמח מבקש את דעתך המלומדת על החברה נמצאת בפאזה 3 ולקראת פרסום תוצאות נושקת ל-18,$!! האם חס וחלילה יכול לקרות לה מה שקרה בזמנו לחברת פארמוס של חיים אביב שהתוצאות הראו מובהקות של למעלה מ90אחוז ובכל נפלה והתרסקה אודה לתשובתך
- כתבתי רק לאחרונה (ל"ת)שלמה גרינברג 11/10/2020 08:58הגב לתגובה זו
- יקי 11/10/2020 12:11תודה נא הפנה אותי לכתבה
- הכל כולל הכול יכול לקרות. (ל"ת)סיוון 11/10/2020 08:09הגב לתגובה זו
- 24.יובל 10/10/2020 19:11הגב לתגובה זושלום שלמה, האם קיימות בארץ חברות מיתחום זה וכן חברות שמייצרות להן ציוד? תודה.
- רבות, תקרא שוב את הכתבה (ל"ת)שלמה גרינברג 11/10/2020 08:58הגב לתגובה זו
- 23.אנונימי 10/10/2020 16:04הגב לתגובה זותודה
- 22.באיזה בורסה נסחרות ויאולה וסואץ,לפי הסימול לא מצאתי? (ל"ת)יואל 10/10/2020 15:30הגב לתגובה זו
- אדם 11/10/2020 12:12הגב לתגובה זוויאוליה =VIE.PA סואץ= SEV.PA
- שלמה גרינברג 11/10/2020 09:00הגב לתגובה זווהאמן לי שאלו הסימולים הנכונים, תנסה YAHOO FINANACE
- veoey בארהב זה ויאוליה (ל"ת)יובל 11/10/2020 08:10הגב לתגובה זו
- 21.חצי הכוס הריקה כל הבצים של ארה"ב באג"ח שמחזיקים הסינים (ל"ת)חומר למחשבה 09/10/2020 21:11הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 11/10/2020 09:01הגב לתגובה זוכתבתי על הנושא פעמים רבות ושורה תחתונה, אין לאג"ח זה שום משמעות אפילו אם מסתכם ב 4 טריליון
- 20.אבי ג'וזף כהן מזהירה! חה חה סוף העולם הגיע שתו מים (ל"ת)יחזקאל, נביא, מיל 09/10/2020 19:53הגב לתגובה זו
- 19.חברת ארד שמייצרת שעוני מים משוכללים, חלק מהתחום (ל"ת)ארד 09/10/2020 19:47הגב לתגובה זו
- 18.חולה נפש יושב בבית הלבן ואתה מצפה שאשקיע במניות? (ל"ת)ד"ר סוס 09/10/2020 19:43הגב לתגובה זו
- למישהו אכפת במה תשקיע, למה לא בסוסים? (ל"ת)שלמה גרינברג 11/10/2020 09:05הגב לתגובה זו
- 17.יש חברה ישראלית מומלצת (ל"ת)מירו 09/10/2020 19:03הגב לתגובה זו
- 16.בסוף השמש תכבה ממליץ להשקיע ביצרני שמשות (ל"ת)ניגון חוזר 09/10/2020 18:35הגב לתגובה זו
- 15.. 09/10/2020 17:20הגב לתגובה זולמר הגרינברג. אבקשך לעיין בטור W.S של היום יום שישי שם יש תגובה קשה שלנו נגד הטראמפ. אשמח אם תקרא ולאר איכפת לי שתגיב בכל דרך קשה על אבא שלי וסבא שלי ומי שאתה רוצה. התגובה שם כמובן לא נגדך..רק רציתי לקבל את תגובתך המלומדת לכתוב. אל תכעס דודנו..הייה בריא ומאושר.
- שלמה גרינברג 11/10/2020 09:06הגב לתגובה זוומדוע שזה יעניין אותי?
- 14.יובל 09/10/2020 15:34הגב לתגובה זושלום שלמה, איזה חברות עוסקות בארץ בתחום זה ואיזה חברות מייצרות ציוד עבורן? תודה יובל
- 13.ברוס 09/10/2020 14:38הגב לתגובה זו.
- 12.ארד הישראלית שמתעסקת במדי מים משוכללים, חלק מהפיתרון (ל"ת)חברת ארד 09/10/2020 12:24הגב לתגובה זו
- יוני 11/10/2020 05:52הגב לתגובה זוטובה לאורך זמן
- 11.דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם (ל"ת)דירה=קורת גג 09/10/2020 11:58הגב לתגובה זו
- דירה=פירורי אבק 09/10/2020 16:05הגב לתגובה זולעומת זאת מניה כמו msft פלדה
- ברוס 09/10/2020 14:37הגב לתגובה זו.
- 10.יפה מאוד 09/10/2020 11:06הגב לתגובה זובמה ישקיעו הדובאים אם לא בטבע ובכיל ופלוריסטים
- דגן 09/10/2020 14:38הגב לתגובה זוע"ע פריניב.
- 9.מעניין מאוד. תודה (ל"ת)שמרון 09/10/2020 10:45הגב לתגובה זו
- 8.תודה רבה אחלה מאמר (ל"ת)אליס 09/10/2020 10:45הגב לתגובה זו
- 7.גיורא 09/10/2020 10:44הגב לתגובה זובהמשך לשאלה על mj האם לדעתך ביידן אם יבחר ונקווה שלא, יתמוך בקנאביס או שהוא שמרן ויכביד על הענף ?תודה
- אתה אמיתי? יש מצב כזה? אם כן סוף העולם הגיע (ל"ת)יחזקאל נביא מיל 09/10/2020 19:41הגב לתגובה זו
- פרופ' איצ100 לרפואה 09/10/2020 17:24הגב לתגובה זולגבי הקנאביס שזה למעשה בלוף היסטרי. אין בזה שום תרופה או מקור להרגעה. כדור פלאסיבו יעיל לא פחות.
- 6.כתבה מרתקת! (ל"ת)אדם 09/10/2020 10:44הגב לתגובה זו
- 5.גילי 09/10/2020 10:22הגב לתגובה זולקראת לכתם של שני הענקים.האם לדעתך לטווח ארוך יש עדיפות להחזקה בספיי500 או בברקשייר ? ומדוע.. (יתרונות חסרונות יתקבלו בגרכה) תודה רבה
- כתבתי מספיק (ל"ת)שלמה גרינברג 10/10/2020 08:46הגב לתגובה זו
- 4.אלון 09/10/2020 10:20הגב לתגובה זושלמה כעוקב שברון ידוע.לדעתך הגיעה למחיר כלכלי או שעתיד הנפט אפור-שחור , בעיקר עם ביידן יבחר
- 3.ירדן 09/10/2020 10:19הגב לתגובה זואשמח לדעתך על תחום הקנאביס והתעודה הנל כמייצגת התחום.יש פוטנציאל לטווח בינוני ארוך של כמה שנים מהיום לדעתך ?תודה
- 2.יוני 09/10/2020 10:02הגב לתגובה זוawk,גדולה מה"גדולות" פי שניים,ומה עם wts אמנם עם מכפיל גבוה ו 100% תשואה בחמש שנים?
- שלמה גרינברג 09/10/2020 13:05הגב לתגובה זוהיא אחת מכ 82 חברות מים טכנולוגיות ציבוריות אבל לא במעמד, מבחינת וול סטריט, של השתיים שהזכרתי
- יוני 11/10/2020 05:55suez וכיו"ב דורשות סבלנות כמו ca.pa למשל
- 1.כרגיל אצל שלמה - כתבה מעולה. תודה (ל"ת)עמית 09/10/2020 09:16הגב לתגובה זו