רווחי אמריקן אקספרס ירדו ל-1.1 מיליארד דולר; המניה מאבדת 2.5%

את עיקר הפגיעה בתוצאות החברה גרם המשבר בענף התיירות; העלייה המתונה בשימוש בכרטיסי החברה לפעילות צרכנית קלאסית לא פיצתה על הצניחה בהכנסות מעסקי התיירות
 | 
telegram

אמריקן אקספרס דיווחה היום על תוצאות הרבעון השלישי של השנה שהיו מאכזבות. החברה הישגה הכנסות של 8.8. מיליארד דולר והרווח הנקי הסתכם ב-1.1 מיליארד דולר. האנליסטים צפו להכנסות של 8.6 מיליארד דולר.

אם כן, בעוד ההכנסות מפעילות תיירות צנחו ב-69% הרי שהעלייה בשימוש בכרטיסי החברה לפעילות שאינה תיירות או בידור, כלומר פעילות צרכנית קלאסית, עלו ב-1% וזה מה שגורם היום למשקיעים לשלוח את מניות החברה לירידות.

הפעילות הצרכנית הקלאסית של רכישות שאינן למטרות תיירות ובידור מהוות ברבעון השלישי של השנה 70% מהמחזור של אמריקן אקספרס והכנסות אלה עלו ב-1% בלבד. סמנכ"ל הכספים של החברה, ג'פרי קמבל, אמר בראיון לכלי התקשורת האמריקאים כי העלייה של ה-1% בהכנסות של הסיגמנט הזה נבעה מעלייה בסליקת האונליין בכרטיסי החברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"אנחנו רואים מצב בו הפעילות הקלאסית עולה שנה אחרי שנה בשל המצב בו חנויות קטנות מגבירות את היקף הפעילות שלהן באונליין והמצב הזה לדעתנו הולך להישאר גם אחרי הקורונה. להערכתנו הפעילות הזו אמורה לגדול, על בסיס שנתי, בשיעורים של 7% ואף 8% בשנה" אמר קמבל.

באשר לירידה בהכנסות מפעילות התיירות והתרבות של החברה אמר קמבל "הצרכנים ברבעון השלישי הגדילו במעט את הפעילות שלהם בתחום אבל ברור לכולם שפעילות התיירות והבידור רחוקה מלהיות קרובה לנורמלי של לפני המשבר וייקח לה זמן לחזור חזרה לרמות של לפני הקורונה".

דוחות אמריקן אקספרס מדאיגות את המשקיעים בוול סטריט בעיקר בשל הפילוח של הכנסות החברה שעלולות להצביע על ביצועי הענף כולו. בעוד רכישות באינטרנט מתבצעות בעיקר באמצעות כרטיסי אשראי קיימות אלטרנטיבות שנוגסות בהכנסות שלהם בתחום. הירידה בהכנסות מריבית (ירידה של 20% לעומת ההכנסות מריבית ברבעון המקביל אשתקד) מעידה בעיקר על חוסר יכולת של הצרכנים לקבל אשראי שאינו מגובה בערבות ממשלתית וגם זה מעורר דאגה בקרב המשקיעים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות