מספר הרשיונות לקנאביס רפואי צמח ב-3.6% בחודש שעבר
נכון לחודש ספטמבר 2020, קיימים 73.9 אלף חולים בעלי רישיון לקנאביס רפואי, זינוק של כ-43% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, וגידול של כ-3.6% לעומת החודש הקודם. כך עולה מנתונים עדכניים לגבי רשיונות מטופלים שמפרסמת היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות (היק"ר). מהנתונים עולה כי הרוב המכריע מעדיפים עישון תפרחות, כאשר שיעור השימוש במשאף או שמן הינו אפסי. ההתוויה הרפואית הנפוצה ביותר הינה לטיפול בכאב כרוני ומרבית הצריכה הינה בגילאי 46-65.
מספר הרישיונות הפעילים בתוקף
מקור: משרד הבריאות - יק"ר
הרוב המכריע מעדיף עישון תפרחות
לגבי כמויות הצריכה בפועל על ידי מטופלים, היקף הצריכה עולה בהתמדה, כאשר נכון לחודש ספטמבר נצרכו כ-2.6 טון קנאביס בישראל (קצב שנתי של כ-31 טון), כאשר כ-81.5% מעדיפים את הצריכה בצורה הפשוטה ביותר - עישון תפרחות, כ-18.5% מעדיפים מיצוי ושיעור החולים המעדיפים משאף או שמן הולך ופוחת עם הזמן, כאשר נכון לכרגע שיעורם אפסי.
כמות מצטברת (ק"ג) לפי צורת טיפול
מקור: משרד הבריאות - יק"ר
עוד עולה מנתוני משרד הבריאות, כי ההתוויה הרפואית הנפוצה ביותר למרשמי קנאביס רפואי הינם לצורך טיפול בכאב כרוני, כזה שאינו קשור למחלת הסרטן, עם כ-39.4 אלף רשיונות - יותר ממחצית הרשיונות, כאשר לאחר מכן מספר רשיונות שנרשמו עבור חולי סרטן עומד על כ-13.7 אלף - כ-18.5% מהרישיונות וכ-9% נרשמו לצורך טיפול בהלומי קרב (PTSD).
ההתוויה הרפואית הנפוצה ביותר - כאב כרוני
מקור: משרד הבריאות - יק"ר
לצעירים כואב יותר?
על פי הנתונים, מרבית הרישיונות הונפקו לגילאי 46-65, כאשר בני 70+ בולטים במינונים הנמוכים של 11-20 גרם.
פילוח המטופלים לפי קבוצות מינון וקבוצות גיל
מקור: משרד הבריאות - יק"ר
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה