משק אנרגיה גייסה 220 מיליון שקל מהמוסדיים בהנפקת אג"ח ייעודי

מדובר בפעם הראשונה בה גיוס אג"ח ייעודי יחליף את מתכונת המימון המקובלת במימון פרויקטים סולאריים באמצעות חוב בכיר; המכרז נסגר בריבית צמודה של 1.65%
 | 
telegram
(1)

חברת משק אנרגיה +1.7% משק אנרגיה 185.3 +1.7% משק אנרגיה בסיס:182.2 פתיחה:182.2 גבוה:186.4 נמוך:179.1 תמורה:918,929 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  צפויה להשלים גיוס אג"ח באופן ייחודי למימון של פרויקטים בהקמה (חלף חוב בכיר) בתחום האנרגיות המתחדשות. החברה דיווחה כי השלימה את המכרז המוסדי להנפקת אג"ח למימון והקמת פרויקטים סולאריים. מדובר בפעם הראשונה בה גיוס אג"ח ייעודי יחליף את מתכונת המימון המקובלת במימון פרויקטים סולאריים.

במסגרת הנפקת האג"ח סדרה א' (סדרה חדשה), אותה ליוו IBI חיתום, אפסילון חיתום, גיזה ומשרד הרצוג פוקס נאמן, נרשמו ביקושים של למעלה מ-420 מיליון שקל מתוכם צפויה לגייס החברה כ-220 מיליון שקל. לאור זאת, הריבית שנקבעה בסופו של המכרז נסגרה על 1.65% צמודת מדד, לעומת הריבית המקסימלית שעמדה על 2.6%. בחברה מציינים כי הגיוס הנוכחי, יאפשר חיסכון משמעותי בעלויות המימון.

כספי גיוס האג"ח מיועדים למימון הקמת 4 פרויקטים של החברה בקיבוץ לוטן, כפר עזה, בית קמה ויכיני, להחזר עלויות ההקמה אשר הושקעו בפרויקט כפר בלום אשר צפוי להתחבר לרשת החשמל בשבועות הקרובים ולמימון עסקת מיתרים. בהמשך השבוע ולאחר קבלת היתר רשות ניירות ערך להנפקה, צפוי להתקיים השלב הציבורי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חן מלמד, מנכ"ל משק אנרגיה: "בהנפקה זו הוכחנו שניתן לחשוב מחוץ לקופסה והצלחנו לפתוח מסלול מימוני חדש שיאפשר התייעלות משמעותית בהקמת פרויקטים בתחום הסולארי. הביקושים הגבוהים שנרשמו כבר בשלב המוסדי, מעידים על הצלחת המודל שיביא ערך רב לחברה ולבעלי המניות ועל האמון של שוק ההון בחברה ובפעילותה".

משק אנרגיה מתמחה בפיתוח, מימון, הקמה והפעלה של מגוון מיזמי אנרגיה מתחדשת, בדגש על שדות סולאריים. לאחרונה, נכנסה החברה גם לעולם התחבורה החשמלית עם רכישת 50% מחברת סונול EVI והפכה לחברת האנרגיה המתחדשת הראשונה בישראל שמשלבת ייצור חשמל ירוק עם מהפכת הרכב החשמלי. עסקה זו מצטרפת לרצף העסקאות שביצעה החברה מאז הונפקה לפני כחודשיים לפי שווי חברה של כ-376 מיליון שקל (אחרי הכסף). המניה זינקה מאז בכ-30% והחברה נסחרת כעת בשווי שוק של כ-490 מיליון שקל.

גרעין השליטה במשק אנרגיה מורכב מהארגונים הכלכליים של הקיבוצים אשר מאגדים כ-270 קיבוצים מצפון ועד דרום בהם: גרנות; משקי הקיבוצים; משקי הנגב; משקי הדרום; משקי הגליל העליון; משקי עמק בית שאן ומשקי עמק יזרעאל. ארגונים אלה, שבחלקם גם מחזיקים במרבית מניות בתחנת הכח הפרטית הגדולה בישראל – "דליה". לחברה, זיקה חזקה לעתודות הקרקע של הקיבוצים שהם "אסם התבואה" של תעשיית האנרגיה המתחדשת. לצד זאת, לחברה פרויקטים נוספים בשטחים שאינם שייכים לקיבוצים לרבות השדה הראשון שהוקם על אדמות הבדואים, באדמת שבט תראבין.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הנפקה יקרה
    הפוך גוטה 27/10/2020 19:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תעמיס הוצאות מימון מיותרות על החברה. המוסדיים ירוויחו :)
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות