״הכלכלות הגלובליות הופכות לזומבים״

בעקבות נגיף הקורונה כלכלות מתקדמות ברחבי העולם דומות יותר לכלכלה היפנית בעת המשבר בשנות ה-90: צמיחה חלשה לצד אינפלציה נמוכה ועלייה ביחס חוב תוצר: ״יתכן שהמגפה תיעצר ברגע שימצא חיסון, יחד עם זאת, נראה כי הזומביזציה של כלכלות מתקדמות לאחר הוירוס, היא כאן כדי להישאר״
 | 
telegram
(3)

מגפת הקורונה עלולה לגרום לתהליך ארוך של ״זומביפיקציה״ בכלכלה הגלובלית, מזהירים האנליסטים מיחידת המודיעין של ״אקונומיסט״. אותם תכונות של ״כלכלה זומבית״ שאפיינה בעבר את הכלכלה היפנית- צמיחה איטי לצד אינפלציה נמוכה וחובות ממשלתיים גבוהים- יהפכו לנפוצות יותר בכלכלות מתקדמות. 

בדו״ח התחזית הכלכלית של ה-EIU, שפורסם הערב (ד׳) ציינו האנליסטים כי לפני פרוץ מגפת הקורונה, הכלכלה היפנית נתפסה כ-״מוזרה״. ההתרסקות הכלכלית של יפן, לאחר התרסקות בשוק המניות ובועת נדל״ן בשנת 1989, הגיעה ה-״עשור האבוד״ בכלכלה היפנית, שהתאפיין בצמיחה חלשה בין השנים 1991-2001. 

הניסיון של ממשלת יפן להגביל את הפעילות הכלכלית על ידי תמיכת פיסקלית, נכשל. יחס החוב תוצר טיפס ל-240% והאינפלציה נותרה ״נמוכה בעקשנות״. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כתוצאה מהתפשטות המגפה, מאפיינים אלה של צמיחה איטית, אינפלציה נמוכה ורמות גבוהות של חוב, יהיו נפוצים יותר ויותר בקרב כלכלות מתקדמות בעשר השנים הבאות״ ציינו האנליסטים. 

״יתכן שהמגפה תיעצר ברגע שימצא חיסון, יחד עם זאת, נראה כי הזומביזציה של כלכלות מתקדמות לאחר הוירוס, היא כאן כדי להישאר״ הוסיפו. 

ואכן, ניתן לזהות את המאפיינים הללו בכלכלות מתקדמות, אשר יישמו תוכניות פיסקליות יוצאי דופן, כתגובה להתפשטות הוירוס. מדינות ה-G20 הכריזו עד כה על תוכנית תמיכה פיסקלית בשווי של כ-11 טריליון דולר, שווה ערך לגודל של כלכלת יפן, גרמניה וצרפת יחד. 

על פי הצפי, יחס חוב התוצר בכלכלות מפותחות יעלה לכ-140%. בעבר זה היה מעלה חשש ממשברי חוב ממשלתיים, אולם הפעם הבנקים המרכזיים ממנים ומאפשרים את הפעלת ההרחבה הכמותית. מכיוון שהאינפלציה נותרת נמוכה, החוב הציבורי לא יישחק עם הזמן, וככל הנראה הנטל ייפול על משלמי המיסים. 

מצד שני, עלייה בלתי צפויה באינלציה היא סיכון משמעותי, שכן הבנקים המרכזיים ייאלצו לעלות את הריבית, מה שיגרום להלוואות הממשלתיות לצאת משליטה. 

ה-EIU מזהיר כי אמצעי תמיכה ממשלתיים, כמו תוכניות ממושכות, ישמרו על חברות שאינן רווחיות, על חשבון פרודוקטיביות וחדשנות. בנוסף, במקום להשקיע כסף במחקר ופיתוח, עסקים שזכו לעזרה ממשלתית ישלמו את ההלוואות הללו במשך שנים.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אם זה יגרום לירידה משמעותית בהשרצה האנושית
    אופיר 29/10/2020 09:29
    הגב לתגובה זו
    0 1
    דיינו. ייתכן שהקורונה תציל את האנושות מעצמה, רגע לפני החורבן האקולוגי
    סגור
  • חח, דבר עם הישראלים שמבחינתם זה סמל סטטוס
    עוז 29/10/2020 17:37
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הדתיים מתרבים כי זו מצווה, החילונים כי זה סמל סטטוס וחלק מהתדמית המזויפת, ומספרים לעצמם שזה אושר. כנראה שכולנו עדר כבשים..
    סגור
  • 1.
    תתעוררו זה רק שפעת חדשה (ל"ת)
    מומחה לקנוניות 29/10/2020 02:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות