שחל: הסכם לפיתוח בינה מלאכותית לחיזוי אירועי לב מסכני חיים
חברת שחל טלרפואה הנסחרת בבורסה בשוויץ (SHLTN) מדווחת על הסכם לפיתוח כלי בינה מלאכותית (Artificial Intelligence – AI) לניבוי וחיזוי אירועי לב מסכני חיים על בסיס מעקב ECG –12 Lead עם האוניברסיטה העברית בירושלים, באמצעות יישום החברה לפיתוח המחקר של האוניברסיטה, והמרכז הרפואי הדסה, באמצעות הדסית שירותי מחקר רפואי ופיתוח.
לקריאה נוספת:
> שחל בשת"פ עם ארגון Mayo Clinic
> במקום לחפש אקזיטים - ישראל צריכה להוביל בנישות טכנולוגיות כמו - טלרפואה
> "רפואה חכמה" - התקדמות טכנולוגית ושינוי כלל מערכתי של התחום
על פי ההסכם הצדדים ישתפו פעולה בפיתוח כלי ה-AI עם חוקרים ראשיים מהמערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי הדסה וד"ר יובל בנימיני מהמחלקה לסטטיסטיקה ומדע הנתונים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
בין צוות החוקרים מהמחלקה הקרדיולוגית במרכז הרפואי הדסה עין כרם ד"ר יצחק ביטון, פרופ' דוד לוריא וד"ר אור תומר יחד עם ד"ר יובל בנימיני מהמחלקה לסטטיסטיקה ומדע הנתונים באוניברסיטה העברית עושים שימוש בטכנולוגיה עלית, הכוללת בינה מלאכותית (רשתות נוירונים) על מנת ליצור כלי חיזוי של אירועי לב מסכני חיים על בסיס ECG – ead12.
המערכת תשתמש ב-BIG DATA אשר נאסף על ידי הטכנולוגיה הייחודית של שחל והיא צפויה לאתר סמנים הנסתרים מן העין האנושית תוך אלפית השניה. בחברה מציינים כי השימוש ביישום יאפשר ריבוד סיכונים וזיהוי חולים אשר נמצאים בסכנה באופן יעיל ומהיר על מנת לאפשר טיפול מציל חיים.
ד"ר יצחק ביטון, קרדיולוג בכיר בהדסה: "מדובר בכלי AI שיעזור ויאפשר זיהוי מוקדם ומהיר עבור אנשים הזקוקים לטיפול מידי בשל בעיות חירום לבביות. בכל מקום שהמטופל יעבור בדיקת ECG המערכת תדע לזהות מצב מסכן חיים ותתריע על כך. שימוש במערכת חיזוי תאפשר להעניק טיפול מוקדם מציל חיים במהירות".
"עולם הרפואה נע לשימוש בבינה מלאכותית - AI לחיזוי סיכונים עתידיים ורפואה מונעת בתחומי הבריאות", אמר ארז נחתומי, מנכ"ל שחל טלרפואה. "לשחל טכנולוגיית SmartHeart ייחודית, מאושרת FDA ומוגנת פטנט, לביצוע ECG מלא, 12 Lead, מכל מקום ובכל עת, שבה ניתן לשלב כלי AI כמו זה שיפותח במסגרת שיתף הפעולה עם המרכז הרפואי הדסה והאוניברסיטה העברית בירושלים. לצד הפעילות בישראל, אנו מאיצים בימים אלה הרחבה משמעותית של השימוש בטכנולוגיה שלנו על רקע צורך מהותי בעקבות הקורונה וכן רגולציה משתנה ותומכת בגרמניה ובארה"ב למעבר של שירותים פיזיים לשירותים המבוצעים מרחוק, והגדרתם כ-Standard of Care. מכאן, ההזדמנויות בגרמניה ובארה"ב מאוד משמעותיות עבורנו".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה