חברות הנפט הגדולות בעולם מצטרפות לטרנד הירוק
כשהנשיא הנכנס, ג'ו ביידן, "מעד" בלשונו בעימות האחרון עם הנשיא דונלד טראמפ לגבי המעבר לאנרגיה מתחדשת שתחסל את סקטור הנפט במדינה – רבים חשבו שזה יוביל להתחזקותו של טראמפ בסקרים. יכול להיות שזה גם מה שהוביל לצמצום הפער בין המועמדים, בניגוד לסקרים שצפו פער הרבה יותר משמעותי. אבל אם לפני שנה, התוכנית של ביידן להפוך את אמריקה לנקייה מאנרגיה מזהמת עד 2050 נשמעה לא ריאלית, היום היא לא שונה מהותית מהתוכנית של סין להגיע לאותה המטרה עד 2060 ויתר על כן, אין זה שונה מהתוכניות של חברות הנפט הגדולות. כלומר, מהפכנית היא לא. היום, בשוק האנרגיה הוותיק, המבוסס על נפט, גז ופחם, החברות הגדולות כבר רואות את העתיד ונערכות לקראתו. לדוגמה, ענקית הנפט ההולנדית בריטית, של. התוכניות של החברה היא לצמצם את הפורטפוליו בתחום האנרגיה והכמיקלים, מ-14 מפעלים בהווה ל-6. החברה צפויה לעבור לאנרגיות ירוקות עד 2050 ובכך תהיה אחת מענקיות הנפט המסורתיות שמשנות את כלל הליבה העסקית שלהן. גם חברת בריטיש פטרוליום (BP) מתכננת להגיע ליעד דומה לשל של. שתי החברות משקיעות באגרסיביות בפרויקטים של אנרגיית רוח ושמש ברחבי העולם – כשלצורך כך, הם מוכרים פרויקטים מזהמים. עוד דוגמה היא חברת ולרו (VLO) שמזקקת נפט, רואה איך החטיבה הזו מתפרקת, בעוד היא רואה סכומי כסף נאים זורמים למחלקה של הפיכת שמן בישול לדיזל. ענקית האנרגיה הצרפתי, טוטאל (TOT), מוציאה 3 מיליארד דולר בשנה על פרויקטים של אנרגיה מתחדשת. זה לא מפליא, בהתחשב שמרבית גופי וקרנות ההשקעה בעולם, מקדמים השקעות ידידותיות לסביבה והמשקיעים בתגובה, נוהרים לחברות החדשות. דוגמא היא חברת נקסט-ארה אנרגיה (NEE) שממוקדמת בשירותים לתעשיית המתחדשים, עברה את אקסון מובייל (XOM) בשווי. הקריסה בתעשיית הנפט בארה"ב אמנם הגיעה השנה לשיאים חדשים עם מלחמת המחירים בפברואר-מרץ, שהביאה את מחיר הסחורה לראשונה למינוס 38 דולר, כשלפני פקיעת החוזים המחיר התאזן על 11 דולר לחבית. אבל זה החל עוד לפני כן. ב-2014 היו בארה"ב 200 אלף משרות בתעשיות האנרגיה המסורתיות, כשהשנה המספר הזה נתחת בכמעט 25%, ל-156 אלף עובדים בלבד. בכל מקרה, הנשיא הנכנס ביידן הוא תומך גדול של אנרגיה מתחדשת וצפוי להגיש תוכנית השקעה באנרגיה ותשתיות, שיקדמו את ארה"ב להגיע ליעדים שהוצבו לאנרגיה המתחדשת וצפויים – שתשקיע עשרות מיליארדים בסקטור בכל שנה.
- 4.רוני 09/11/2020 08:50הגב לתגובה זואותו דבר לגבי ביידן כל פעם יגיע נשיא חדש ויבטל את הנשיא הקודם.
- 3.משקיע 09/11/2020 05:49הגב לתגובה זובהפוך על הפוך, כל שחקן נפט שיוצא מהשוק מקטין את ההיצע, ומאחר והביקוש לא יורד (אתם ממשיכים לתדלק בדיוק כמו קודם וחברות החשמל ממשיכות לצרוך אנרגיה) הרי שיתכן ומחיר הנפט יטפס, רק שהפעם לא יהיו פצלי שמן אמריקאים.
- שמוליק 09/11/2020 08:56הגב לתגובה זווארהב לא תצא מהשוק איפה שהיא היצואנית מספר אחד. יצטרפו בחזרה להסכם פאריס שזה כולה מדובר על לשלם כסף
- 2.שמוליק 09/11/2020 00:03הגב לתגובה זוכל תוכנית בשום תחום מאבדת משעות אחרי 4-5 שנים. שום דבר בשום תחום מעבר ל2030 - חסר משמעות.
- 1.רוברט 08/11/2020 23:59הגב לתגובה זוהאנרגיות המתחדשות במקרה הטוב יהיו 15% מהאנרגיה העולמית, אולי... הזהרו, פייק ניוז לפיתוי התמימים...