החזרה לשיגרה צפויה רק בעוד שנה ויש עדיין סימני שאלה סביב החיסון

למרות האופטימיות, המומחים מעריכים שיש לנו לפחות עוד שנה עד חזרה מלאה לשיגרה. ומה לגבי הבחירות בארה"ב? ככל הנראה הממשל האמריקאי לא יוכל להעלות את מס החברות בקרוב, מה שאומר שביידן לא יוכל לקיים את הבטחות הבחירות שלו
 | 
telegram
(1)

האווירה בשווקים היתה אתמול חיובית לנוכח ההכרעה בתוצאות הבחירות בארה"ב, זה היה עוד לפני שחברת התרופות פייזר דיווחה כי החיסון שהיא מפתחת לקורונה השיג הצלחה של 90% במסגרת ניסוי שלב 3 וכי הוא צפוי לעבור לאישור מזורז של ה-FDA. דיווח שהקפיץ את השווקים אשר כבר התחילו להערך ליום שאחרי. בגדול מי שפרחו בתקופת המשבר - מניות "הקורונה" והטכנולוגיה איבדו גובה, בעוד שאר השוק עלה חזק. למרות האופטימיות, המומחים מעריכים כי החזרה לשיגרה צפויה רק בעוד שנה וכי יש עדיין סימני שאלה סביב החיסון. ומה לגבי הבחירות בארה"ב? ככל הנראה הממשל לא יוכל להעלות את מס החברות בעתיד הקרוב, מה שאומר שביידן לא יוכל לקיים את הבטחות הבחירות שלו.

"החדשות האחרונות אינן מסמנות את סוף מגפת הקורונה אלא אור בקצה המנהרה" , כך לדברי כריסטיאן נולטינג, מנהל ההשקעות הראשי של דויטשה בנק אשר פרסם התייחסות לחדשות אודות החיסון לקורונה לדבריו התלהבות השווקים מן החדשות מובנת במיוחד לאור שיעור האפקטיביות הגבוה עליו דווח, אך יש להמתין להתפתחויות נוספות. "גם אם יינתן אישור חירום בשבועות הקרובים המשמעות היא כי אוכלוסיות בסיכון עדיין לא יקבלו את החיסון לפני החודשים הראשונים של 2021 ומספר המנות הקיים עדיין נמוך. אישור גורף לחיסון כלל אוכלוסיית ארצות הברית עדיין לא ניתן ודרוש על מנת לבצע חיסון מקיף של כלל האוכלוסייה עד המחצית השנייה של 2021".

עם זאת, לדבריו, התלהבות השווקים מובנת לחלוטין לנוכח שיעור האפקטיביות של החיסון שהוא דומה לחיסונים רבים של מחלות ילדים וגבוה בהרבה מרמת האפקטיביות של חיסון השפעת שעומדת על 50 אחוז. "ככל שרמת האפקטיביות של החיסון גבוהה כך יש צורך בפחות אחוז מהאוכלוסייה שיתחסנו על מנת להגיע למצב של חסינות עדר. גירסאות עתידיות של החיסון יחד עם פיתוח תרופות יעילות יותר ופריסה של מערך בדיקות מהירות ויעילות יעזרו כולם בהתמודדות עם הנגיף בעתיד. בפעם הראשונה מאז פרוץ המגפה ישנה תקווה כי חזרה לנורמליות יכולה להתרחש בסוף שנת 2021", כותב נולטינג.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יש עדיין סימני שאלה סביב החיסון - אבל זה אירוע משמעותי
"החיסון לא יהיה תרופת פלא, אלא כלי נוסף בארגז הכלים שלנו להתמודדות עם המגיפה",
כך אמר אתמול פרופ' ריצ'רד הורטון, עורך כתב העת המדעי, לנסט (The Lancet), כתב העת המדעי החשוב בעולם בנושאי רפואה, במהלך וובינר שהעביר לחבר הנאמנים של אוניברסיטת חיפה.

פרופ' הורטון הוסיף ואמר: "יש עוד סימני שאלה סביב החיסון, דוגמת ההשפעה על הקבוצות השונות באוכלוסייה ועוד, אבל יש לנו את הסיבות להיות אופטימיים לכך שיהיה יותר מחיסון אחד. בדרך כלל לוקח להפיק חיסון בין 5-7 שנים וכעת אנחנו עשרה חודשים בתוך המשבר וכבר ישנם מספר חיסונים בשלבים מתקדמים".

למול זאת, העלה פרופ' הורטון את החשש מחוסר ההצלחה של החיסון. "הסכנה בחיסונים היא שכבר היום ניתנים חיסונים שלא עברו את כל השלבים ברוסיה וסין. אם יתגלו שם בעיות תהיה פגיעה קשה מאוד באמון הציבור בחיסונים. מגמה שכבר היום קיימת ומחריפה עם עלייתם של ארגונים של מתנגדי חיסונים".

לסיום אמר פרופ' הורטון: "ברוב הפעמים לא מגיעים לאחוזי ההצלחה שהגיעה אליהם חברת פייזר עם החיסון (90%), אם כך המצב, זה אירוע מאוד משמעותי בהתמודדות עם הנגיף".

ומה לגבי השפעת תוצאות הבחירות בארה"ב?
"פיצול הקונגרס מסבך את המשימה לבנות קונצנזוס סביב תמריצים פיסקליים נוספים ומגביר את ההסתמכות על מדיניות מוניטרית לתמיכה כלכלית", כך מעריך סטפן מונייה, מנהל ההשקעות של הבנק השוויצרי לומברד אודייה אשר מתייחס להבטחות הבחירות של ביידן ביחס למציאות הכלכלית והפוליטית בארה"ב.

לדבריו, הרפובליקנים בסנאט צפויים להתנגד להוצאות שאפתניות ולחשוש לגירעון התקציבי של ארה"ב. "אנו מאמינים כי חבילת הסיוע למשק האמריקאי תהיה בין 500 מיליארד דולר לטריליון דולר בלבד. גירוי פיסקלי נמוך פירושו שהמדיניות המוניטרית תאלץ להיות רופפת לאורך זמן, מה שהופך את הבנק הפדרלי בארה"ב להשחקן המרכזי בהתאוששות כלכלת ארה"ב."

מונייה מוסיף: "אנו מאמינים שהממשל לא יוכל להעלות את מס החברות כל עוד הכלכלה עדיין פועלת בהיקף של 80-90 אחוזים ביחס לתקופת טרום משבר הקורונה. במהלך הקמפיין התחייב מר ביידן להעלות את מס התאגידים מ-21% ל-28%. ללא העלאת מס החברות, ביידן לא יוכל לקיים את הבטחות הבחירות שלו שהסתמכו על הכנסות בעקבות העלאת המס - מקומות עבודה, העלאת שכר המינימום, בניית עסקים מחדש, פרויקטים של תשתיות ותמיכה באנרגיה בת קיימא."

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    קורונה כבר לא מעניינת אף אחד וכשביידן יכנס קורונה תיעלם
    שמוליק 10/11/2020 15:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפחות בכלי התקשורת יפסיקו את פסטיבל הקורונה - הוא לא רוצה לעבור את השיא של טראמפ בכמות המתים. אז יפסיקו את כל חגיגות הקוקורונה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות