האם סין וארה"ב בדרך לנורמליזציה? נשיא סין מאותת שהוא בעד

על רקע הסכם הסחר הענק באסיה והבחירות בארה"ב, שי ג'ינפינג מאותת כי הכלכלה השנייה בגודלה בעולם תמשיך לעבוד בשיתוף פעולה עם מדינות נוספות, כולל ארה"ב; "סין לא מהססת להיפתח, והדלת הגדולה תיפתח רק יותר ויותר"
 | 
telegram
(4)

נשיא סין, שי ג'ינפינג מאותת כי הכלכלה השנייה בגודלה בעולם תמשיך לעבוד בשיתוף פעולה עם מדינות נוספות, כולל ארה"ב. המתיחות המסחרית בין סין לארה"ב עלתה מדרגה בשנתיים האחרונות – מה שכונה "מלחמת הסחר". בעוד שתי המדינות סיכמו על "שלב ראשון" של הסכם סחר בחודש ינואר, כניסיון ל"הוריד את הלהבות".  אך ההסכם לא באמת יושם עד הסוף ועדיין קיימים פערים רבים בין המדינות במרחב הטכנולוגי והפיננסי. אלו, גרמו לחשש בשווקים כי שתי הכלכלות הגדולות בעולם יחלו בתהליך התנתקות במקום תהליך של שיתוף פעולה.

"בהחלט לא נבצע מהלך היסטורי של ניתוק יחסים או יצירת 'מעגלים קטנים' סגורים ובלעדיים", אמר שי, במסגרת הצהרה שפורסמה בתקשורת הממלכתית הסינית. שי גם אמר כי סין תוזיל את המכסים ותחתום על יותר הסכמי סחר חופשי. אך לא הזכיר את ארה"ב באופן ספציפי.

סין וארה"ב גבו מכסים על סחורות בשווי מיליארדי דולרים אחת מהשניה, כאשר המתחים המסחריים גדלו בהנהגתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. עדיין לא ברור אם הנשיא הנבחר ג'ו ביידן יחזיר את המכסים, אך אנליסטים מעריכים ארה"ב כי תמשיך לנקוט עמדה קשה לגבי בייג'ינג גם תחת הממשל החדש.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נאומו של שי הגיע על רקע הסכם הסחר הענק באסיה - RCEP - במסגרתו חמש עשרה כלכלות מאיזור האסיה-פסיפיק חתמו  על הסכם ליצירת אזור הסחר החופשי הגדול בעולם, במסגרת עסקה בגיבויה של סין, ואשר אינה כוללת את ארה"ב. החתימה על הסכם ה"שותפות הכלכלית המקיפה האזורית" (RCEP) בוצעה בפסגה שנערכה בהאנוי. מטרתו להוריד מכסים בעשר השנים הקרובות בתחומים שונים. החברות בו מייצגות קרוב לשליש מאוכלוסיית העולם ו-29% מהתמ"ג העולמי (לכתבה המלאה). 

במקביל, האיחוד האירופי וסין עבדו על הסכם השקעות משלהם, אם כי התקדמות איטית במשא ומתן הפחיתה את התקוות לעסקה עד סוף השנה. עם זאת, בנאום בתחילת נובמבר, אמר שי, כי סין תפעל למען החתימה המוקדמת של ה-RCEP ו"האיץ" את המשא ומתן בנושא הסחר של סין עם האיחוד האירופי, כמו גם הסכם סחר חופשי בין סין-יפן-וקוריאה.

שמירה על יחסים עסקיים טובים עם מדינות אחרות חשובה עבור סין, גם אם היא צמחה למעצמה כלכלית. אנליסטים אמרו כי ממשל ביידן ככל הנראה יאפשר לארה"ב לעבוד עם בעלות בריתה על אסטרטגיה מגובשת יותר נגד סין, לעומת הגישה הלאומנית יותר של טראמפ.

בנוסף, היצוא עדיין מהווה חלק ניכר מכלכלת סין, למרות מאמצי הרשויות להגביר את התפוקה של הצריכה המקומית.

ממשלת סין עודדה גם השקעות ישירות זרות, המסייעות ביצירת מקומות עבודה וייצור הכנסות מקומיות. מצידם, תאגידים רב-לאומיים התעניינו בשוק הסיני בזכות גודלו המהיר ומהיר הצמיחה שלו. בעוד עסקים זרים מתלוננים על מדיניות שיכולה להעניק לשחקנים מקומיים יחס מועדף, בייג'ינג טענה שהיא תאפשר גישה גדולה יותר לשוק הסיני - בקצב שלה.

"ברצוני לחזור על כך, סין לא מהססת להיפתח, והדלת הגדולה תיפתח רק יותר ויותר", אמר שי בנאומו "אנו נמשיך לדחוף לליברליזציה ולהגדלה של סחר והשקעות מצד משקיעים זרים, לנהל משא ומתן ולחתום על הסכמי סחר חופשי ברמה גבוהה עם מדינות נוספות", אמר. שי הוסיף כי ארצו תשתתף באופן פעיל בסחר ושיתופי פעולה רב-צדדיים ודו-צדדיים, ו"תיצור כלכלה פתוחה ואיכותית יותר".

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    סין מעצמה
    אך מתנהגת כמו פרופימקס - מרוויחה והמשקיעים מפסידים 21/11/2020 09:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אך מתנהגת כמו פרופימקס - מרוויחה והמשקיעים מפסידים
    סגור
  • 3.
    איפה כל מהללי טראמפ?
    אני 20/11/2020 18:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שבבורותו פיצץ את הסכם הסחר באסיה (TTP) עם לפני שלוש-ארבע שנים ודחף את האזור לידיים של סין.זה היה צעד מטומטם והרסני לארה"ב...
    סגור
  • 2.
    השווקים ימריאו
    דרור 19/11/2020 14:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אחד ועוד אחד = שלוש . ביידן ילך על זה .
    סגור
  • 1.
    במקום ביידן הייתי דואג שלפחות הוזלין לא יהיה תוצרת סין (ל"ת)
    האשם תמיד 19/11/2020 13:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות