רוסיה מתכננת לייצר מיליארד מנות מהחיסון שלה לקורונה ב-2021

עלות מנה אחת של החיסון תהיה פחות מ-10 דולרים ולטענת הרוסים הוא יהיה יעיל כמו החיסונים של מודרנה ופייזר; ברוסיה מבטיחים כי תוצאות הניסויים יפורסמו באחד מכתבי העת הרפואיים הבינלאומיים המובילים, אך לא ציינו מסגרת זמן לכך
 | 
telegram
(2)

על רקע הדיווחים האחרונים אודות ההצלחה בניסוים בחיסון לקורונה של חברות התרופות האמרקאיות פייזר (PFE) בשיתוף עם ביונטק (BNTX) ומודרנה (MRNA), כאשר ימים ספורים לאחר מכן דווח גם על הצלחה של אסטרהזנקה (AZN) הבריטית, כעת הגיע תורם של הרוסים. רוסיה הודיעה כי החיסון שלה יהיה זול יותר ביחס לחיסונים של המתחרות וכי בכוונתה לייצר כמיליארד מנות מהחיסון שלה בשנת 2021.

על פי הצהרה של קרן העושר הריבונית הרוסית (RDIF) עלות מנה אחת של חיסון ה-Sputnik V בשווקים הבינלאומיים תהיה פחות מ-10 דולרים. אגב, החיסון הרוסי דורש  מתן שתי מנות בכדי שיהיה אפקטיבי.

לטענת הרוסים, עלות החיסון באמצעות ה-Sputnik V תהיה זולה לפחות פי 2 ביחס לחיסונים של המתחרות המבוססים על טכנולוגיית mRNA, ועם שיעורי יעילות דומים. עבור אזרחים רוסים, חיסון ה-Sputnik V יינתן בחינם נמסר מה-RDIF.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ההצהרה מתייחסת לחיסונים המועמדים של החברות פייזר-ביונטק ומודרנה, המבוססים על טכנולוגיית שליח ה-RNA (או mRNA). בשבועות האחרונים החברות דיווחו על שיעורי יעילות גבוהים של החיסונים בניסויים בשלב מאוחר.

עלות החיסון של פייזר-ביונטק צפויה לעמוד בסביבות ה-20 דולר למנה, בעוד מנכ"ל מודרנה אמר לפני יומיים כי החיסון של החברה יעלה 25-37 דולר למנה, תלוי בכמות שהוזמנה. שני החיסונים דורשים שתי מנות.

ההצהרה הרוסית מגיעה יום לאחר שחברת התרופות הבריטית אסטרהזנקה הפועלת בשת"פ עם אוניברסיטת אוקספורד אמרו כי ניתוח ביניים של ניסויים קליניים בשלב מאוחר מצא כי החיסון שלהם "יעיל ביותר". החיסון שלהם משתמש בגישה שונה מזו של החיסונים האמריקאיים (וקטורית ויראלית) ולא בטכנולוגיית ה-mRNA.

על פי ההערכות, החיסון של אסטרהזנקה, הדורש אף הוא שתי מנות, יעלה 3-4 דולרים למנה.

לפי ה-RDIF העסקאות הנוכחיות עם "חברות התרופות הזרות המובילות" פירושן שהיא מתכננת לייצר מספיק מהחיסון שלה "עבור 500 מיליון איש בשנה החל משנת 2021". מכיוון שמדובר בחיסון שדורש שתי מנות, פירוש הדבר שהוא מכוון לייצור של מיליארד מנות בשנה הבאה.

פייזר וביונטק אמרו כי הן מצפות לייצר עד 1.3 מיליארד מנות בשנת 2021, ואילו מודרנה אמרה כי היא בדרך לייצר 500 מיליון עד מיליארד מנות ברחבי העולם בשנה הבאה. אסטרהזנקה הודיעה אתמול כי היא "בהתקדמות מהירה בייצור עם קיבולת של עד 3 מיליארד מנות של החיסון בשנת 2021, עד לאישור הרגולציה".

החיסון הרוסי נגד נגיף הקורונה היה הראשון בעולם שנרשם, ועורר ספקנות בינלאומית בנוגע ליעילותו ולמידת הבטיחות שלו מכיוון שלא פורסמו בזמנו נתונים מניסוי קליני בשלב מוקדם ולא החלו באותה תקופה ניסויים בשלב שלישי.

מאז רוסיה פרסמה את תוצאות הביניים הראשוניות שלה בניסויים בשלב שלוש, ושלשום פרסמה את ניתוח הביניים השני של נתוני הניסוי. התוצאות הראו כי לחיסון הייתה יעילות של 91.4% במניעת הידבקות בנגיף כעבור 28 יום, והוא הראה מעל 95% יעילות לאחר 42 יום. הניסוי העריך את הנתונים לאחר שהיו 39 מקרים מאושרים של נגיף הקורונה בקרב 18,794 מתנדבים שקיבלו את שתי המינונים של חיסון ה-Sputnik V או פלצבו.

RDIF חזרו ביום שלישי על כך שתוצאות הניסויים שלה יפורסמו "באחד מכתבי העת הרפואיים הבינלאומיים המובילים", אך לא ציינו מסגרת זמן לכך. בקרן הוסיפו כי לאחר סיום שלב שלישי בניסויים קליניים, היא תספק גישה לדוח הניסוי הקליני המלא.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    יעיל,וכבר פורסם ונבדק
    כאן ושם 25/11/2020 13:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הנתונים כבר התפרסמו,ונראה שמדובר בחיסון יעיל.הדסה כבר רכש חיסונים(ולא ביבי).ונראה שהדסה שותף במחקר הרוסי
    סגור
  • 1.
    ביבי סגר עם פוטין כנראה קומבינה לקנות חרא ולגזור קופון (ל"ת)
    יואב 24/11/2020 21:35
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות