בייטדאנס קיבלה הארכה של שבוע למכור את הפעילות של טיקטוק בארה"ב

הוועדה לבחינת השקעות חוץ הודיעה לחברה כי אם לא תמכור את ההחזקות בפעילות האמריקאית של הרשת החברתית – שירותיה יחסמו בארה"ב.  זו הפעם השנייה שדוחים את תאריך היעד והפורום הכלכלי העולמי מזהיר מנקיטת מהלכים כאלה
 | 
telegram

בחודש אוגוסט נשיא ארה"ב היוצא, דונלד טראמפ, הודיע לרשת החברתית הסינית טיקטוק כי עליה למכור את פעילותה בארה"ב, או שתסתכן בחסימת שירותיה בארה"ב – כעת מגיעה שעת השין. הוועדה לבחינת השקעות חוץ הודיעה לחברה כי קיבלה הארכה להעברת הפעילות עד ל-4 לדצמבר. זאת לאחר שהתאריך הראשוני, ה-12 בנובמבר נדחה ל-27 לחודש ועתה הוא נדחה בשנית. אין מניעה שהתאריך יידחה שוב. 

לפי הפרסום בפייננשל טיימס ו-BBC, העסקה שנרקמה בין אוראקל (ORCL) לוולמארט (WMT) לא הבשילה והרשת החברתית עדיין מחפשת רוכש, לאחר שגם מיקרוסופט (MSFT) שהביעה עניין ירדה מהפרק.

הסיבה שבגינה טראמפ הוציא את ההתראה לחברה היא "חשש לפגיעה בביטחון הלאומי של ארה"ב", בשל החשש כי לממשל הסיני יש גישה לדאטה של אזרחים אמריקאים. עם זאת, לפי הפרסומים בארה"ב, מי שעומד מאחורי החסימה הוא מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, שחושש מהתחרות ונטישת צעירים את הפלטפורמה שלו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החסימה היא חלק ממהלך רחב יותר של ממשלו של טראמפ להשיג עליונות טכנולוגית על סין, מה שכלל גם סנקציות על ענקית הטכנולוגיה Huawei ואף נערכה רשימה של 89 חברות סיניות הקשורות לתחומי התעופה והחלל, כמו גם טרגוט של אפליקציית המסרים, WeChat.

"החסימה - סמל למלחמה הטכנולוגית הקרה"
טיקטוק, שהושקה ב-2016 בסין והתפתחה לשווקים הגלובליים ב-2017, היא אחת מהחברות המעניינות בעולם. בתוך 4 שנים הורידו אותה מיליארד בני אדם והגיעה ל-150 מדינות והיא הייתה האפליקציה שאינה קשורה לגיימינג שהורדה הכי הרבה עד כה ב-2020.

בפורום הכלכלי העולמי פרסמו אתמול חוות דעת, לפי חסימתה של טיקטוק היא "מדרון חלקלק". "חסימת הרשתות היא סמל למלחמה הקרה הטכנולוגית בין כמה מדינות. לחסימות שכאלה ישנן השלכות ארוכות טווח – לחיוב ושלילה – גם לתחרות, לסחר ולעולם ההשקעות", כתבו בפורום.

בפורום עוד אומרים כי ההגבלות על הרשת החברתית המצליחה נועדו בין היתר ליישר אותה לרגולציה המקומית כדי לשמור על ביטחון המידע של האזרחים. זה לא קרה רק בארה"ב, אלא גם בהודו, אינדונזיה, פקיסטן ואפילו אזרבייג'ן.

בפורום מזהירים כי פעילות למניעה של רשתות חברתיות תוביל לפגיעה בשוויון בחשיפה למידע, פחות תחרות בשוק הגלובלי ופגיעה בכלכלה הדיגיטלית.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות