לא ממתינים לביידן: אפל מעבירה את הייצור מסין לווייטנאם
זו תהיה הפעם הראשונה שבה ייוצרו מכשירי אייפד מחוץ לסין: באפל מהמרים על כך שלמרות השוני בזהות הנשיא, מלחמת הסחר טרם הסתיימה: יצרנית המחשבים פוקסקון תשקיע 270 מיליון דולר בקווי הייצור החדשים בווייטנאם: אפל מטפסת בכ-0.7%
לאפל נמאס ממלחמות הסחר בין ארה"ב לסין. כך עולה מההערה האחרונה אותה העבירה לFoxconn- שמייצרת עבור אפל את מכשירי ה-iPad ומחשבי ה-MacBook. הלילה דווח כי הנהלת אפל ביקשה מפוקסקון להעביר חלק ממכלול הייצור של אותם מכשירים, מסין לווייטנאם, כחלק ממערך ההגנה של החברה נגד המשך מלחמות הסחר בין ארה"ב לסין.
באופן מפתיע, יש לומר, המהלך נעשה לאחר בחירתו של ג'ו ביידן לנשיאות, שידוע בהתנגדותו למלחמת הסחר (ומשפחתו בעלת עבר עשיר של עשיית עסקים עם חברות סיניות). מתוך כך, עם כניסתו של ג'ו ביידן לבית הלבן בחודש ינואר הקרוב, לא אמורות להירשם התפתחויות נוספות במלחמת הסחר בין שתי המעצמות. אולי אפל יודעת משהו שהמשקיעים עדיין אינם יודעים ?
האם הנהלת אפל מנסה להגן על עצמה מפני העתיד לבוא בשבועות הקרובים? לא ברור. נזכיר כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עדיין מעודד חברות אמריקאיות להעביר את הייצור מסין לווייטנאם, מקסיקו והודו. כמו כן, ממש בשלהי הקדנציה שלו, טראמפ, שוקל להכניס 89 חברות סיניות ורוסיות מתחום התעופה והחלל לרשימה השחורה של משרד המסחר (לכתבה המלאה).
אפשרות אחרת נוגעת לכך שהייצור בווייטנאם פשוט זול יותר ומה שחברת נייקי החלה אי שם בסוף המילניום הראשון, אפל ממשיכה כעת. הייצור צפוי להיפתח בווייטנאם במחצית השנייה של 2021. מניית אפל AAPL עולה היום כ-0.8% במסחר בארה"ב.
על פי הערכות, תשקיע פוקסקון כ-270 מיליון דולר להקמת חברת בת חדשה FuKang Technology שתהיה אחראית על הייצור בווייטנאם. זו תהיה הפעם הראשונה בה מחשבי האייפד ייוצרו מחוץ לסין. בפס הייצור בווייטנאם ייוצרו גם מסכי טלוויזיה מתוצרת סוני.
פוקסקון נמצאת בעיצומו של מעין תהליך היפרדות מסין. מאז חודש יולי משקיעה חברת הייצור יותר ממיליארד דולר בקווי הייצור בהודו על מנת להרחיב אותם על חשבון הייצור בסין. "גם השקעה זו נעשתה לאחר דרישה מהנהלת אפל" מצטטים ברויטרס מקורבים לענקית הטכנולוגיה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.יש צורך מידי להעביר את היצור לארה"בדני 06/12/2020 20:46הגב לתגובה זו1 0יש צורך מידי להעביר את היצור לארה"בסגור
-
1.עלות היצור בסין עולה בהתמדה -בויטנם המחיר זול (ל"ת)לילי 29/11/2020 16:32הגב לתגובה זו3 0סגור