הציבור יוכל לדחות תשלומי הלוואות עד אמצע 2021 – אלה מי שזכאים

בנק ישראל הודיע כי הבנקים וחברות האשראי ידחו את התשלומים לבתי אב שמרוויחים פחות מ-20 אלף שקל בחודש, או שיוכיחו עד 40% פגיעה בהכנסה. עד כה דחו הבנקים הלוואות בהיקף של 11 מיליארד שקל; עד מתי אפשר להגיש את הבקשה?
 | 
telegram
(7)

בנק ישראל הודיע הבוקר כי הציבור הישראלי יוכל להמשיך ולדחות תשלומי הלוואות, הן של משכנתאות והן של הלוואות קטנות יותר של חברות האשראי. המתווה שגובש במאי השנה הוארך והורחב פעמיים ומאפשר ללקוחות להגיש את בקשת הדחייה עד לתאריך עד סוף דצמבר, ולדחות את תשלומי ההלוואות לתקופה של בין 6-9 חודשים, בכפוף לתנאי המתווה. 

בבנק ישראל אומרים כי "במסגרת המתווה הקיים, מחודש מרץ ועד למחצית נובמבר 2020, הבנקים דחו הלוואות למאות אלפי לקוחות בכל מגזרי הפעילות, בסך מצטבר של כ-11 מיליארדי שקל. בהתאם להערכות מצב שוטפות שננקטות כל העת, הכוללות, בין היתר, ניתוח נתונים שונים לצורך גיבוש תמונת מצב עדכנית, קיום קשר שוטף עם המערכת הבנקאית ועם הציבור הרחב, ומתוך הבנה כי השלכות משבר הקורונה צפויות להשפיע על הקשיים התזרימיים של חלק מהלקוחות גם במהלך שנת 2021, גיבש הפיקוח על הבנקים מתווה נוסף, שאומץ ע"י המערכת הבנקאית, המאפשר ללקוחות שדחו את הלוואותיהם בהתאם למתווים קודמים, להמשיך ולדחות את תשלומי המשכנתאות וההלוואות הצרכניות.

יצוין, כי בשונה מהמתווים הקודמים, במתווה הנוסף ניתן דגש על חזרת הלווים לתשלום הלוואותיהם, וזאת באמצעות לוח תשלומים מקל. המתווה הנוסף נועד לסייע ללקוחות שנפגעו משמעותית מהשלכות המשבר ושעומדים במספר תנאים מצטברים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"לקוחות יכולים לפנות לבנק שלהם בבקשה לפעול על פי המתווה הנוסף, באופן שיביא להפחתה משמעותית בהחזרים החודשיים, לתקופות זמן ממושכות . הדחייה תבוצע ללא עמלות ובהתאם לשיעור הריבית המקורי של ההלוואה. תנאי המתווה המלאים מפורטים בנספח להודעה זו", הוסיפו.

עוד אומרים בבנק ישראל כי "לאוכלוסיית היעד, יש אפשרות לדחות את ההלוואה בהתאם לתנאי המתווה הנוסף, או להסכים להסדר אחר שהבנק מציע להם, או כמובן לחזור לשלם את ההלוואה כסדרה".

יש לזכור כי דחיית תשלומים כמוה כאשראי חדש ולכן על הלקוחות לעשות שימוש מושכל בכלי זה ולא לדחות תשלומי הלוואות שלא לצורך. כמו כן, על הלקוחות הדוחים את תשלומי המשכנתא לבחון היטב את השפעת השלכות הדחייה על הכיסוי הביטוחי הקיים במסגרת המשכנתא.

התקופה להגשת הבקשה לדחיית תשלומי הלוואות בהתאם למתווה הנוסף, תהיה בין התאריכים 1.1.2021-31.3.2021. מועד כניסת המתווה הנוסף לתוקף יהיה בין התאריכים 1.1.21 ועד לתאריך 31.3.21 לכל המאוחר, בשל הצורך בהיערכות מערכות המחשוב בבנקים הכרוכה ביישום המתווה.

בבנקים בהם מועד יישום המתווה בפועל ידחה לתאריך מאוחר מה-1.1.21 (אשר לא יאוחר כאמור מתאריך 31.3.21) ימשיך לחול המתווה הקיים לאוכלוסיית היעד (בכפוף לבקשת לקוח), עד למועד כניסה לתוקף של המתווה הנוסף בכל בנק.

מתווה זה מציג את תנאי המינימום בדחיית תשלומי ההלוואות וכל בנק רשאי להרחיבו לטובת לקוחותיו ולבקשתם. בהתייחס ללקוחות שאינם נכללים במתווה הנוסף, הבנקים ימשיכו לסייע בהסדרים פרטניים ומציאת פתרונות מותאמים לכל לקוח. כמו כן, מועד הגשת בקשות דחייה בהתאם למתווה הקיים נשאר בתוקף. כלומר ניתן על פיו להגיש בקשות לדחייה עד לתאריך 31.12.2020.


התנאים לזכאות לדחיית הלוואות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון אמר כי "מתווה דחיית ההלוואות היה מהצעדים הכלכליים הראשונים שננקטו עם פרוץ המשבר, כדי לאפשר למי שנפגע לייצר גשר תזרימי ולסייע לצלוח את תקופת אי-הוודאות.

"המתווה הקל עד כה על מאות אלפי משקי בית ובתי עסק, שצמצמו באמצעותו את הוצאותיהם החודשיות. בשונה מהמתווים הקודמים, הפעם שולבו גם מבחני הכנסה. עשינו זאת על מנת למקד את הטיפול בלקוחות שנפגעו מהמשבר וטרם התאוששו.

"המטרה כעת היא לייצר ודאות לאותם משקי הבית, ולאפשר להם לבצע את ההתאמות הנדרשות ולהיערך בהתאם, עוד בטרם תום תקופת הדחייה בעוד כחודש. שלב זה חשוב מאוד, מכיוון שמאפשר למשק הבית ולבנק שהעמיד לו הלוואה או משכנתא, לשוב להליך בריא של תשלום, גם אם חלקי, תוך פריסת תשלומים לפי יכולתו של משק הבית שניזוק במשבר. פריסה זו תאפשר ללווים אלו המשך גישור עד לחזרתם לאיתנות פיננסית ויכולת החזר תשלומים מוגבר בשוך המשבר.

"המתווה הנוסף מצטרף לשורה ארוכה של צעדי מדיניות שנקט בנק ישראל מתחילת המשבר ואנו עובדים בימים אלו עם כלל הגורמים הרלוונטיים גם על רובד העסקים הקטנים והזעירים במתווה. אני מבקש לציין שוב את הירתמותה של המערכת הבנקאית לסיוע ללקוחותיה בזמנים מאתגרים אלו".

המפקח על הבנקים, יאיר אבידן הוסיף כי "גיבוש המתווה הנוסף, המאפשר הקלות נוספות בדחיית תשלומי ההלוואה,  נעשה מתוך מטרה לסייע לקבוצה ממוקדת של לקוחות שנפגעו באופן משמעותי מהמשבר ועדיין מתמודדים עם השלכותיו.

"במתווה זה ניתן דגש על המשך מתן הקלה ללקוחות לצד הסדרת לוח תשלומים מקל לפירעון החוב, זאת בשונה מהקפאה או דחיית החוב. על אף שהמתווה הנוסף מאפשר דחיית הלוואות לתקופה ארוכה יחסית ואופן פריסה גמיש, מומלץ לשקול היטב טרם קבלת ההחלטה על דחיית ההלוואה, לרבות מתן משקל למשך תקופת הדחייה.

"אני מברך את המערכת הבנקאית על אימוץ המתווה הנוסף, המצטרף למהלכים נוספים שנקטו הבנקים מתחילת המשבר על מנת לסייע ללקוחותיהם בתקופה זו. הפיקוח על הבנקים ימשיך לעקוב באופן הדוק אחר ההתפתחויות וינקוט בצעדים נוספים ואחראיים, ככל שיידרש, על מנת להמשיך ולסייע ללקוחות בהתמודדות עם הקשיים השונים בעקבות השלכות המשבר".

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    מריצי נכסים בריבית אפסית
    נגידים פושעים 30/11/2020 18:00
    הגב לתגובה זו
    4 0
    הרסו עולם
    סגור
  • 6.
    אני מתגעגע לקרנית פלוג נגדיה יותר טובה (ל"ת)
    שרון 30/11/2020 15:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    אם האנשים היו רק יודעים
    יגאל 30/11/2020 15:43
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כמה ריבית דה ריבית הם משלמים לבנקים על כל הדחיות הללו, הם היו מקבלים חום ומבינים שהשכנתא הזו היא לא פחות מ שיעבוד מצרים.
    סגור
  • 4.
    בנק ישראל - מוסד מיותר לחלוטין ואף מזיק! (ל"ת)
    רבקה 30/11/2020 14:19
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 3.
    השתגעתם שם ?זה יתפוצץ בקול רעם (ל"ת)
    אלי בן מוחא 30/11/2020 13:55
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    ויסות פשע מאורגן בחסות החוק
    רועי 30/11/2020 13:22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ויסות מניות הבנקים המנגינה חוזרת אין לי בעיה שיעזרו לאנשים שכבר בתוך בור החובות הבעיה שלי שגם צריחים להכניס דם חדש שיקנה במחירים מטורפים וזה יגרום לאסון פי אלף יותר גדולבדיוק כמו ויסות מניות הבנקים 1983
    סגור
  • 1.
    דוחים את הקץ! אחרי הדחייה הכל יתפוצץ לנו בפרצוף (ל"ת)
    שגיא 30/11/2020 11:04
    הגב לתגובה זו
    9 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות