לא רק קורונה: 3 מניות בריאות אמריקאיות שיככבו ב-2021
מאז ניצחונו של ג'ו ביידן בבחירות לנשיאות בתחילת החודש, המדדים של וול סטריט הגיעו לגבהים חדשים. ה-S&P והנאסד"ק עלו ב-11% והדאו הגיע לשיא של כל הזמנים וחצה את רף ה-30,000 נקודות, למרות שמאז התממש ונסחר כעת מתחת ל-29.9 אלף נקודות.
מה שעוד דוחף את השווקים מעלה זו הציפייה לכניסתם של החיסונים שפיתחו ענקיות הפארמה, שצפויות להיכנס לשימוש ראשוני בציבור לקראת סוף החורף – אם יעברו את האישור המזורז של ה-FDA.
ברור לכל, שסקטור הבריאות הוא המרוויח העיקרי מהמגפה. אחרי עשרות שנים של תת תקצוב של מדינות, המגפה הוכיחה שחייבים להשקיע יותר בבריאות. אנחנו נראה עוד ועוד תקציבים יופנו למחקר, פיתוח ושירותים. אנחנו רואים את זה כבר עם מבצע לפיתוח החיסונים, שהראה את היכולות הטכנולוגיות המתקדמות שהאנושות צברה בעשרות השנים האחרונות.
סקטור הבריאות לא יעצור עם סיום המגפה
בלי קשר לחיסונים, התחזיות לשוק הבריאות העולמי היו עצומות עוד הרבה לפני הקורונה והוערכו בהכנסות בהיקף כולל של 6.7 טריליון דולר לשנה – לנוכח העלייה העקבית במספר בני האדם החיים בעולמנו וגילם העולה, אבל גם בשל העלייה העקבית בכוח הקנייה של מעמד הביניים בסין. ב-2022, הצפי הוא ל-9.5 טריליון בהיקף הכולל.
מאז פרוץ משבר הקורונה עוד לא נערכו סקירות משמעותיות של הסקטור, אבל משבר הקורונה, טרנד הקישוריות והתפתחויות טכנולוגיות צפויים להמשיך לדחוף את השווי של הסקטור. בחברת הניתוח והייעוץ "הביזנס", המכסה 27 שווקים ב-60 מדינות, מעריכים כי סגמנט בתי החולים והקליניקות צפוי להכניס ממכירות קרוב ל-1.7 טריליון דולר ב-2022, כשמתוך נתון זה, למעלה מ-657 מיליארד יגיעו מהשוק הסיני.
כשכל תת סקטור מוערך במיליארדי דולרים, מה שבטוח הוא שלא משנה מה יקרה, גם אחרי שהמגפה תיגמר באופן רשמי וכל הציבור יחוסן, הצמיחה של הסקטור תמשיך להוות מנוע צמיחה בלא מעט מדינות ושווקים פיננסיים.
אלה 3 המניות שגולדמן זאקס שוריים לגביהן
אז נכון, כמו שלא ידענו בתחילת השנה שהקורונה תפציע לחיינו ולא ידענו אלו טרנדים יתחזקו בעקבותיה, אי אפשר לדעת באמת מה יביא העתיד. למדנו את זה בשל התחזיות הכושלות השנה, אבל כשמדברים על טרנדים, ללא ספק למניות בריאות רבות יש עוד לא מעט אפסייד.
הראשונה היא מניית קודיאק ביוסנס (CDAK) שהיא חברת פארמה מחקרית, המפתחת אקסוסומס (Exosoms), מכניזם ב-RNA של הגוף, שמאפשר להעביר חומר גנטי בתוך הגוף – כמו להעביר תרופות דרך חומות ההגנה של תאי גוף. החברה מפתחת פלטפורמה שמאפשרת שימושים רבים בטכנולוגיה.
שם טמון הפוטנציאל של החברה, שהנפיקה באוקטובר האחרון 5.5 מיליון מניות לפי מחיר של 14.1 דולר למניה. אף אחד עד היום לא הצליח לייצר פלטפורמה שכזו. ביום המסחר הראשון המחיר עלה ל-15 דולר למניה, אבל מאז נחתך בחדות למחיר של 9.45 דולר. ירידה של 37%. כלומר, כרגע השוק לא מתלהב מהטכנולוגיה הניסיונית.
"תעשיית הביופארמה מתעניינת זמן רב באקסומס", כתב גרייג סובאנווייג' מגולדמן. "מכלל המתחרות בתחום, CDAK עשתה את הדרך המשמעותית ביותר. בהינתן התשואה השלילית של כ-37% מאז ה-IPO, אנחנו מוצאים שיחס הסיכון/סיכוי בהחלט טוב ברמה הזו, כשב-2021 יגיע מידע נוסף שיכול להוריד עוד יותר את רמת הסיכון", הוסיף והעניק למניה מחיר יעד של 29 דולר למניה, שמהווים אפסייד של כ-220% למחיר הנוכחי.
החברה שתמצא מזור לפסוריאזיס?
המניה השנייה היא אקרוטיס ביו (ARQT) והיא חברת פארמה חלוצה בתחום המחלות הדרמטולוגיות. מדובר בנישה חשובה, מאחר וכבר עשורים לא הייתה פריצת דרך משמעותית בתחום מחלות העור, כמו למשל במחלת הפסוריאזיס.
התרופה המובילה של החברה ARQ-151 נמצאת בניסוי שלב 3 של ה-FDA על חולי דרמטיטיס וגם פסוריאזיס. השוק אוהב את הביצועים של החברה. מתחילת השנה, ARQT נסחרה במחירה של 21.8 דולר למניה ועלתה ל-25.9 דולר נכון לכתיבת שורות אלה – עלייה של 19% בדיוק ב-11 חודשים.
"הפידבקים של הרגולטורים לניסוי של 2 של החברה היו מעודדים מאוד, במיוחד לנוכח הבטיחות הגבוהה של הטיפול", כתב סובאנווייג' והעניק לחברה המלצת קנייה ומחיר יעד של 37 דולר – או 43% אפסייד.
רשת קליניקות עם אפסייד של לפחות 31%
המניה האחרונה היא מניאת אוק סטריט (OSH), שהיא מפעילה רשת של 70 קליניקות מניו יורק ועד טקסס, ושהונפקה באוגוסט האחרון. בדוחות הראשונים שלה, החברה דיווחה על הכנסות של 218 מיליון דולר – עלייה של 56% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד – והרווח למניה עמד בתחזיות הקונצנזוס של 15 סנט למניה. החברה גם חתמה על שיתוף פעולה עם ענקית הקמעונאות וולמארט (WMT).
בגולדמן זאקס העניקו למניה מחיר יעד של 74 דולר, שמהווים אפסייד של 58% על מחיר השוק שעומד על 46.8 דולר למניה. לפי הקונצנזוס, המניה צריכה להגיע צפונה מ-61 דולר, מה שעדיין מעניק לה אפסייד של כ-31% על מחיר השוק.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.רפואה דיגיטלית. (ל"ת)שכחתם מיכשור רפואי 30/11/2020 17:52הגב לתגובה זו0 0סגור