שת"פ: נוסטרומו תתקין מערכת אגירה על גג בניין חברת החשמל בת"א

סומוטו דיווחה על הסכם להדגמת יכולת השליטה וניהול ביקושי חשמל של נוסטרומו עם חברת החשמל; נוסטרומו קיבלה לפרויקט אישור מהרשות לחדשנות ותקציב של כ-2.7 מיליון שקל בשיעור השתתפות של 50%
 | 
telegram
(2)

חברת הפרסום בווידאו ובאודיו {סומוטו} דיווחה שחברת החשמל ונוסטרומו ישתפו פעולה בהקמת מערכת אגירת אנרגיה של נוסטרומו להדגמת יכולת שליטה וניהול ביקושי חשמל. המערכת של נוסטרומו, שתותקן על גג בניין חברת החשמל בתל אביב, היא מערכת אגירת אנרגיה תרמית (קור) הנטענת אנרגיה במהלך הלילה ומאפשרת פריקה שלה עד 12 שעות לאחר מכן.

סומוטו, שחתמה על מזכר הבנות (לא סופי) לרכישת נוסטרומו, עדכנה לאחרונה כי נוסטרומו חתמה גם על מזכר עקרונות מול חברת Westfield URW להתקנת מערכת אגירת אנרגיה באתר בלוס אנג'לס. בסמוך לכך דיוחה סומוטו הליך רכישת נוסטרומו מתקדם כמתוכנן, כך שסומוטו צפויה להתפצל לשתי חברות ציבוריות: חברת נוסטרומו וחברה שתרכז את הפעילות והנכסים הקיימים. לסומוטו, נכון לסוף רבעון שלישי 2020 קופת מזומנים של כ- 25.2 מיליון דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חברת החשמל בוחנת כעת במסגרת מסלול החדשנות השקעה בנוסטרומו, שקיבלה לפרויקט זה אישור מהרשות לחדשנות ותקציב של כ-2.7 מיליון שקל בשיעור השתתפות של 50%. נוסטרומו תספק כאמור אנרגיית קור לקירור בניין חח"י באמצעות מערכת אגירת האנרגיה שלה, IceBrick, לצורך הדגמת הסטת ביקושי חשמל. במבנים מסחריים, חלק מהותי מהביקושים לחשמל בשעות שיא הביקוש נובעים מדרישות מיזוג.

בנוסף, ייבחן, ייבנה וייושם מרכיב תוכנה המקשר ישירות בין מערכת הבקרה של מערכת נוסטרומו למרכז פיקוח של חח"י, שנועד לניהול מקביל של מספר מערכות רב שיאפשר לחח"י ניהול עומס ביקוש החשמל. לניהול עומסים והפחתת שיאי צריכת חשמל, בין השאר באמצעות מערכות אגירת אנרגיה, חשיבות גבוהה לשרידות, יציבות וגמישות רשת החשמל וכן לחסכון בעלויות אנרגיה.

בנוסטרומו מדברים על פוטנציאל כלכלי גדול בשימוש במערכותיה בעולם ובקליפורניה בפרט. כפי שמציינים בחברה, שימוש נרחב במערכות אגירת אנרגיה עשוי להביא להסטת ביקושי חשמל בהיקפים משמעותיים משעות שיא בצריכת חשמל לשעות שפל, לחסכון בעלויות האנרגיה לצרכנים סופיים ולתמיכה ברשת החשמל בשלב הייצור וההולכה. לשימוש במים וקרח ליצירת אנרגיית קור יתרון בכך שמים אינם מזהמים ויעילותם אינה נפגמת גם לאחר עשרות אלפי הקפאות והמסות, זאת בשונה מסוללות ליתיום-יון, שלצד היבט הזיהום קיימת בהן סכנת פיצוץ והן מאבדות מיעילותן עם השימוש בהן.

"אנחנו מביאים בשורה כלכלית-טכנולוגית, נקיה ומתחדשת להתמודדות עם הביקוש הגובר לצריכת אנרגיה", אומר ירון בן-נון, מייסד ומנכ"ל נוסטרומו על שיתוף הפעולה עם חברת החשמל, שמהווה לדבריו "הכרה מקצועית מהגוף שאמון על תהליכי השינוי של רשת ההולכה והחלוקה, באופן שיתמוך בהחדרה הולכת וגוברת של אמצעי ייצור המבוססים על אנרגיה מתחדשת בישראל בתחום ייצור והולכת האנרגיה והוא אף צפוי לסייע למאמצי השיווק שלנו בארץ ובעולם.

"נוסטרומו קיבלה החלטה להתרכז בשוק האמריקאי, ובפרט בקליפורניה, בהם ישנה רוח גבית רגולטורית המעודדת פתרונות אגירה מתקדמים בעיקר על רקע עליה בצריכת אנרגיה ותשתיות ההולכה הסובלות מעומסים גדלים והולכים ואי יציבות של רשתות חשמל", סיכם.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    החברה בשלב הפרפורמנס לא החלומות
    החוק והצדק 03/12/2020 13:47
    הגב לתגובה זו
    0 1
    כל ההודעות האלה לא נשפיעות כבר - כולה "אנרגיה שאובה" אוגרים במחיר חשמל זול בלילה ומוכרים ביום אולה איה גאונים !? משפחת בו נון
    סגור
  • 1.
    סיפורי פוגי אפשר למכור (ל"ת)
    הנצ 03/12/2020 13:39
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות