אול-יר: המבקרת הפנימית פרשה כי לא ממש לוקחים ברצינות את הביקורת
חוב של 2 מיליארד שקל גייסה אול-יר של יואל גולדמן מהציבור הישראלי. החברה שבכלל פועלת בארה"ב ורשומה, באיי הבתולה כדי לבצע תכנוני מס ואולי גם להתרחק מאכיפה ורגולציה, כבר שנתיים על הרדאר לנוכח "תקלות" בממשל התאגידי, אבל לאחרונה, על רקע השפעות משבר הקורונה החברה נכנסה לסחרור פיננסי. האג"ח כבר בתשואת "אולטרה זבל" של עד 164% ואמש דיווחה החברה כי היא מאחרת גם בתשלומי הקרן והריבית בגין הלוואות שבפיגור בסכום של כ-0.9 מיליון דולר. המבקרת הפנימית של דירקטוריון החברה - רוית שטרוצר, הודיעה כי היא מתפטרת מתפקידה, כאשר הסיבה (במילים פשוטות) היא שלא ממש לוקחים ברצינות את הביקורת הפנימית וגם לא ממש משלמים לה שכר.
לקריאה נוספת:
> הקריסה של אול יר; הטעויות של ווטרסטון; וההרפתקה האומללה של הגופים המוסדיים
> 2 מיליארד שקל בסכנה - האם אול-יר הונתה את המשקיעים?
או במילים פחות פשוטות... "לפי מיטב ידיעת התאגיד הפרישה: כרוכה בנסיבות שיש להביאן לידיעת המחזיקים בני"ע של התאגיד. אי קביעת דיון בוועדת הביקורת של החברה אודות דוחות הביקורת הפנימית שנקבעו בתכנית עבודת הביקורת לשנת 2020 ואשר נשלחו להנהלת החברה במהלך חודש ספטמבר 2020, ואי קבלת תגובת החברה ביחס לאחד מדוחות הביקורת האמורים אשר נשלחה להנהלת החברה בחודש נובמבר 2020. כמו כן, אי קבלת תשלום בגין עבודת הביקורת שנעשתה בשנת 2020", כך על פי הדיווח הרשמי של החברה.
שטרוצר, המבקרת הפנימית של אול-יר, היא שותפה במשרד רואי החשבון חייקין כהן רובין ושות', היא מחזיקה ברישיון אמריקאי וישראלי לראיית חשבון, ומתמחה בניהול סיכונים, בביקורת פנים ובסקרי סיכונים בחברות גלובליות וגופים ציבוריים. כעת, כנראה שניהול הסיכונים האישי של שטרוצר, הוביל אותה להחלטה לפרוש כאמור.
במקביל, החברה דיווחה כי לאור ירידה בשיעורי התפוסה במספר נכסים לא מהותיים של החברה ל-78% וירידה בשיעורי הגבייה באותם נכסים, החברה מאחרת בתשלומי הקרן והריבית בגין ההלוואות המובטחות במשכנתאות על הנכסים. החברה הודיעה כי היא פועלת להשלמת תשלומי הקרן והריבית בגין ההלוואות שבפיגור בימים הקרובים ותעדכן עם השלמתם.
הדיווחים כאמור, מגיעים לאחר שאתמול לאחר נעילת המסחר בתל אביב דווח כי אסיפת בעלי האג"ח של החברה אישרה מינוי נציגות משותפת לכלל מחזיקי האג"ח ומינוי יועצים משפטיים וכלכליים.
נזכיר, כי בתחילת החודש דיווחנו כי הוגשה בקשה לתביעה ייצוגית כנגד החברה על ידי עורכי הדין עמית מנור ויעקב סבו -"החברה הסתירה מידע, כבר מספר חודשים שהחברה הפרה הסכמי הלוואה ולא עדכנה את הציבור", זאת במקביל להורדת דירוג האשראי על ידי מידרוג לסדרות האג"ח ב' ו-ד' מ-Baa ל-C ולסדרות האג"ח ג' ו-ה' מ-Baa ל-Caa. מה שהוביל לעליית שיעור הריבית שנדרשת לשלם החברה בגין האג"ח וכן הוביל לגריעת סדרות האג"ח ג', ד' ו-ה' ממדדי התל בונד בתום יום המסחר ב-7 בדצמבר.
אול-יר כאמור כבר שנתיים על הרדאר. בעל השליטה לקח לכאורה בשוגג כספים מהחברה, והטעות הזו שממחישה את הממשל התאגידי הבעייתי, רק הציפה עוד כשלים בבקרה הפנימית והאכיפה הפנימית בחברה. אול-יר שאמורה לעמוד ביעדים פיננסים/ אמות מידה פיננסיות, הצליחה כל פעם מחדש איכשהו לעמוד ברף. המספרים עבדו לטובתה כל פעם מחדש. עוד קסם? או אולי משחקים חשבונאיים? או פשוט מציאות - מזל ששיחק לטובתה?
אבל, מה שזה לא יהיה - קסם, מזל, חשבונאות - זה נגמר ואול-יר עצרה את התשלומים למחזיקי החוב. בתגובה האג"ח צנחו ב-40%, והחברה זימנה לשיחת זום את המחזיקים כדי להסביר להם את המצב. "אנחנו נמצאים כאן ואנחנו מחוייבים לחברה", אמר יואל גולדמן בשיחה, "יש לנו אהדה למשקיעים שהפסידו כסף אבל מי שיחזיק מעמד לא יפסיד. בעוד כמה חודשים השוק יחזור לרמות גבוהות למרות שאיש לא מאמין בכך כיום. אני מאמין בחברה ובנכסים, תמכתי בחברה עם הזרמת הון שלי עד לאחרונה. עבדנו קשה לפני הקורונה כדי להשלים עסקת מכירה גדולה של נכסים לצד עסקאות נוספות בכדי להביא מזומנים לחברה. פעלנו גם לבצע מימון מחדש. אבל כשהקורונה הגיעה העסקאות לא נסגרו. זו רק שאלה של עיתוי עד שנתאושש. שיעור התפוסה בנכסים הוא 85% בערך. הרבה עסקים נסגרו וכשחלקם נפתחו הכל חזר. אנחנו רק זקוקים לזמן. זמן לבצע ארגון מחדש למועדי התשלום של החוב שלנו, כדי לשפר את מצבם של מחזיקי האג"ח".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
8.ואיפה היא היתה כל השנה ? (ל"ת)דן 12/12/2020 08:31הגב לתגובה זו0 1סגור
-
7.נולדו בחטא להעשיר חתמיםהאמרקאיות 10/12/2020 15:26הגב לתגובה זו0 0ושורדים הגלל ריבית אפסית פושעתסגור
-
6.רו""חיתמיאו 10/12/2020 14:56הגב לתגובה זו0 0רוח מין הון איזה מין מבקרת? עכשיו התעוררת?סגור
-
5.ב/ד עדיין לא ב 1Xאגחניק 10/12/2020 12:39הגב לתגובה זו0 0האגחים של דלק קבוצה הגיעו בשפל לרמות מחיר של 1X. המצב של הסדרות הלא מובטחות באול-יר פחות טוב משזה שהיה אצל דלק.סגור
-
ממש לא. דלק כמעט איבדו את ההחזקה בדלק קידוחים.אביהו 10/12/2020 19:48הגב לתגובה זו2 0הם כבר איבדו 12% מתוך ה-59% החזקה שהיתה להם שמכרו להם בנזיד עדשים. הקונה עשה להם טובה שהסכים להחזיר 7%. בעלי האג"ח לא הסכימו שיעבירו כספים נוספים להחזר ההלוואה של איתקה ושגם ההחזקה הזאת תלך לאיבוד. צריך לזכור שאז היה שיא המשבר, שמחיר הנפט נמכר במחיר שלילי, שמשלוחים של LNG נמכרו ברבע ממחיר החוזים של תמר, שכל העולם היה בסגר, לא ידעו אם אי פעם יצליחו לפתח חיסון, הנגיף עבר מוטציות, לא ידעו אם אפשר להידבק שוב, מלחמת מחיר נפט בין סעודיה-רוסיה-ארה"ב, תוכנית סיפוח שסיכנה את הסכמי השלום עם ירדן ומצרים, בעל שליטה שמסובך בעצמו בהלוואות וללא יכולת מהותית לתמוך בחברה. לחברה היה NAV שלילי מובהק בהתבסס על מחירי השוק של ההחזקות שלה. אול יר - חברה עם NAV חיובי, נכסים איכותיים, באיזורי ביקוש בתחום השכירות למגורים, עם ביזור של ההלוואות והנכסים על פני מספר חברות. מה שכן ממשל תאגידי על הפנים. חוץ מהזרמת בעלים, ניהול סיכונים וממשל תאגידי תקין צריכים להיות בראש סדר הדרישות של נציגות האג"ח. וואלה... לא בטוח שהמצב של דלק היה יותר טוב מהמצב של אול-יר (היום הוא יותר טוב)סגור
- טען עוד
-
4.הפתרון הוא הזרמת הוןמחזיק אגח 10/12/2020 10:29הגב לתגובה זו0 0אם בעל המניות צריך זמן הוא חייב להזרים הון משמעותי לחברה שיאפשר לכל הפחות לפרוע חוב מבוטח קרן וריבית במועד וכל מה שלא נפרע עד כה. לשלם לכל הפחות ריבית במועד לאגח ללא הבטחונות ולהציע הסדר פריסה מחדש לאגח ללא הבטחונות. אחרת, מדובר במשיכת זמן שמחייבת לקחת את החברה ולמנות קצין ביהמש להבין מי נגד מי בעסק הזה.סגור
-
3.הסוסים כבר ברחו (ל"ת)האשם תמיד 10/12/2020 10:28הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.מתפטרת עכשיו, כסת"ח-אחרי שכל הסוסים ברחו מהאורווהאני 10/12/2020 10:27הגב לתגובה זו2 0לא יעזור לך, את כן תהיי חשופה לתביעה.סגור
-
1.אשרי המאמין (ל"ת)שלומי 10/12/2020 10:10הגב לתגובה זו0 0סגור