גולדמן זאקס: "המשקיעים מאמינים ברמה קיצונית בעליות בשווקים"

בנק ההשקעות מצביע על כך שהיחס בין נפח המסחר באופציות "PUT" לבין זה של אופציות "CALL" מתקרב לגבול של ההתפלגות המסורתית בין השניים; האם זה אומר שהירידות של אתמול הן רק תחילה של מגמה, או תיקון?
 | 
telegram
(5)

מדד הדאו ג'ונס שפרץ בחודש האחרון את רף ה-30,000 נקודות ושבר שיא נתן למשקיעים סיבה טובה לצפות לעליות בשווקים גם בשנה הבאה. בעוד שהמשקיעים נטשו אתמול את חברות הטכנולוגיה המובילות, הם הסתערו על מגזרים חבוטים יחסית שמתנהלים במחזוריות כמו האנרגיה, הפיננסים והנדל"ן. ממש במקביל נרשמה ההתלהבות אחוזת הטירוף סביב הנפקת חברת משלוחי המזון דורדאש, שקפצה ביום המסחר הראשון שלה ביותר מ-85%.

השינויים האלה מצביעים על התנהגות המשקיעים שתומכת בעליות, כפי שציירו אותה האסטרטגים של בנק ההשקעות גולדמן זאקס בשיחה שערכו עם אתר MarketWatch בארצות הברית. בגולדמן זאקס מאמינים ש"יותר סביר שנראה מכאן והלאה חזרה לנכסי סיכון מתון מאשר תיקון חד בשווקים".

אלסיו ריזי והצוות שלו מבנק ההשקעות ציינו כי מספר אינדיקטורים לפוזיציות שמבוססות על אמונה גדולה בכך שמחירי המניות יעלו מרמזים על שיפור משמעותי גם מבחינת הציפיות לצמיחה ולהפחתת חוסר הוודאות לגבי התאוששות ב-2021.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אותם אינדיקטורים מראים מהן הפוזיציות בהן מחזיקים המשקיעים, והם מספקים דוגמאות מייצגות לסנטימנט בשוק. כך ניתן ללמוד האם ההשקעות הולכות יותר לכיוון המסוכן או שמא לכיוון ההימור הבטוח.

אחד האינדיקטורים האלה אותו הדגישו בגולדמן זאקס הוא היחס בין נפח ההשקעות באופציות "PUT" לבין נפח ההשקעות באופציות "CALL". אופציית "PUT" מאפשרת למכור מניה במחיר שנקבע מראש, וקונה אותה מי שמחזיק בה אך מאמין שהיא עשויה לרדת אך מעוניינים לגדר את הירידה, זאת כדי לצמצם את ההפסד ממנה. אופציית "CALL" מאפשרת למשקיעים לקנות מנייה במחיר שנקבע מראש, בהתאם קוני האופציה מאמינים שהמניה תעלה ומעוניינים לשריין לעצמם את האפשרות לקנות אותה במחיר נמוך ממחיר השוק שלה במועד הקניה. לפי בנק ההשקעות, אנחנו עמוק בתוך טריטוריית ה"CALL", כשיחס CALL/PUT מתקרב כבר לגבול של ההתפלגות השגרתית בין הפוזיציות.

אינדיקטורים נוספים, כמו סקרי "שורי או דובי" שנערכים בקרב המשקיעים, הראו שאלה מאמינים "ברמה קיצונית", כך לפי גולדמן, שנראה שוק שורי. ריזי והצוות שלו אמרו שיחס ה-CALL/PUT הוא אחד האינדיקטורים הכי יעילים כדי לחזות לאן השוק הולך במצבי קיצון. עוד הם הוסיפו ש"פוזיציות עם צפי לשוק שורי נוטות להישאר חזקות לתקופה ארוכה במידה וכלכלת המאקרו ממשיכה לתמוך בהן".

ואכן ייתכן וסביבת המאקרו תומכת בכיוון הזה. מוקדם יותר דווח כי הבנק המרכזי באירופה הרחיב את תכנית התמריצים שלו ב-500 מיליארד אירו, ושר האוצר בארצות הברית הציע חבילת תמריצים בהיקף 916 מיליארד דולר לקונגרס במטרה לצאת מהמבוי הסתום בחקיקת תכנית סיוע פיסקלי חדשה.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    העליות יסתיימו כשיפסיקו להדפיס כסף, זה עד כדי כך פשוט (ל"ת)
    ירקרק 11/12/2020 11:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    אם כולם בפנים
    אחד 11/12/2020 00:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי נשאר לקנות ולהטיס את המדדים. נראה לי, שהפד יצטרך להיכנס מתחת לאלונקה.
    סגור
  • 2.
    סוף הדרך ההגיון נעלם החוב טופח
    רק מזומן 10/12/2020 22:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה הגדרה של בועה חוב קיצוני ואויר חם במניות
    סגור
  • 1.
    מה זה בולשיט זה? (ל"ת)
    האלו 10/12/2020 17:38
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
  • זה לא בולשיט בכלל זה מדד אך...
    שימי 11/12/2020 08:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה שלא צויין בכתבה זה כמות ההשקעה של הבנקים והבנק הפדרלי בהזרמת כספים מה שגורם להטיית השוק. כדאי להמתין לפברואר השחור לראותא אם מגדל הקלפים הזה בחוב ענק וגרעון של תקופת הקורונה באמת אמיתי. היזהרו! גם לפני משבר 2008 ו1996 הייתה עליה חזקה לפני הנטישה של המשקיעים. מישהו תמיד יעדיף לממש ברווח.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות